Українські тестуючі системи для виявлення нового коронавіруса 2019nCoV
На брифінгу Кузін заявив, що на цьому тижні очікується додаткове постачання тестуючих систем. Однак Всесвітня організація охорони здоров'я радить проводити таке тестування тільки після закінчення обсерваційного періоду, тобто після завершення 14 діб такі особи повинні бути ще раз протестовані шляхом використання тест-систем та методом ПЛР. Він додав, що на сьогодні існуючої в Україні кількості тест-систем достатньо для обробки поточних випадків та уточнення діагнозів, які ставлять на рівні областей. За його словами, в МОЗ розраховують, що протягом інкубаційного періоду Україна отримає ще партію тест-систем, або буде використовувати ті, які зроблені в Україні.
"Зараз захворювання підтверджено у двох українців, які є членами екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess. Всі люди з підтвердженою інфекцією переведені в лікарню", — додав Кузін.
Число заражених коронавірусом в Китаї перевищило 44,6 тис. осіб, 1113 померли, одужали 4740. Про це в середу, 12 лютого, повідомив комітет з питань гігієни та охорони здоров'я КНР.