Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Кому рекомендований біг

25-02-2021
Біг — найбільш простий спосіб для тих, хто вирішив зайнятися спортом. Він не вимагає великих матеріальних вкладень і позитивно впливає на наш організм, однак до тренувань варто підійти з повною відповідальністю.
Кому рекомендований біг

Тим, хто вирішив зайнятися бігом, насамперед слід пройти повне обстеження. Це потрібно, щоб попередити появу ускладнень внаслідок загострення хронічних захворювань або розвитку гострої патології. Обстеження можна пройти у терапевта, сімейного лікаря, після чого починати знайомити своє тіло зі спортом.

Відмовитися від бігу слід людям з:

  • важкою глаукомою;
  • загостренням хронічних захворювань;
  • гострими респіраторними хворобами;
  • важкою патологією опорно-рухового апарату (прогресуючим артритом, множинними міжхребцевими грижами);
  • віком після 50-ти років, якщо до цього моменту людина не займалася ніякими видами спорту ( «непідготовлений організм»);
  • важкими хворобами респіраторної, серцево-судинної системи;
  • вагітним.

Альтернативою для людей, яким протипоказаний біг, може стати йога, пілатес, скандинавська ходьба. Крім того, кардіологи рекомендують вводити біг поступово. Спочатку людина повинна ходити в швидкому темпі протягом півгодини. Через півтора місяці, можна прискоритися, однак суворо контролювати частоту серцевих скорочень (до 100-120 ударів / хвилину).

Потім можна чергувати ходьбу з бігом, при цьому слід прислухатися до свого стану (задишки, серцевого ритму, біль у суглобах). Біг — це навантаження на серце, судини, суглоби, що може призвести до прогресування хвороб. Бігати потрібно після підготовки:

  • розминка, яка включає ходьбу, нахили тулубом в сторону, махи руками, обертання головою, присідання;
  • контроль над диханням (видих повинен бути довшим за вдих);
  • покупка зручного взуття, так як від неї залежить, наскільки корисним буде біг для опорно-рухового апарату (взуття повинно бути зручним, з невеликою платформою, м'яким, з хорошою амортизацією);
  • підготовка зручного одягу з натуральної тканини (вона повинна пропускати повітря, вбирати піт).

Після пробіжки рекомендується розтяжка, завдяки якій тянуться м'язи, зменшується ризик виникнення крепатури через пару днів. Пам'ятайте, що біг повинен приносити задоволення, а не шкодити організму.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00