Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Роботи та лапароскопічні операції

22-02-2022
Хірургічні операції у виконанні роботизованої техніки дозволяють проводити втручання з максимальною точністю, яка раніше була недоступна в медичній практиці. На сьогоднішній день використання роботизованої техніки - наша реальність, за що ми повинні дякувати науковцям.
Роботи та лапароскопічні операції

Виконання хірургічного втручання за допомогою робота дозволяє зменшити травматичність тканин. Через кілька розрізів на шкіри вводяться ендоскопічні інструменти (троакари, камера), після чого починається операція. Контроль дій робота здійснюється хірургом за допомогою дистанційного пульта. Таким чином, можуть бути проведені операції на органах репродуктивної системи у чоловіків, жінок, серцево-судинній системі, шлунково-кишковому тракті та інших органах.

Хірург в режимі онлайн на моніторі бачить стан внутрішніх органів, контролює рух робота, керуючи ним за допомогою джойстика. Маніпуляції робота відрізняються більш точними рухами, що забезпечує менший обсяг пошкоджених тканин. У свою чергу, мінімальна травматичність дає можливість скоротити терміни реабілітаційного періоду, зменшити силу больових відчуттів, прискорити повернення людини до минулої активності.

До недоліків роботизованих операцій відноситься:

  • висока вартість хірургічного втручання;
  • громіздка техніки;
  • відсутність можливості у хірурга самостійно промацати внутрішні органи, відчути щільність тканин.

Вперше медичний робот був зареєстрований у 1984 році у Ванкувері. Він був використаний для проведення ортопедичних операцій. Крім того, була проведена операція в обсязі аортокоронарного шунтування з використанням роботизованого комплексу «да Вінчі». Він має необхідні інструменти, камеру, що дозволяє точно виконувати маніпуляції.

На даний момент йдуть розробки роботизованих технологій 3-го покоління, які повинні відрізнятися більшою компактністю, високою швидкістю виконання маніпуляції. Перспективою також є розробка технологій, які дозволять хірургу, перебуваючи на великій відстані від операційної, контролювати дії робота.

Вперше операція на органах свині без хірурга була виконана американським роботом STAR. Хірургічне втручання проводилося на тонкому кишечнику (формування анастомозу). Робот має хірургічні інструменти, оптичну систему, яка дозволяє контролювати його дії в режимі онлайн. У майбутньому STAR зможе асистувати хірургу під час операції або надавати екстрену допомогу в кареті швидкої допомоги. Розробки на цьому не закінчуються, на даний момент проводяться численні дослідження з удосконалення роботизованих технологій, що в перспективі дозволить скоротити час проведення хірургічних операцій, значно полегшити роботу хірургів. В такому випадку лікарі зможуть більше часу приділяти пацієнтам у післяопераційному періоді.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,2
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00