Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Сучасні методи діагностики та лікування урологічних захворювань

Львов вул. Івана Огієнка, 3 (у приміщенні клінічної з/д лікарні)
8,9
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00Сб: 09:00-18:00Нд: 11:00-17:00

Уролог

23 роки досвіду

8,78

У Львові ми завітали до Центру літотрипсії та ультразвукової діагностики, поспілкувались із керівником клініки, лікарем-урологом Матвіїв Василем Володимировичем, про спеціалізацію та особливості клініки.

Наша клініка орієнтована в більшості на урологічних пацієнтів. Це пацієнти із захворюваннями нирок, сечоводів, сечового міхура, простати, яєчок, загалом сечових шляхів. Ми унікальні тим, що маємо в себе на озброєнні все від початку до закінчення лікування, включаючи урологічну реабілітацію. Пацієнт, який переступив поріг нашої клініки, отримує кваліфіковану консультацію спеціалістів-урологів. Надалі призначаються і лабораторні, і діагностичні обстеження, які фактично всі можна зробити в межах клініки, що дозволяє швидко визначитися із тактикою ведення пацієнта та призначенням лікування.

У клініці можна пройти комплексне обстеження. Клініка оснащена УЗД-апаратами експерт класу, цифровим рентген-апаратом Siemens, апаратом для проведення уродинамічних обстежень Andromeda, літотриптор Dornie з подвійним наведенням останнього покоління, виконується широкий спектр лабораторних аналізів тощо, і це все за один день. Пацієнт може отримати кваліфіковану консультацію в стислий термін. Хочу звернути особливу увагу хворим із сечокам’яною хворобою, оскільки у нас відлагоджений замкнутий цикл лікування цієї патології.

Пацієнтам, які мають камені нирок, сечоводів, сечового міхура, ми проводимо безконтактну дистанційну літотрипсію. Метод дозволяє без інвазії в тіло пацієнта успішно дробити камені, які не перевищують 2,5 см в діаметрі. Літотрипсія не вимагає загального знеболення і легко переноситься пацієнтами. Усі лікарі нашої клініки працюють в Центрі урології залізничної лікарні, на території якої і є наша клініка, проходили неодноразові стажування та тренінги в закордонних клініках. Маємо обладнану рентгеном ендоскопічну операційну, де виконуються найскладніші операції. Пацієнту завжди буде запропоновано адекватне лікування.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

У самій лікарні, у Центрі урології, де працюють спеціалісти нашої приватної клініки, можна виконувати широкий спектр всіх операцій, малоінвазивні методи дозволяють виконувати урологічні операції без традиційних розрізів тіла, включаючи лікування онкологічних хвороб, аденоми простати, проблем нетримання сечі у жінок, запальних захворювань, а також ендоскопічні операції при сечокам’яній хворобі. Широко використовуються лазерні технології, і лапароскопічні методи.

Ред: Що таке літотрипсія?

Літотрипсія — це дроблення каменя. Вона буває різна:

  • безконтактна, коли ударні хвилі проходять через м’які тканини, не пошкоджуючи їх, кінець ударної хвилі генерується на камінь, який отримує певну порцію ударів заданої частоти, сили, амплітуди;
  • контактна літотрипсія, коли ми за допомогою ендоскопів доходимо до каменя, бачимо камінь та за допомогою лазера, ультразвуку чи пневматично його дробимо, відразу ці кусочки витягуються назовні.

Ред.: Коли використовується безконтактна літотрипсія?

Безконтактна літотрипсія ефективна приблизно на 80-90 %. Камінь фрагментується на дрібні частинки, які пізніше виходять із сечею. Усе залежить від структури каменя, від його твердості, анатомічних особливостей сечових шляхів. Вибір методу, безконтактний чи контактний пропонується пацієнту тільки лікарем і залежить від результатів обстеження. Попередньо проводиться ультразвукове обстеження, виконується експрес загальний аналіз сечі, рентген, комп’ютерна томографія. І ми визначаємо, яких розмірів камінь, в яких відділах сечових шляхів він знаходиться, а також ускладнення та супутню патологію.

Існують різні підходи до виведення цього каменя. Для того щоб вирішити, яка методика буде найкращою, треба бачити пацієнта, зробити хоча б мінімальне обстеження. Потрібні такі дослідження: УЗД, аналіз крові та сечі, рентген з контрастом, екскреторна урографія. У нашій клініці це теж можна зробити.

Ред.: Які методики застосовуються при неможливості використання безконтактної літотрипсії?

Якщо пацієнту не підходить безконтактна літотрипсія, ми можемо запропонувати контактний метод або комбіноване лікування. Інколи потрібно розширити звуження, яке тримає цей камінь, і після цього зробити дроблення. Якщо є великі кораловидні камені в нирках, не бажано їх дрібнити такою методикою, бо буде велика маса уламків. Вони пізніше заблокують сечові шляхи. Тоді ми виконуємо контактну перкутанну нефролітотрипсію. Через прокол, який робиться через шкіру безпосередньо в нирку, заходимо ендоскопом, за допомогою літотриптора пневматичного, ультразвукового чи лазерного камінь фрагментуємо, а потім видаляємо ці уламки.

Ред.: Які частіше причини появи каменів?

