Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Японські вчені винайшли новий спосіб діагностики онкологічних захворювань

28-11-2019
Ні для кого уже давно не секрет що Країна сонця, що сходить є однією з основоположників технічного прогресу та наукового розвитку. У цій статті хочемо розповісти про декілька винаходів, які назавжди увійшли у наше з Вами повсякденне життя, і без яких ми не уявляємо нашого існування. Їхньому створенню ми завдячуємо саме японським вченим.
Японські вчені винайшли новий спосіб діагностики онкологічних захворювань

Кишеньковий калькулятор

Ці машини для вирішення математичних обчислень були створенні досить давно. Перші моделі були досить громіздкими. Але перший кишеньковий калькулятор був створений саме в Японії, компанією «Busicom» в далеких 1970-х роках.

Мікрокомп’ютер

Мікрокомп’ютер Sord SMP80 був також розробкою японських вчених. Хоча у масове виробництво він не потрапив, дана технологія дала надзвичайно потужний поштовх у розвитку комп’ютерних технологій.

Фотокамера мобільного телефону

Для сучасної людини наявність відеокамери в гаджетах не є чимось надзвичайним. Але в 1999 році це була справжня сенсація. Компанія «Kyocera Corporation» розробила перший в світі мобільний телефон із вбудованою камерою. Дана новинка зберігала до 20 зображень у форматі JPEG.

3D-друк

Переважна більшість вважає що ця технологія є відносно новітньою. Але насправді вона існує вже близько 37 років. У 1981 році в науково-дослідницькому інституті міста Нагоя, вчений Хідео Кодама вперше запропонував методику об’ємної візуалізації з використанням фотополімерів. Це був перший концепт 3D-принтера. Ця технологія дала потужний поштовх для подальшого розвитку різноманітних галузей науки та техніки.

Флеш-накопичувач

Флеш-пам’ять використовується для зберігання масивів важливих даних, будь то документи, фото чи щось інше. Винахідником флеш-пам’яті рахують вченого Фудзіо Масуока, який в 1984 році працював в японській компанії «Toshiba». Саме йому ми завдячуємо даній технологією. Здавалося що може здивувати сучасне суспільство!? Але японським вченим це вдається щоразу. Компанія Toshiba відома не лише своїми розробками в сфері енергетичних систем, інфраструктурних систем, електроніці. Але й в сфері медичної діяльності. Нещодавно дана компанія зробила один з найважливіших проривів в сучасних методах діагностики онкологічних захворювань. Цей метод дозволяє виявити рак за допомогою аналізу крові. Точність даного методу складає 99%, що є досить суттєво. Із заяви компанії Toshiba. Дослідження виявляє онкологічні захворювання навіть на самих початкових стадіях. Що ж необхідно зробити для цього? Зовсім небагато, всього краплина крові та близько двох годин часу.

Із пояснень представника компанії, відомо, що дана методика базується на ідентифікація концентрації малих некодуючих молекул рибонуклеїнової кислоти та їх типів, які продукуються в кров’яне русло атиповими раковими клітинами.

Для можливості застосування даного методу в лабораторній діагностиці створений переносний прилад із діагностичним чіпом. Дослідження дає можливість лаборантам ідентифікувати близько 13 типів ракових клітин. Його можна застосовувати при діагностиці онкологічних захворювань грудної залози, шлунково-кишкового тракту, органів черевної порожнини, органів сечостатевої системи та ін. Зі слів представника від розробника відомо що після завершення випробувань, дану методику почнуть інтегрувати в діяльність діагностичних лабораторій.

На завершення підведемо підсумки

Даний метод є повністю інноваційним, та розпочне нову еру в діагностиці онкологічних захворювань. Залишається сподіватися що собівартість методу буде не високою, що дозволить застосувати його як скринінгове дослідження в онкологічній практиці".

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00