Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

УЗД як метод дослідження різноманітних больових відчуттів

Киев б-р Кольцова, 14-з (оф. 202)
8,5
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00Сб: 08:00-20:00Нд: 08:00-20:00

УЗИ-специалист

12 років досвіду

7,82
УЗД як метод дослідження різноманітних больових відчуттів

Усе починається з ультразвукової діагностики. Звучить дещо пафосно, але при багатьох захворюваннях для формулювання остаточного діагнозу слід пройти УЗ-діагностику. За статистикою до лікаря УЗД найчастіше звертаються з болями в проекції епігастрію, в правому та лівому підребер’ї.

Іноді за характером больових відчуттів можливо прогнозувати той чи інший діагноз. Сьогодні досліджувати вищезазначену тему з лікарем ультразвукової діагностики МЦ «Клініка вихідного дня», Чепурнатою Іриною Миколаївною.

Для того щоб сформулювати остаточний діагноз, і проводиться ультразвукова діагностика. Найчастішими причинами больових відчуттів у правому підребер’ї можуть бути хвороби жовчного міхура, діскенезія, застої жовчі. Також часто зустрічаються поліпи, про які люди не знають, та жовчно-кам’яна хвороба. Вони викликають болі в епігастрію, в правому пібребер’ї, під лопаткою. Звертаються пацієнти з проблемами здуття кишечнику, проносами або закрепами. При такій симптоматиці можна говорити про враження підшлункової залози. При болях під час сечопуску проводиться діагностика нирок та сечового міхура, перевіряються сечовиводні шляхи.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

При проблемах жовчного міхура, як правило, діагностується камінь чи поліп, чи просто застій жовчі у якомусь відділі. При патологічних порушеннях нирок, на УЗД-знімку можна розгледіти розширення лоханок, розширений сечовід, сечовий міхур.

— Як диференціювати біль по локації?

Якщо це біль в правому підребер'ї, треба звернути увагу на жовчний міхур.

Важливо: на огляд слід приходити обов’язково натщесерце, так як жовчному міхуру властиво скорочуватися.

Окрім болі, пацієнт відчуває печію, нудоту, особливо зранку, поколювання під ребром, наліт на язику, неприємний запах з роту. Це все свідчить про запалення жовчного міхура.

При порушеннях роботи підшлункової залози можливі проноси, закрепи, здуття. Коли проблеми з нирками, пацієнти відразу відчувають характерний біль. Якщо болить з лівого боку, то може бути якась невралгія, проблеми із серцем, кишечником, підшлунковою залозою, нирками.

— Як правило, до лікаря УЗД звертаються у тому випадку, коли щось тривожить. Але є такі захворювання, що можуть і ніяк не проявлятись. Цікаво дізнатись, в яких випадках необхідно пройти УЗД щитовидної залози?

При проблемах щитовидної залози нічого не болить, але треба звернути увагу на симптоми:

  • тахікардія, підвищене серцебиття на фоні стабільного покою;
  • сухість шкіри, випадіння волосся;
  • ламкість нігтів;
  • сухість язика, відбитки зубів на язику;
  • загальна втомлюваність;
  • слабкість.

— Що таке нейросонографія?

Нейросонографія дозволяє перевірити всі структури головного мозку у дітей. За кордоном таке дослідження проводять з метою оцінки стану усім діткам одразу після народження за шкалою Апгара. Часто цього потребують недоношені дітки, або ті, які мали гіпоксію. За допомогою нейросонографії можна побачити, наприклад, крововиливи, гематоми.

— Що не можливо дослідити на УЗД?

За допомогою УЗД неможливо дослідити кишечник, бо там міститься газ. Ультразвук не проходить через газ і через кістки. Новоутворення у головному мозку ми можемо побачити тільки у дітей або запідозрити їх виникнення при пошкодженні судин.

Київ бул. Вацлава Гавела, 4 м. Берестейська22 9 м.Шулявська30 8
8,1
Багатопрофільна клініка «Гіппократ» заснована в 1999 році. Ця приватна установа, стала згодом торговою маркою, однією з перших була акредитована українським Міністерством охорони здоров'я.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Нд: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медичний заклад, що спеціалізується на наданні повного спектру послуг в області гінекології, мамології, урології, проктології, ортопедії та пластичної хірургії.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Нд: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — це сучасний медичний центр з великим відділенням репродуктивної медицини, а також поліклінікою для дорослих та денним стаціонаром. Тут встановлено нове діагностичне та лікувальне обладнання експертного класу.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Меддопомога» спеціалізується на лікуванні та догляді за хворими, наданні послуг лежачим і тяжкохворим пацієнтам. Виконання найскладніших медичних маніпуляцій і забір матеріалу для аналізів, сучасні дослідження як в умовах клініки, так і вдома у пацієнта — щоденна робота штату ліцензованих лікарів і медсестер.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Нд: 00:00-24:00
Приватний хірургічний кабінет Олексія Орлова надає лікувально-діагностичні послуги в області проктології, хірургії та ендоскопії амбулаторно та вдома у пацієнта.
Записатися на прийом
Київ пр-т Валерія Лобановського, 17 (пр-т Червонозоряний) м.Вокзальна39 14 м.Деміївська56 18 м.Олімпійська59 21
7,2
Багатофункціональний медичний комплекс "Медбуд" починає свою історію в 1979 році. Установа була побудована для надання медичної допомоги співробітникам "Київміськбуду". Постійне вдосконалення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази і приплив кваліфікованих кадрів допоміг стати центру одним з лідерів по наданню своєчасної медичної допомоги.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Солом'янська, 17 (Київська КБ №4 Корпус №1, в рентгенвідділення) м.Вокзальна38 8 м.Олімпійська45 13
8,1
На базі Київської міської КЛ №4 працює центр комп'ютерної томографії «Вітаком Діагностика». Діагностика проводиться із застосуванням обладнання преміум класу, що дозволяє гарантувати низьку ступінь опромінення, високу якість отриманих зображень. Саме сканування і друк знімка займає 15 хвилин.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00
Київська неврологічна клініка «АКСІМЕД» не перший рік займається наданням спеціалізованих лікувальних, діагностичних та реабілітаційних послуг. Спеціалізація медзакладу — центральна і периферична нервові системи та патології, пов'язані з ними.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-18:00 Нд: 09:00-15:00