Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Экспертное мнение об удалении рубца

Киев вул. Павловська, 26/41
7,1
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00Сб: 09:00-21:00Нд: 09:00-21:00

Дерматовенеролог, Трихолог

21 рік досвіду

8,15
Экспертное мнение об удалении рубца

Рубцы и шрамы есть у всех и еще с незапамятных времен люди пытались найти наиболее эффективный способ их устранения:

Вопрос о методах удаления рубцов и шрамов актуален и по сей день, поэтому мы обратились к врачу-дерматологу с 12 летним опытом, клиники лазерных технологий «МЕД СИТИ» — Гениной Анне Евгеньевне.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Анна, расскажите какие причины возникновения рубцов?

Рубцы возникают вследствие регенерации тканей после различных повреждений, а именно:

  • травма, ожог, укус,
  • оперативное вмешательство, рубцы после кесарева.
  • после разрешения различных патологических процессов (язва, фурункул и др).

Какие бывают рубцы?

Рубцы бывают нормотрафические (вровень с окружающей кожей) .Это самые безобидные рубцы. Они находятся на одном уровне с кожей и являются адекватной реакцией организма на травму.

  • Атрофические (западающие, ниже уровня кожи)
  • Гипертрофические (возвышающиеся) Эти рубцы выглядят очень не эстетично, и могут вызывать боль, зуд, жжение, чувство стянутости.
  • Келоидные ( массивные разрастания рубцовой ткани). У них ярко выраженный контур рубца, он болезненный, поддается рецидиву (т.е. может заново появиться), если совмещать методики можно от него избавиться.

Какие методы удаления рубцов сейчас используются?

Из методов я выделю следующие:

  • хирургическое иссечение;
  • дермабразия;
  • применение химических пилингов;
  • лазерная коррекция.

Лично на своем опыте, я убедилась в эффективности фракционной лазерной шлифовки, это наиболее результативный метод на сегодняшний день.

Хороший результат отмечается, если чередовать лазерную коррекцию с плазмотерапией и биоревитализацией.

Как быть с келоидными рубцами? Говорят их невозможно удалить.

Да, действительно данный вид рубцов сложно поддается лечению. Келоидные рубцы относятся к патологическим, представля.т собой массивные разрастания соединительной ткани, поэтому избавиться от данного рода патологии является не просто.

Отличные результаты по коррекции келоидных рубцов дает комбинированная терапия – применение гормональных препаратов инъекционно в ткань рубца для прекращения его дальнейшего роста, и применение неодимового лазера для коагуляции сосудов, питающих рубец, а в дальнейшем – фракционная шлифовка с помощью СО2 –лазера.

В нашей клиники, мы помогаем пациентам решить вопрос с данной патологией.

Возможно избавиться от шрама раз и навсегда?

Так как шрам (рубец) представляет собой соединительную рубцовую ткань, то невозможно изменить ее на ткань, которая была то травмы. Поэтому на 100% избавиться от шрама нельзя, со своими пациентами, я максимальна честна, и не хочу рассказывать «сказки» о результате за 1 процедуру и генерации кожи, как была ранее.

Но, хочу отметить, что применяя современные методики коррекции рубцов, в частности фракционную лазерную шлифовку, возможно добиться отличных результатов, и шрам будет практически незаметен.

Київ бул. Вацлава Гавела, 4 м. Берестейська22 9 м.Шулявська30 8
8,2
Багатопрофільна клініка «Гіппократ» заснована в 1999 році. Ця приватна установа, стала згодом торговою маркою, однією з перших була акредитована українським Міністерством охорони здоров'я.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00
Допомога Плюс на Осокорках — медичний заклад, що спеціалізується на наданні повного спектру послуг в області гінекології, мамології, урології, проктології, ортопедії та пластичної хірургії.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Нд: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — це сучасний медичний центр з великим відділенням репродуктивної медицини, а також поліклінікою для дорослих та денним стаціонаром. Тут встановлено нове діагностичне та лікувальне обладнання експертного класу.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Меддопомога» спеціалізується на лікуванні та догляді за хворими, наданні послуг лежачим і тяжкохворим пацієнтам. Виконання найскладніших медичних маніпуляцій і забір матеріалу для аналізів, сучасні дослідження як в умовах клініки, так і вдома у пацієнта — щоденна робота штату ліцензованих лікарів і медсестер.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Нд: 00:00-24:00
Приватний хірургічний кабінет Олексія Орлова надає лікувально-діагностичні послуги в області проктології, хірургії та ендоскопії амбулаторно та вдома у пацієнта.
Записатися на прийом
Київ пр-т Валерія Лобановського, 17 (пр-т Червонозоряний) м.Вокзальна39 14 м.Деміївська56 18 м.Олімпійська59 21
7,3
Багатофункціональний медичний комплекс "Медбуд" починає свою історію в 1979 році. Установа була побудована для надання медичної допомоги співробітникам "Київміськбуду". Постійне вдосконалення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази і приплив кваліфікованих кадрів допоміг стати центру одним з лідерів по наданню своєчасної медичної допомоги.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Солом'янська, 17 (Київська КБ №4 Корпус №1, в рентгенвідділення) м.Вокзальна38 8 м.Олімпійська45 13
8,1
На базі Київської міської КЛ №4 працює центр комп'ютерної томографії «Вітаком Діагностика». Діагностика проводиться із застосуванням обладнання преміум класу, що дозволяє гарантувати низьку ступінь опромінення, високу якість отриманих зображень. Саме сканування і друк знімка займає 15 хвилин.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00
Київська неврологічна клініка «АКСІМЕД» не перший рік займається наданням спеціалізованих лікувальних, діагностичних та реабілітаційних послуг. Спеціалізація медзакладу — центральна і периферична нервові системи та патології, пов'язані з ними.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-18:00 Нд: 09:00-15:00