Ведення вагітності у "Клініці вихідного дня" (Ведение беременности в "Клинике выходного дня")

Я лікар акушер-гінеколог, займаюся лікуванням запалень органів малого тазу, інфекцій, що передаються статевим шляхом, захворювань шийки матки (зокрема, ерозій та дисплазій), а також хірургічними методами лікування цих захворювань. Особливе місце у моїй діяльності займає ендокринна гінекологія, у тому числі порушення менструального циклу, синдром полікістозних яєчників, гіперандрогенія, клімактеричний синдром та метаболічні порушення. Спеціалізуюся на веденні вагітності, вагітності з акушерськими ускладненнями та вагітних з екстрагенітальними патологіями.

Спостереження вагітності в нашій клініці відбувається в затишній та комфортній обстановці. Адже головне наше завдання – це здоров'я матері та народження здорової дитини.

Говоримо з акушером-гінекологом Янчевською Ганною Олександрівною про принципи ведення вагітності.

— З чого починати ведення вагітності?

Почнемо з того, що вагітність — це досвід, унікальний стан кожної жінки. Наша клініка займається спостереженням вагітності починаючи з 7 тижнів. Насамперед жінка, помітивши у себе затримку менструації та зробивши тест на вагітність, приходить до нас на УЗД.

Відбувається це приблизно на 5 тижнів. Ми рахуємо акушерські терміни, тобто з першого дня останньої менструації. Насамперед потрібно переконатися, що вагітність маткова, тобто знаходиться в порожнині матки, ми бачимо плодове яйце. У 5 тижнів ми поки що не бачимо ембріона і не бачимо серцебиття плода, тому ми рекомендуємо повторити УЗД через 2 тижні, коли буде видно серцебиття плода. Із цього терміну можна жінку вже ставити на облік.

У нашій клініці спостереження за вагітністю здійснюється згідно з наказом Міністерства Охорони Здоров'я України №417. Він включає повністю обстеження лікаря акушера-гінеколога (у нормі 10-11 консультацій), повну лабораторну діагностику. На початку вагітності жінка проходить повне клінічне обстеження. Це загальноклінічні аналізи крові та сечі, коагулограма, аналізи на різні інфекції, у тому числі ВІЛ-інфекцію, аналіз на РВ, на гепатит В та на гепатит С. Також жінка здає аналіз бакпосів сечі. Після досліджень призначаються консультації із суміжними фахівцями: офтальмолог, терапевт, кардіолог, невропатолог, ЛОР та інші спеціалісти.

У 12 тижнів робиться перше скринінгове УЗД. Воно призначається у період з 11 по 13 тиждень. Ми дивимося, як формується дитина, робимо пренатальний скринінг. Виконується аналіз крові із вени, який показує генетичні аномалії плода. У цей період здається аналізи на TORCH-инфекции. Це ті інфекції, що впливають на розвиток захворювань плода: токсоплазмоз, цитомегаловірус, краснуха, герпес. Визначають імуноглобуліни G, які вказують на наявність інфекції в минулому, та імуноглобуліни М, що відповідають гострій фазі хвороби.

Повторний скринінг рекомендується проводити на термінах від 16 до 21 тижня. Третій скринінг виконується термінами 32-36 тижнів. Усі дані ми вносимо до обмінної картки вагітної. Уся інформація про її стан здоров'я фіксується. Додатково акушер-гінеколог фіксує інформацію про батька дитини.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

На пізніших термінах здоров'я жінки та плоду оцінюється за даними його ваги, зростання, пропорцій тіла. Враховується загальна кількість навколоплідних вод, стан матки, розташування та стан плаценти.

Переклад російською мовою:

Я врач акушер-гинеколог, занимаюсь лечением воспалений органов малого таза, инфекций, передающихся половым путем, заболеваний шейки матки (в частности, эрозий и дисплазий), а также хирургическими методами лечения этих заболеваний. Особое место в моей деятельности занимает эндокринная гинекология, в том числе нарушения менструального цикла, синдром поликистозных яичников, гиперандрогения, климактерический синдром и метаболические нарушения. Специализируюсь на ведении беременности, беременности с акушерскими осложнениями и беременных с экстрагенитальными патологиями.

Наблюдение беременности в нашей клинике происходит в уютной и комфортной обстановке. Ведь главная наша задача — это здоровье матери и рождение здорового ребенка.

Говорим с акушером-гинекологом Янчевской Анной Александровной о принципах ведения беременности.

— С чего начинать ведение беременности?

Начнем с того, что беременность — это опыт, уникальное состояние для каждой женщины. Наша клиника занимается наблюдением беременности, начиная с 7 недель. В первую очередь женщина, заметив у себя задержку менструации и сделав тест на беременность, приходит к нам на УЗИ.

