Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Підготовка до скринінгу на патогенні гриби

18-12-2023
Мікроскопічний аналіз біоматеріалу (волосся, нігті, зішкріб шкіри) на патогенний грибок — це лабораторне дослідження, яке виявляє поверхневі мікози — грибкові інфекції на шкірі та її придатках.
Підготовка до скринінгу на патогенні гриби

Хоча гриби з родів Candida, Trichosporon, Malassezia, Hortaea тощо можуть колонізувати їх, гриби з роду Dermatophytes часто є джерелом цих інфекцій.

Найпоширеніша грибкова інфекція шкіри, дерматофітія (також відома як дерматомікоз), може виникати на шкірі голови, нігтьових пластинах, руках, ногах, у місцях зі значними шкірними складками або просто на поверхні шкіри. Кератин, який містить волосся, нігті та роговий шар епідермісу, може бути розщеплений будь-яким дерматофітом.

Дріжджовий гриб Candida надмірно розмножується на шкірі, що призводить до розвитку кандидозу шкіри. Це часто викликано ослабленим імунітетом або проблемами обміну речовин. Стригучий лишай викликається грибковими інфекціями шкіри, викликаними Malassezia, білою пієдрою (вузликова трихоспорія або трихоспороз), викликаною грибами Trichosporon, і чорним мікозом, викликаним грибом Hortaea.

Мікоз гладкої шкіри характеризується появою висипань, які збираються, лущаться і сверблять. Грибок може викликати почервоніння, лущення, лупу, випадання волосся, свербіж в місцях ураження голови, де росте волосся. Пошкодження нігтьової пластини призводить до її потовщення, деформації та зміни кольору, в результаті ніготь ламається і відшаровується.

Огляд дерматолога може допомогти виявити грибкові захворювання шкіри, волосся або нігтів, але єдиним джерелом остаточного діагнозу є результати мікроскопічного лабораторного дослідження, до якого потрібна така підготовка:

  • Нігті. На три дні відмовтеся від використання будь-яких місцевих медикаментів і косметики (зміцнювачів, лаків тощо). Примітки: потрібні сухі та чисті нігті. Крім того, підпилювати нігті металевою пилкою перед операцією не можна. Підстрижіть нігті на обох руках, переконавшись, що вони мають довжину не менше 2 мм. БМ потрібно скласти в паперовий конверт, або в стерильний пластиковий контейнер з кришкою.
  • Волосся. Припиніть використання будь-яких засобів для волосся та місцевих ліків протягом трьох днів. Також потрібно не мити голову в день, коли здасте матеріал. Замість цього зріжте волосся з пошкодженої ділянки голови на 0,1 мм від коренів, або видаліть його разом з волосяними цибулинами та помістіть в чисту місткість.
  • Зішкріб шкіри. На три дні відмовитися від використання будь-яких косметичних засобів для обличчя (лосьйон, мило, крем тощо) і місцевих препаратів. У день скринінгу не вмивайтеся.
Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00