Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Сезон алергій розпочато: поради сімейного лікаря

Киев вул. Касіяна, 2/1
8,1
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00Сб: 08:00-18:00Нд: 09:00-17:00

Семейный врач

12 років досвіду

7,60
Дитячий лікар
Сезон алергій розпочато: поради сімейного лікаря

Сезон алергій розпочато! Звучить ця фраза зовсім нерадісно. Але весна-літо — період, коли все навколо починає розквітати і оживати. Саме у цей час розпочинається сезонна алергія.

Як же вберегтися від цього явища, чому взагалі виникає алергія, розповідає сімейний лікар МЦ "КЛІНІКА ОБРАЗЦОВА", Патук Сергій Вікторович.

— Чому взагалі виникає алергія? Які причини?

Алергія виникає в силу різних причин — на фоні перенесеної вірусної інфекції, факторів природи або виробництва, різних хімічних сполук, які застосовуються в побуті (побутова хімія, засоби для миття, засоби гігієни. Один із провокуючих факторів — цвітіння рослин. Наприклад, така рослина, як амброзія викликає алергічні реакції в період цвітіння. Також фактором ризику є приймання певних ліків, що стосується не тільки дітей, а і дорослих. Алергеном для дитини може бути вода в трубопроводі, укуси комах.

Існує декілька ступенів прояву алергії, наприклад, негайна реакція — набряк Квінке або висипи, сльозотеча, слинотеча. Ці прояви можливо зняти ін'єкційно або таблетовано. Все зводиться до приймання антигістамінних препаратів, які знімають викид гістаміну — запального ферменту, який викидається в кров при контакті з алергеном імунної системи. Виникають при цьому такі основні прояви: набряк, нежить або почервоніння. Якщо немає адекватної відповіді на алергічну реакцію, іноді треба вдаватися і до гормональної терапії. Якщо немає медикаментозного контролю, потрібне обстеження в повній мірі, щоб визнати ступінь прояву алергії і ступінь відповіді організму.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

— Можливо самостійно купувати чи вибрати препарати в аптеці, щоб зняти прояв алергії?

Зараз проблем з покупкою препаратів немає. Але краще перед вживанням звернутися до консультанта або лікаря. Дітям до 6 років краще вживати каплі або сиропи. Після 6 років можливо вживати таблетовані препарати. Пацієнтам, у яких вже діагностована алергія слід завжди мати при собі антигістамінні препарати, які можливо прийняти до приїзду лікарів. Я рекомендую мати при собі шприц і ампулу або аптечку.

— Чи можливо вилікувати алергію?

Повністю вилікувати алергію у наш час неможливо. Нас завжди оточують алергени: в їжі, напоях, повітрі, одязі, речовинах, тому зовсім позбавитися алергії важко. Необхідно виявити причину алергії і уникати можливості дії причинних факторів на організм. Якщо я бачу алергічні прояви у пацієнта, які слабо піддаються лікуванню, я відправляю пацієнтів на консультацію до дитячого чи дорослого алерголога. В арсеналі лікарів-алергологів велика кількість обстежень, що допоможуть виявити, на які саме речовини у людини алергія — в тому числі комплексні алергопроби на алергени.

Астма — це також хвороба, яку викликає алерген, відповідь імунної системи людини. Коли нормально функціонує організм, всі механізми прояву фізіологічно відрегульовані. У сучасної людини навколо сьогодні дуже багато провокуючих факторів — стреси, недосипання, недоїдання, погані харчові продукти, побутова хімія. Є генетичні схильності до алергічних проявів, особливо при штучному вигодовуванні. Порада від Сергія Вікторовича: Любити себе, не хворіти та вчасно звертатися до лікувальних закладів. Навіть прості речі можуть мати негативні наслідки. Своєчасне звернення до лікаря і лікування може вберегти Вас від розвитку тяжких хвороб.

Полтава пр-т Віталія Грицаєнка 18-А (пр-т Першотравневий)
9,5
Відкрита в Полтаві в 2010 році філія Міжнародної мережі медичних центрів «ОН Клінік» була другим в Україні медичним центром, що складається всього лише з двох відділень: проктологічного і дерматологічного. Однак успіх інноваційних методик і сучасного підходу до лікування перевершив всі очікування. Через два роки - Полтавська філія розширилася: до вже існуючих відділень приєдналися гінекологічне, урологічне та гастроентерологічне відділення, кабінет УЗД, збільшився спектр фізіотерапевтичних процедур.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 09:00-17:00 Нд: 09:00-15:00
Кременчук вул. Київська, 14
8,3
Медичний центр сімейного здоров’я має першу категорію акредитації, надає допомогу у лікуванні та діагностиці багатьох хвороб по 20 спеціалізаціям. Лікарі клініки мають медичну освіту, багаторічний досвід та високу кваліфікацію.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-19:00 Сб: 08:00-15:00 Нд: 08:00-15:00
Багатопрофільна поліклініка No1 пропонує пацієнтам будь-якого віку всебічне амбулаторно-діагностичне обстеження, консультації профільних фахівців, призначення схеми лікування. Тут ведуть прийом доктора різних напрямків: сімейні лікарі, терапевти, педіатри, хірурги, неврологи, ендокринологи та інші профільні фахівці. Використовується комплексний підхід до діагностики захворювань.
Записатися на прийом
Пн: 08:00-16:00 Вт: 08:00-16:00 Ср: 08:00-19:00 Чт: 08:00-16:00 Пт: 08:00-16:00
9,6
Медичний центр Oxford Medical в Рівному відноситься до всеукраїнської мережі однойменних клінік, займається лікуванням різних захворювань малоінвазивними (безопераційними) методами. У клініці ведуть прийом проктологи, урологи, гінекологи, флебологи, педіатри, неврологи, масажисти, ревматологи, дерматологи, косметологи, отоларингологи та фахівці з ультразвукової діагностики.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-17:00 Нд: 08:00-17:00
Хмельницький вул. Подільська 93/1, БЦ «Куб», 2-й поверх
9,4
Медичний центр "Оксфорд Медікал" є філією міжнародної мережі клінік, займається лікуванням різних захворювань малоінвазивними методами за 6 напрямками. Лікарі центру мають першу категорію кваліфікації, багаторічний досвід, пройшли додаткові тематичні курси та семінари.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-18:00 Нд: 08:00-17:00
Хмельницький вул. Панаса Мирного, 1/2
9,2
Медичний центр "Призма ОН" працює з 1996 року, надає повну кваліфіковану медичну допомогу у галузі акушерства і гінекології, терапії, неврології, ультразвукової діагностики.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 10:00-17:00 Сб: 10:00-14:00
Рівне вул. Київська, 78 Г (територія Обласної лікарні)
7,3
Медичний діагностичний центр "Експерт" проводить всебічну діагностику організму за допомогою сучасного комп’ютерного томографа відомого виробника. Фахівці центру мають кваліфікацію, постійно приймають участь у семінарах, конференціях міжнародного рівня.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00
9,1
Центр відновлення зору Анатолія Совви входить до розвиненої мережі клінік, спеціалізується на діагностиці, лікування та профілактиці патологій очей. В штаті клініки кваліфіковані фахівці.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00