Берег
Тетяна
Лазерну корекцію зору проводили за методикою Lasik 31.08.2023 у м. Києві.
Автор мого нового зору - Головний лікар, Лариса Миколаївна Коваленко.
П’ять років контактних лінз у минулому, останні два з яких - були направлені на стабілізацію зору та його покращення (особливості саме моєї проблематики зору); результат був досягнутий завдяки точному діагностуванню та правильно підібраній методиці лікарем Чагарин Мар’яною Володимирівною – за що безмежно дякую Вам, Мар’яно Володимирівно.
Нарешті, настав час і моєї лазерної корекції… і мені стало нереально страшно… тому що це зір, якщо щось піде не так, то іншого в мене може не бути. Скажу відверто, що я не з боягузок, але це було не цього разу.
Позитивні відгуки та рекомендації Мар’яни Володимирівни щодо Лариси Миколаївни, як екстра фахівця в області мікрохірургії ока, привели мене на прийом до Лариси Миколаївни.
З перших хвилин прийому склалося стійке враження, що Лариса Миколаївна знаходиться чітко на своєму місці, знає свою справу та готова, як хірург, взяти відповідальність у свої руки й зробити все, як має бути, за протоколом, тобто, правильно та з найкращим результатом для здоров’я пацієнта у майбутньому.
Звичайно, одним візитом наше спілкування не обмежилося, але мені не довелося довго чекати самої операції.
До моменту оперативного втручання мені провели низку обстежень, за призначенням Лариси Миколаївни, неодноразово проводила огляд й сама Лариса Миколаївна. Я мала змогу та поставила всі можливі питання, які мене хвилювали, отримала максимально деталізовані відповіді хірурга.
В день операції мені провели повторні обстеження. Якщо комусь здається, що це даремно витрачений час та непотрібні речі, то категорично не погоджуся з цим.
Тому що «лазерна корекція зору» - це не про «завітав до клініки у призначений час, де тобі швиденько посвітили лазером в око й ти, такий, побіг собі далі по справам». Загалом, будьте готові до того, що в день операції Ви проведете, майже, весь день у клініці, але Ви не дуже помітите, що так багато часу перебуваєте там: обстеження, документи, підготовка до операції, сама лазерна корекція, післяопераційний огляд. Хоча, сама операція триває, ну, може, 10 хвилин, що, однозначно, швидше, ніж будь-яке інше хірургічне втручання, але це операція, яке потребує відповідального ставлення не тільки з боку лікаря, а й з боку пацієнта. Також, не потрібно відкидати той факт, що у нас повномасштабна війна й, дякувати військовим, ціною їх життя, в Києві є незруйновані медичні заклади, є немобілізовані на фронт хірурги, які знаходять в собі сили, без тремтіння у руках, робити свою справу. Реальність така, що, приміром, ближче до лінії активних бойових дій, мало у кого, навіть, виникне думка зробити лазерну корекцію зору, а ми маємо цю можливість - за що невимовна вдячність усім нашим захисникам та лікарям. Тобто, почекати можна, якщо Ви бажаєте отримати результат.
Виходячи з особливостей мого організму, моєї моральної підготовки до цієї лазерної корекції, мого больового порогу та всіх ліків, які використовували під час операції - я не відчула ніякого болю в ході проведення лазерної корекції.
По поверненню додому: була присутня деяка світлочутливість, текли сльози, було відчуття легкого пошкрябування в очах, постійно хотілося закрити очі, але нестерпного болю, дякувати Всесвіту, у мене не було.
Зір «ввімкнувся» відразу (в мене був «мінус», тому далеко я почала бачити, як тільки вийшла з операційної), а от все, що знаходилося на відстані витягнутої руки – було мутним. На наступний день, коли мені зняли післяопераційну лінзу, помутніння пройшло, про це все мене попереджали – так має бути. Пересувалася я без сторонньої допомоги, тобто, Ви не безпорадні.
Наразі, неухильно дотримуюся всіх рекомендацій лікаря та всіх післяопераційних обмежень.
Дуже задоволена тим, що зробила лазерну корекцію зору взагалі та рекомендую Коваленко Ларису Миколаївну, як нереально чудового хірурга та висококваліфікованого майстра у галузі офтальмології.
