Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Найнебезпечніші солодощі

27-01-2021
Як же складно встояти перед різними цукерками, вафлями, жуйками та іншими солодощами. На сьогоднішній день практично на всіх подібних виробах є вказівки «без ГМО», «з наповнювачами, ідентичними натуральним», «із замінником какао-масла». Так що це значить? Як показує досвід, за багатьма незрозумілими назвами ховаються всім відомі транс-жири, тобто замінники дорогих молочних жирів.
Найнебезпечніші солодощі

Безконтрольний прийом «неякісних» солодощів може не тільки не принести задоволення від вживання, але і нашкодити організму. Так, їх систематичний прийом може призвести до розвитку цукрового діабету, кардіальної патології, атеросклеротичного ураження судин, онкологічного процесу.

Ще одна група шкідливих компонентів солодощів — це цукрозамінники, харчові барвники, такі як Е102, Е104, Е110 і інші. Замінники цукру часто застосовуються з метою здешевлення продукції, при чому вони мають більш солодкий смак на відміну від натурального цукра. Найбільш шкідливими для організму, зокрема, для печінки є сахарин (Е954), а також цикломати (Е952), аспартам (Е951).

Шкідлива смакота

Особливу увагу при покупці солодощів необхідно приділяти їх складу. Дешеві вироби мають більш шкідливі компоненти. Нижче перераховані солодощі, які точно не принесуть користі організму:

  • Рулети, кекси тривалого зберігання. Для того, щоб вироб зберігав м'якість і солодкість, під час виготовлення до його складу додають велику кількість консервантів, стабілізаторів текстури. Крім цього, у виробах присутній ароматизатор, емульгатори, антиокислювачі.
  • Шипучки, льодяники. До їх складу входить велика кількість замінників цукру (Е951, 952, 954), а також барвники, які можуть спровокувати розвиток алергічної реакції. Що стосується шипучек, в їх склад входять кислоти, які при попаданні в травну систему агресивно впливають на слизову шлунка.
  • Газовані напої (кока-кола, спрайт). Вони являють собою суміш цукру, вуглекислого газу, а також хімічних речовин. Завдяки газу шкідливі речовини стрімко розносяться по всьому організму. Концентрація цукру в подібних напоях досягає 5-ти чайних ложок в 200 мл. У свою чергу, газована вода не втамовує спрагу, а ось спровокувати загострення жовчнокам'яної хвороби легко зможе, що обумовлено жовчогінною дією цукрозамінників.
  • Шоколадні батончики. Склад даного виду солодощів включає генетично модифіковані компоненти, барвники, пальмову олію, різні ароматизатори. Що стосується глазурі, яка покриває батончик, вона в незначній кількості (не більше 5%) має масло какао, натуральний шоколад. В цілому, солодощі практично не доставляють вітамінів в організм, зате дають багато «порожніх калорій». Часте зловживання батончиків підвищує ризик розвитку дисфункції підшлункової залози, цукрового діабету. Простий цукор, карамель та інші смачні компоненти не дають насичення організму, негативно впливають на зубну емаль, провокуючи карієс. Крім того, всі ці складові сприяють розвитку атеросклерозу судин.
  • Желейні цукерки, мармелад — містять велику кількість синтетичних барвників, ароматизаторів.
  • Вафлі з начинкою. Самі по собі вафлі, можливо, не такі небезпечні, чого не можна сказати про крем. У його склад входять ароматизатори, кислота, маргарин.
  • Східні солодощі, халва, здавалося б, виробляються з натуральних компонентів, однак для здешевлення продукції виробники можуть додавати замінники.

Щоб вберегти свій організм від шкідливих виробів, рекомендується дотримуватися міри у вживанні цих солодощів. Повністю відмовитися від них, часом, досить складно, однак суворий контроль їх кількості дозволить отримати задоволення від прийому і не нашкодити організму. Звичайно, кращим вихідом є заміна шкідливих солодощів на фрукти та вироби з натурального соку.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,2
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00