Савченко Ірина Петрівна

кандидат медичних наук

або звертайтеся за телефоном:

Лікар працює в клініці:

Немає відгуків
Оцініть лікаря за десятибальною шкалою
(відмітка "10" — найвища оцінка)

• 1992-1998 рр. - Тернопільська державна медична академія імені І.Я. Горбачевського.
  • 1999-2001 рр. - Клінічна ординатура в ТДМУ імені І.Я. Горбачевського за спеціальністю «Терапія».
  • 2012 р. - ФПО Львівський національний медичний університет імені Д. Галицького, спеціалізація «Кардіологія».

Курси підвищення кваліфікації

• 2005 р. - Захист кандидатської дисертації за спеціальністю «Кардіологія», отриманно звання «Кандидат медичних наук».
  • Регулярно бере участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях, вдосконалює свій фаховий рівень на майстер-класах та семінарах за напрямками кардіології, функціональної діагностики і суміжними спеціальностями (терапія, неврологія, ангіологія).

Лікар-кардіолог надає послуги

• Консультація, призначення лікування та супровід;
  • Оцінка серцево-судинних ризиків з метою прогнозування перебігу кардіальної патології та розробки індивідуальних схем їх лікування і профілактики;
  • Інтерпретація результатів елекрокардіографії (ЕКГ), холтерівського моніторування (добове моніторування ЕКГ), добового моніторування артеріального тиску, ЕхоКГ;
  • Створення рекомендацій щодо дієтичного харчування та фізичної активності;
  • Своєчасне скерування до кваліфікованих іншогалузевих спеціалістів (за потреби);
  • Повторна консультація для динамічного спостереження і призначення довготривалої терапії;
  • Онлайн консультація кардіолога;
  • Супровід післяопераційних хворих;
  • Консультація спортсменів та прихильників спортзалів і фітнес-центрів.

Лікар-кардіолог займається лікуванням захворювань

• Артеріальна гіпертензія (первинна та вторинна АГ, гіпертензивні кризи);
  • Стабільна ішемічна хвороба серця (стенокардія, інфаркт міокарда, кардіосклероз);
  • Порушення ритму і провідності (тахікардія, брадикардія, надшлуночкові та шлуночкові аритмії: екстрасистолія, фібриляція/тріпотіння передсердь);
  • Захворювання міокарда, перикарда, ендокарда (міокардити, кардіоміопатії, перикардити, вади серця, інфекційний ендокардит);
  • Ураження серцево-судинної системи при екстракардіальній патології (ендокринні захворювання, ангіологія, гематологія, ревматичні хвороби, нефрологічні захворювання, тощо);
  • Орфанні захворюваня в кардіології, зокрема легенева гіпертензія;
  • Серцева недостатність.
Додаткова інформація
  • 2005 р. - Посада асистента, а згодом і доцента кафедри внутрішньої медицини №1 у ТНМУ ім. І.Я. Горбачевського. Кардіолог на базі кардіологічного відділення «Тернопільської університетської лікарні».