Ларисо Миколаївно, дякую Вам ще раз!
На останок додам, що при виборі місця проведення лазерної корекції зору потрібно орієнтуватися не тільки на покоління лазеру, на рейтинг клініки тощо; доцільніше орієнтуватися на хірурга, чиї руки будуть задавати хід операції та керувати цим самим лазером.
У Оксаны Николаевны наблюдается бабушка с сахарным диабетом. Два раза в год врач назначает ей комплексное обследование организма и выдает заключение о состоянии ее здоровья. У бабушки очень сложный характер, практически со всеми врачами она постоянно ругается. Спасибо за особый подход к пациентам!
Леонид
Обращался к Коваленко Ларисе Николаевне недавно с проблемами зрения. Меня порадовали ее инновационные методики, что избавили меня от проблем.
Ольга Васильевна
Я благодарна Ларисе Николаевне за возможность снова хорошо видеть. Теперь мне не нужны и линзы, а все благодаря золотым рукам Коваленко. Это отличный специалист, рекомендую.
Эндокринолог
Врач Баркар Оксана Николаевна – с 26-летним стажем, занимается вопросами эндокринологии, имеет высшую категорию. В обязанности специалиста входит консультативный прием, анализ результатов лабораторного, инструментального исследования, лечение эндокринологических болезней (тиреотоксикоза, тиреоидита, сахарного диабета). Также Баркар О.Н. проводит подготовку к хирургическому вмешательству и ведет послеоперационное наблюдение. Владеет навыками выполнения ультразвукового исследования, что особенно важно для постановки правильного диагноза.
Офтальмолог, офтальмохирург
Врач с 28-летним опытом работы. Защитила диссертацию (2008) по теме «Повышение эффективности фоторефрактивной кератектомии (ФРК) при коррекции миопии высокой степени». Является автором более 30 статей и тезисов, опубликованных в Украине и за границей.
Офтальмолог, ретинолог
Врач с 20-летним опытом работы. Проводит первичную диагностику всех видов патологии глаза. Специализируется на диагностике и лечении заболеваний сетчатки: периферические дистрофии, макулодистрофии, диабетическая и посттромботическая ретинопатия, центральная серозная хориоретинопатия.
Проводит лазерные лечения заболеваний сетчатки и переднего отрезка глаза (глаукома, вторичная катаракта), обладает навыками лазерного лечения навигационной системой Navilas, субтеноновые и интравитреальные инъекции, инструментальные методы диагностики (в том числе оптическая когерентная томография, оптическая когерентная томография).
Анестезиолог
Специалист Скляренко Василий Григорьевич – анестезиолог. На протяжении 37 лет занимается расчетом общего наркоза, с учетом возрастной и весовой категории пациентов. Специализируется на проведении плазмафереза. Врач высшей категории работает с современными обезболивающими препаратами.
Гастроэнтеролог, Терапевт
Врач гастроэнтеролог, терапевт, имеет первую категорию. Приоритетное направление – скрининг ранних форм онкологических заболеваний желудочно-кишечного тракта. Владеет гомеопатическими методами лечения.
Детский кардиоревматолог
Ирина Николаевна специализируется на диагоностике, лечении и профилактике заболеваний сердца, сосудов и суставов у детей
Консультация від 850
Врач проводит диагностику и лечение неврологических патологий. Лечит цереброваскулярные заболевания, нарушения мозгового кровообращения, осложненный остеохондроз позвоночного столба, мигрени, токсическую энцефалопатию, неврозы, нейроциркуляторную дистонию.
Гинеколог, УЗИ-специалист
Виталий Леонидович – врач-гинеколог высшей категории, кандидат медицинских наук с опытом работы более 20 лет. Выполняет лапароскопические операции, лазерное удаление новообразований, перинеопластику, бужирование цервикального канала и другие манипуляции в гинекологии. Проводит ультразвуковую диагностику органов брюшной полости, малого таза, мочеполовой системы, молочных желез, щитовидной железы, мягких тканей.
Выполняет широкий спектр лечебно-диагностических гинекологических процедур.
Акушер-гинеколог, детский гинеколог, врач ультразвуковой диагностики
Сушко Анастасия Николаевна
Записаться на приемЗа месяц записан 1 пациент