Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Причини та наслідки варикозної хвороби

Киев вул.Будівельників,30
10
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00Сб: 08:00-20:00Нд: 09:00-16:00

Хирург, Сосудистый хирург, Флеболог

16 років досвіду

9,00
Причини та наслідки варикозної хвороби

На даний момент відомо досить багато причин або факторів виникнення варикозної хвороби. Деякі вчені вважають однією з причин виникнення механічну теорію. Під механічною теорією виникнення варикозної хвороби є наявність перепон, перешкод, які порушують відтік венозної крові. Це призводить до підвищення тиску в судинах, що спричиняє розширення самих вен. Іншою теорією виникнення варикозної хвороби є неспроможність клапанів (клапанна теорія). Суть якої полягає в тому, що неспроможність клапанів (не змикання) призводить до ретроградного (зворотнього) току крові, який в свою чергу збільшує тиск в просвіті вени, що призводить до розширення вен.

Інтерв’ю з судинним хірургом «Медичного центру Агапіт», Неділько Анатолієм Анатолійовичем.

Наявність видимих змінених вен нижніх кінцівок, «синдром важких ніг», набряклість нижніх кінцівок, синдром швидкого стомлення ніг, наявність «судинних» зірочок стають частими причинами звернення пацієнтів до лікаря.

Адже це є одні з перших ознак, симптомів варикозної хвороби вен нижніх кінцівок. У подальшому після звернення до лікаря призначаються необхідні обстеження, які допомагають підібрати найбільш ефективне та радикальне лікування данної патології. Лікування варикозної хвороби в залежності від стадії поділяється на малоінвазивну хірургію та «традиційну» хірургію з її модифікаціями.

У даному ракурсі я розповім про малоінвазивну хірургію, до якої відноситься склеротерапія, лазеротерапія та інші. Чому власне склеротерапія? Метод відомий вже понад 100 років. Вперше його винайшов французький лікар, який на той момент вводив етиловий спирт безпосередньо у вену. Після проведеної маніпуляції у пацієнтів виникали значні ускладнення. В зв’язку з цим декілька десятків років цей метод не використовували. Після того, як були винайдені сучасні склерозанти — це речовини, якими проводиться склеротерапія — метод знов набув популярності.Сучасні склерозанти є менш токсичні, потрапляючи в судину впливають на пошкоджені ділянки вен, не викликають змертвіння навколишніх тканин, а в подальшому білками крові розкладаються на воду та вуглекислий газ. Данний метод лікування не потребує госпіталізації, відсторонення людини від її звичного ритму життя. Процедура не вимагає знеболення та тривалого стаціонарного лікування, реабілітації. Дана процедура проводиться в амбулаторних умовах. В порівнянні з іншими методами має менше протипоказів та побічних дій.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Склеротерапія як метод представляє собою введення безпосередньо у варикозно змінену вену чистого склерозанта або сучасний метод «foam-form» – введення у вену зпіненого склерозанту. Перевагою пінної склеротерапії є те, що утворена піна краще утворює адгезію (злипання) стінок самої вени, речовина не змішується з кров’ю пацієнта, це дає можливість досягнути кращого ефекту лікування при введенні меншої кількості склерозанту та зменншити кратність введень.

Чи можливо вилікувати варикозну хворобу таблетовано або зовнішніми засобами, такими як мазями чи гелями

Консервативно вилікувати дану патологію неможливо. Таблетовані засоби, гелі та мазі сповільнюють процес розвитку хвороби, зупиняють прогрес, знімають симптоми, але не виліковують патологію. Найпоширенішою помилкою пацієнтів є несвоєчасне звернення до лікаря. Більшість пацієнтів звертається на етапі, коли малоінвазивна хірургія вже не є методом вибору, оскільки варикозна хвороба переходить в термінальні стадії. Є великий ризик рецедиву (повернення ) варикозної хвороби. Крім того, в епоху інтернету можно знайти досить багато методів самолікування, методів лікування «бабусиними порадами». Таке лікування є симптоматичне, воно іноді допомагає зняти деякі симптоми, але не вилікує варикозну хворобу. І викликає багато негативних наслідків з якими звертаються пацієнти.