Причин може бути достатньо багато. Це можуть бути генетичні фактори, гіподинамія, інфекції сечових шляхів, порушення роботи кишківника, проблеми з парощитовидними залозами. Останню ситуацію можна сконтролювати, якщо здати аналіз крові на парагормон. Камені реально можуть виникати по причині поганого харчування, коли пацієнт зловживає певними видами продуктів. Одна з головних причин — недопивання. У нас культура пиття ще не прививається. Як правило, і учні, і студенти, і дорослі мало вживають рідини. Потрібно хоча б 2-2,5 літри вживати за день для того, щоб не було сприятливого середовища для утворення каменів. Найчастіше наші пацієнти середнього віку, хоча ми зараз спостерігаємо багато випадків хворих в дитячому віці, навіть у 2-3 рочки.

Ред.: Чи можна робити діткам літотрипсію?

Діткам можна робити літотрипсію. У нас є всі умови для лікування діток, використовується спеціальна анестезія для дітей. Дитинка госпіталізується у дитяче відділення, проводяться всі обстеження, відповідно, залучається дитячий анестезіолог. Як правило, процедура одноразова, але все залежить від структури каменя. Можемо його роздрібнити на дрібненькі частинки по 2-3 мм, які за діаметром безболісно відійдуть, а можна розбити його на дві частинки, які будуть ще завеликі. Тому проводяться наступні сеанси для розколу їх на більш дрібні.

Ред.: Що включає в себе реабілітація?

Реабілітація включає певне лікування для того, щоб швидше та безболісніше ці фрагменти відійшли. Ми спостерігаємо за пацієнтами, проводимо обстеження. Усе можливо робити амбулаторно. В даному випадку лікування все ж таки має бути комбінованим. Це є літотрипсія та санаторно-курортне лікування. Як правило, призначаються спеціальні дієти, але вони є при певних видах каменю. Після літотрипсії, якщо пацієнт самостійно зловив якийсь фрагмент з сечею, ми наголошуємо, щоб він його не викидав. Ми його відправляємо на дослідження. Це рентген-структурний і хімічно-спектральний аналіз. Ми визначаємо вид цього каменя. Вони бувають різні — це є оксалати, фосфати, цистинові камені, уратні камені, моногідратні, змішані. Вже є певні види дієт, які розроблені для кожного виду. Лікар розповість, які продукти бажано виключити з раціону, які бажано зменшити, а які можна вживати.

Дуже багато виявляється безсимптомних каменів, тому ми рекомендуємо все ж таки раз на рік або раз в півроку робити ультразвукове дослідження внутрішніх органів.

Якщо вже з’являються болі, потрібно обов’язково вчасно звернутися до лікаря і зробити обстеження, оскільки часто неправильний діагноз та самолікування ускладнюють хворобу. Це можуть бути порушення з боку хребта, невралгії, кишкові коліки, різні гінекологічні болі, запалення тощо. Ймовірність самостійного відходження каменя є в кожного. Усе залежить від анатомічної сприятливості сечових шляхів та розмірів каменя. Так, все народне лікування спрямовано на розширення сечоводу та сечогінну дію рослинних фітопрепаратів. Але слід враховувати, що пацієнт не зможе прийняти правильне рішення без точного обстеження.

Київ бул. Вацлава Гавела, 4 м. Берестейська22 9 м.Шулявська30 8
8,1
Багатопрофільна клініка «Гіппократ» заснована в 1999 році. Ця приватна установа, стала згодом торговою маркою, однією з перших була акредитована українським Міністерством охорони здоров'я.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Нд: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медичний заклад, що спеціалізується на наданні повного спектру послуг в області гінекології, мамології, урології, проктології, ортопедії та пластичної хірургії.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Нд: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — це сучасний медичний центр з великим відділенням репродуктивної медицини, а також поліклінікою для дорослих та денним стаціонаром. Тут встановлено нове діагностичне та лікувальне обладнання експертного класу.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Меддопомога» спеціалізується на лікуванні та догляді за хворими, наданні послуг лежачим і тяжкохворим пацієнтам. Виконання найскладніших медичних маніпуляцій і забір матеріалу для аналізів, сучасні дослідження як в умовах клініки, так і вдома у пацієнта — щоденна робота штату ліцензованих лікарів і медсестер.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Нд: 00:00-24:00
Приватний хірургічний кабінет Олексія Орлова надає лікувально-діагностичні послуги в області проктології, хірургії та ендоскопії амбулаторно та вдома у пацієнта.
Записатися на прийом
Київ пр-т Валерія Лобановського, 17 (пр-т Червонозоряний) м.Вокзальна39 14 м.Деміївська56 18 м.Олімпійська59 21
7,2
Багатофункціональний медичний комплекс "Медбуд" починає свою історію в 1979 році. Установа була побудована для надання медичної допомоги співробітникам "Київміськбуду". Постійне вдосконалення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази і приплив кваліфікованих кадрів допоміг стати центру одним з лідерів по наданню своєчасної медичної допомоги.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Солом'янська, 17 (Київська КБ №4 Корпус №1, в рентгенвідділення) м.Вокзальна38 8 м.Олімпійська45 13
8,1
На базі Київської міської КЛ №4 працює центр комп'ютерної томографії «Вітаком Діагностика». Діагностика проводиться із застосуванням обладнання преміум класу, що дозволяє гарантувати низьку ступінь опромінення, високу якість отриманих зображень. Саме сканування і друк знімка займає 15 хвилин.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00
Київська неврологічна клініка «АКСІМЕД» не перший рік займається наданням спеціалізованих лікувальних, діагностичних та реабілітаційних послуг. Спеціалізація медзакладу — центральна і периферична нервові системи та патології, пов'язані з ними.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-18:00 Нд: 09:00-15:00