Происходит это примерно на сроке в 5 недель. Мы считаем акушерские сроки, то есть с первого дня последней менструации. В первую очередь нужно убедиться, что беременность маточная, то есть находится в полости матки, мы видим плодное яйцо. В 5 недель мы пока не видим эмбриона и не видим сердцебиения плода, поэтому мы рекомендуем повторить УЗИ через 2 недели, когда будет видно сердцебиение плода. С этого срока можно женщину уже ставить на учет.

В нашей клинике наблюдение беременности осуществляется согласно приказу Министерства Охраны Здоровья Украины №417. Он включает полностью обследование врача акушера-гинеколога (в норме 10-11 консультаций), полную лабораторную диагностику. В начале беременности женщина проходит полное клиническое обследование. Это общеклинические анализы крови и мочи, коагулограмма, анализы на различные инфекции, в том числе ВИЧ-инфекцию, анализ на РВ, на гепатит В и на гепатит С. Также женщина сдает анализ бакпосев мочи. После исследований назначаются консультации со смежными специалистами: офтальмолог, терапевт, кардиолог, невропатолог, ЛОР и другие специалисты.

В 12 недель делается первое скрининговое УЗИ. Оно назначается в период с 11 по 13 неделю. Мы смотрим, как формируется ребенок, делаем пренатальный скрининг. Выполняется анализ крови из вены, который показывает генетические аномалии плода. В этот же период сдается анализы на TORCH-инфекции. Это те инфекции, которые влияют на развитие заболеваний плода: токсоплазмоз, цитомегаловирус, краснуха, герпес. Определяют иммуноглобулины G, которые указывают на наличие инфекции в прошлом, и иммуноглобулины М, соответствующие острой фазе болезни.

Повторный скрининг рекомендуется проводить на сроках от 16 до 21 недели. Третий скрининг выполняется на сроках 32-36 недель. Все данные мы вносим в обменную карту беременной. Вся информация о ее состоянии здоровья фиксируется. Дополнительно акушер-гинеколог фиксирует информацию об отце ребенка.

На более поздних сроках здоровье женщины и плода оценивается по данным его веса, роста, пропорций тела. Учитывается общее количество околоплодных вод, состояние матки, расположение и состояние плаценты.

Київ бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейська22 9 м.Шулявська30 8
Багатопрофільна клініка «Гіппократ» заснована в 1999 році. Ця приватна установа, стала згодом торговою маркою, однією з перших була акредитована українським Міністерством охорони здоров'я.
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Нд: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медичний заклад, що спеціалізується на наданні повного спектру послуг в області гінекології, мамології, урології, проктології, ортопедії та пластичної хірургії.
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30
Oxford Medical — це сучасний медичний центр з великим відділенням репродуктивної медицини, а також поліклінікою для дорослих та денним стаціонаром. Тут встановлено нове діагностичне та лікувальне обладнання експертного класу.
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Doctor Sam – це багатопрофільна клініка з міжнародними стандартами якості медичних послуг і сервісом високого рівня. Напрямками роботи є амбулаторно-поліклінічний консультативний прийом лікарів, діагностика, супровід вагітності, денний стаціонар, профілактичні щеплення тощо.
Пн — Пт: 07:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 09:00-18:00
Київ пр-т Валерія Лобановського, 17 (пр-т Червонозоряний), 1 поверх м.Вокзальна39 14 м.Деміївська56 18 м.Олімпійська59 21
6,2
Багатофункціональний медичний комплекс "Медбуд" починає свою історію в 1979 році. Установа була побудована для надання медичної допомоги співробітникам "Київміськбуду". Постійне вдосконалення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази і приплив кваліфікованих кадрів допоміг стати центру одним з лідерів по наданню своєчасної медичної допомоги.
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київська неврологічна клініка «АКСІМЕД» не перший рік займається наданням спеціалізованих лікувальних, діагностичних та реабілітаційних послуг. Спеціалізація медзакладу — центральна і периферична нервові системи та патології, пов'язані з ними.
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-18:00 Нд: 09:00-18:00
У відділенні за адресою вулиця Вишгородська, 21 проводяться всі види ультразвукових досліджень, приймаються всі види лабораторних досліджень крові, гінекологічних та урологічних мазків, аналізи калу і сечі.
Пн — Пт: 07:00-19:00 Сб: 08:00-13:00
У відділенні за адресою пр-т Маяковського, 20 проводяться всі види ультразвукових досліджень, приймаються всі види лабораторних досліджень крові, гінекологічних та урологічних мазків, аналізи калу і сечі.
Пн — Пт: 07:00-19:00 Сб: 08:00-13:00 Нд: 08:00-13:00