Найбільш ефективним є комплексний підхід. Оперативне лікування, склеротерапія, чи будь-який інший метод не виключає подальшого розвитку варикозної хвороби вен. Зміни способу життя людини, дозування фізичних навантажень та режиму відпочинку, застосування лікарських засобів з профілактичною метою, носіння компресійного трикотажу — це запорука досягнення гарного ефекту лікування та комфортного життя для пацієнтів.

Також поговоримо про компресійний трикотаж. Коли його варто починати носити й кому

Компресійний трикотаж має декілька класів компресії. Під класом компресії розуміється тиск, який створює даний виріб на рівні гомілки. Є таке поняття, як профілактичний компресійний трикотаж. Це трикотаж, який рекомендує ВОЗ носити людям, які мають фактори ризику розвитку варикозної хвороби, а саме це малорухомий спосіб життя, наявність варикозної хвороби у родичів, надмірні фізичні навантаження, тривалі та часті перельоти, їзда на авто понад 1,5 години на добу. Підбір класу компресії визначається лікарем-спеціалістом з урахуванням стадії варикозної хвороби. Компресійна терапія — основний метод профілактики та лікування варикозної хвороби.

Київ вул. Єлизавети Чавдар, 8 м.Осокорки12 10 м.Позняки17 4
8,1
Добродій — клініка для всієї сім'ї, яка надає послуги висококваліфікованих лікарів різних спеціальностей, лабораторне та інструментальне обстеження. Доступна послуга виклику лікаря додому, оформлення довідок. Для вакцинації використовуються вакцини лідерів світового ринку вакцин Glaxo Smith Kline (GSK), Sanofi-Aventis.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 10:00-15:00 Сб: 10:00-15:00
Приватний кабінет судинного хірурга Мелень А. П. пропонує діагностику, лікування та профілактику захворювань судинної системи. В кабінеті працює лікар-хірург вищої кваліфікації, кандидат медичних наук.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00 Сб: 10:00-18:00
Центр діагностики «Дніпролаб» на Великій Житомирській відноситься до мережі лабораторно-діагностичних центрів країни, пропонує пацієнтам широкий вибір досліджень. У відділенні працюють фахівці високої кваліфікації, встановлено сучасне високотехнологічне обладнання відомих виробників. Всі аналізи проводяться з використанням якісних реагентів та матеріалів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 07:30-13:00
Медична клініка "Жіночий лікар" спеціалізується на проведенні лікувально-діагностичних і профілактичних заходів щодо усунення захворювань жіночої репродуктивної системи. У штаті клініки лікарі вищої та першої категорії за напрямками: акушерство і гінекологія, ендокринологія, мамология, онкологія, кардіологія, неврологія, урологія, терапія, отоларингологія.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Спеціалізований центр променевої діагностики 3D КТ на Академіка Павлова проводить обстеження та комп'ютерну томографію щелепно-лицьового апарату пацієнтів. Це один з філій мережі діагностичних центрів міста. У штаті кваліфіковані фахівці-рентгенологи, які мають великий досвід практичної роботи.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00 Сб: 09:00-16:00
Гінекологічний центр "Надія" надає повний спектр гінекологічних послуг з людським і шанобливим ставленням до пацієнтів. Головна цінність гінекологічної клініки — здоров'я і повноцінність жінки у будь-якому віці.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-17:00
"Центр відновлення зору Анатолія Совви" займається та діагностикою та лікуванням вад зору. Основним напрямком є лікування катаракти та ексімерлазерна корекція зору. Для діагностики та лікування ми використовуємо сучасне діагностичне обладнання. Наші лікарі постійно відвідують конференції та семінари; підвищують свою кваліфікація та освоюють нові напрямки роботи.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00
"Центр відновлення зору Анатолія Совви" в Тернополі - це складовая мережі медичних центрів, спеціалізований на діагностиці та лікуванні очних захворювань у дітей та дорослих. Центр має вищу акредитаційну категорію. Серед лікарів центру фахівці вищої кваліфікаційної категорії, офтальмологи, катаральні та рефракційні хірурги.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00