Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Медичні відкриття 2021 року

29-12-2021
На підставі результатів проведених досліджень науковими спільнотами, можна зробити висновок, що у 2021 році було чимало відкриттів. Інновації мають прямий чи опосередкований вплив, як на наше життя, так і на весь світ.
Медичні відкриття 2021 року

Літій-металеві акумулятори

Враховуючи більш високу енергетичну щільність літій-металевих акумуляторів, вони можуть частково або повністю замінити автомобілі з літій-іонними батареями. Згідно з твердженнями фахівців MIT Technology Review, літій-металеві акумулятори заряджаються набагато швидше і довше тримають заряд (до 80%). Ці результати зберігаються навіть після 800 циклів. Вперше тестування було проведено наприкінці 2020 року американським стартапом QuantumScape, після чого було укладено договір з концерном Volkswagen на випуск електромобілів з літій-металевими акумуляторами в 2025 році.

Вакцини з матричною РНК

Однією з провідних медичних розробок за останні 20 років є вакцина, що містить РНК. З використанням даної технології на даний момент розроблені 2 вакцини проти коронавірусної інфекції (Pfizer, Moderna). У порівнянні, інші вакцини мають у своєму складі ослабленого збудника або вірусів в неактивному стані. Вакцини з РНК стимулюють організм синтезувати білковий фрагмент, який містить коронавірусна інфекція. Таким чином, формується сильна імунна відповідь до збудника COVID-19, та організм стає стійким до інфікування. Даний тип вакцин має свої переваги, тому що може використовуватися в боротьбі з різними інфекціями. Це є гарною перспективою для перемоги над такими важкими захворюваннями, як ВІЛ, злоякісна патологія.

GPT-3

Найбільш досконалою нейромережею на сьогодні є GPT-3 на базі NLP (алгоритмів, що розпізнають текст). Вона являє собою нейромережу-трансформер, яка має можливість формувати зв'язні відповіді, беручи участь у діалозі з людиною. Обсяг її параметрів в 100 разів перевищує «вагу» попереднього покоління GPT-2. Незважаючи на це, навіть найновіші трансформери, що мають величезні інформаційні масиви, не здатні розуміти сенс фраз, які генеруються. Щоб досягти розуміння, необхідні величезні бази даних, які мають вагомий вуглецевий слід. Одним із завдань для вчених є розширення можливостей сприйняття. Алгоритми здатні читати зображення, розпізнавати обличчя, голос, відбитки пальців, говорити та імітувати наше сприйняття у вигляді зображень.

Захист даних

За час пандемії число кібератак значно зросло. Так, були зламані мільярди облікових записів, акаунти, що підвищило ризик поширення конфіденційної інформації. Причиною успішних кібератак став не тільки слабкий захист інформації, але й застарілі моделі для зберігання. Data Trusts стала новим форматом зберігання даних. Таким чином, формується спеціальний довірчий фонд, який здатний керувати інформацією за дорученням власника. Представники Mozilla стверджують, що довірче управління включає в себе зберігання інформації в одному місці, а сервіси отримують доступ до них виключно за умов власника.

Можливості інтернету

На сьогодні нові можливості бездротового інтернету дають можливість віддалено працювати, обмінюватися інформацією і всебічно розвиватися. До основних переваг мережі 5G належить:

  • поліпшення мобільного зв'язку в напрямку швидкісних характеристик, що дозволяє забезпечити мінімальні затримки передачі сигналу;
  • можливість підтримки до 1 мільйона пристроїв на квадратний кілометр;
  • безперебійна робота віддалених об'єктів.

Все це дає можливість прискорити ухвалення рішення, відкрити мільйони робочих місць, поповнити економічний бюджет країни. Новий стандарт Wi-Fi 6 дає можливість прискорити інтернет з'єднання, забезпечити високу стабільність широкосмугової системи, що дозволить підключати велику кількість пристроїв.

Світові технології не стоять на місці і прагнуть постійного розвитку, що в комплексі дозволяє отримати нові можливості та досягти більш високих цілей.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00