Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Мутированные гены могут объяснить феномен "сов"

6 апреля издание New Scinetist опубликовало результаты исследований группы ученых из Университета Рокфеллера в Нью-Йорке. Группа исследователей выявила ген, который может объяснить особенности биоритма людей “сов”. Редакция Likarni.com публикует краткий перевод.

Во всем виноваты гены

Я «Сова» — и пусть весь мир подождет! На самом деле у «сов» гораздо больше трудностей — поздно вставать и поздно ложиться по истине настоящая роскошь и испытание в мире, которым правят «жаворонки». Уместно ли вообще подобное разделение? В этой статье мы хотим рассказать о недавнем исследовании ученых из университета Rockerfeller в Нью-Йорк, которые расставили все точки в этом вопросе.

Разновидность гена CRY1 может объяснить, почему некоторые люди предпочитают поздно ложиться и ненавидят вставать рано утром.

Разновидность представляет собой мутированную форму гена CRY1, который, как известно, играет роль в циркадном ритме человека. Майкл Янг, из университета Rockerfeller, Нью-Йорк, и его команда обнаружили мутацию у человека с диагнозом отсроченного фазового расстройства сна — состояния, которое описывает многих так называемых «ночных сов».

Команда обнаружила, что у пятерых родственников этого человека также была эта мутация и у всех были проблемы со сном. Затем они изучили шесть семей из Турции, членами которых были 39 переносчиков разновидности гена CRY1. Ритмы сна у тех, кто был переносчиком гена, сдвигались на 2-4 часа, а у некоторых из них прерывались, нарушая режим сна.

Мутация, по-видимому, замедляет внутренние биологические часы организма, вызывая у людей более продолжительный циркадный цикл и заставляя их бодрствовать дольше. Команда подсчитала, что отклонение может присутствовать у одного из 75 человек в некоторых группах населения, таких как европейцы не финского происхождения.

Но те, кто имеют более длительный циркадный цикл, не должны отчаиваться. Янг говорит, что многие люди с задержкой фазового расстройства сна могут контролировать свои циклы сна, придерживаясь строгих графиков. «Это немного похоже на курение сигарет, потому что есть вещи, которые мы можем сделать, чтобы помочь решить проблему, прежде чем обращаться к таблеткам», — говорит Майкл Янг.

Прим. Редакции. Мы не могли не остаться в стороне и считаем, что исследование проводили «жаворонки». Мы с нетерпением ждем новой части исследователей от представителей «сов» с опровержением. А мы пошли спать.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Київ бул. Вацлава Гавела, 4 м. Берестейська22 9 м.Шулявська30 8
8,2
Багатопрофільна клініка «Гіппократ» заснована в 1999 році. Ця приватна установа, стала згодом торговою маркою, однією з перших була акредитована українським Міністерством охорони здоров'я.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00
Допомога Плюс на Осокорках — медичний заклад, що спеціалізується на наданні повного спектру послуг в області гінекології, мамології, урології, проктології, ортопедії та пластичної хірургії.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Нд: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — це сучасний медичний центр з великим відділенням репродуктивної медицини, а також поліклінікою для дорослих та денним стаціонаром. Тут встановлено нове діагностичне та лікувальне обладнання експертного класу.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Меддопомога» спеціалізується на лікуванні та догляді за хворими, наданні послуг лежачим і тяжкохворим пацієнтам. Виконання найскладніших медичних маніпуляцій і забір матеріалу для аналізів, сучасні дослідження як в умовах клініки, так і вдома у пацієнта — щоденна робота штату ліцензованих лікарів і медсестер.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Нд: 00:00-24:00
Приватний хірургічний кабінет Олексія Орлова надає лікувально-діагностичні послуги в області проктології, хірургії та ендоскопії амбулаторно та вдома у пацієнта.
Записатися на прийом
Київ пр-т Валерія Лобановського, 17 (пр-т Червонозоряний) м.Вокзальна39 14 м.Деміївська56 18 м.Олімпійська59 21
7,3
Багатофункціональний медичний комплекс "Медбуд" починає свою історію в 1979 році. Установа була побудована для надання медичної допомоги співробітникам "Київміськбуду". Постійне вдосконалення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази і приплив кваліфікованих кадрів допоміг стати центру одним з лідерів по наданню своєчасної медичної допомоги.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Солом'янська, 17 (Київська КБ №4 Корпус №1, в рентгенвідділення) м.Вокзальна38 8 м.Олімпійська45 13
8,1
На базі Київської міської КЛ №4 працює центр комп'ютерної томографії «Вітаком Діагностика». Діагностика проводиться із застосуванням обладнання преміум класу, що дозволяє гарантувати низьку ступінь опромінення, високу якість отриманих зображень. Саме сканування і друк знімка займає 15 хвилин.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00
Київська неврологічна клініка «АКСІМЕД» не перший рік займається наданням спеціалізованих лікувальних, діагностичних та реабілітаційних послуг. Спеціалізація медзакладу — центральна і периферична нервові системи та патології, пов'язані з ними.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-18:00 Нд: 09:00-15:00