Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Підготовка до бактеріологічних досліджень

25-01-2024
Бактеріологічні дослідження, що включають ріст бактерій у багатих поживними речовинами середовищах, зосереджені на виявленні не тільки існування, але й кількості патогенів. Цей метод має високу діагностичну точність, яка становить 95-100%. Однак у нього є помітний недолік: процес займає 7-10 днів після збору зразка.
Підготовка до бактеріологічних досліджень

Цей підхід застосовується до різних зразків, включаючи кров, сечу, кал, спинномозкову рідину, мокротиння, жовч, а також зразки з горла, носа, очей, дихальної системи, статевих органів і ран. По суті, це дозволяє культивувати мікроорганізми практично з будь-якої частини тіла. Зібраний біоматеріал інкубують у контрольованому середовищі, сприятливому для розвитку бактерій, з подальшим аналізом результатів та оцінкою чутливості мікроорганізмів до антибіотиків та уросептиків.

Як підготуватися до різних бактеріологічних досліджень?

Зразки збирають перед початком або через 14 днів після будь-якого антибактеріального, імунобіологічного та протигрибкового лікування. Підготовка до основних видів бакпосівів включає:

  • Назоцитограма. Уникайте миття та полоскання носа перед взяттям зразка, утримайтеся від використання назальних препаратів за 4-5 годин до цього.
  • Бакпосів з ока. За 6-8 годин до прийому будь-яких ліків і процедур (як загальних, так і місцевих) слід відмовитися від промивання очей в день збору.
  • Бакпосів з горла. Зберіть матеріал натщесерце або через 3-4 години після прийому їжі та пиття. Уникайте чищення зубів, полоскання рота/горла та куріння за 3-4 години до збору зразка.
  • Бакпосів з вуха. За 6-8 годин до прийому припинити всі медикаменти та процедури (загальні та місцеві).
  • Бакпосів з носа. Не використовуйте назальні краплі та не промивайте ніс за 4-5 годин до взяття зразка.
  • Бакпосів з рани. Припиніть прийом будь-яких ліків, процедур і уникайте антибактеріальних пов’язок за 6-8 годин.
  • Секреція простати. Протягом 3 днів уникайте сім'явипорскування та уникайте теплового впливу на область статевих органів: ніяких саун, соляріїв і гарячих ванн.
  • Посів кишкової флори (фекалій). За 2-3 дні дотримуватись дієти, відмовитися від продуктів, що підсилюють бродіння, молочних продуктів і алкоголю. Припиніть прийом проносних засобів, касторової олії, вазеліну та ректальних супозиторіїв за 3-4 дні до цього.
  • Посів сперми. Уникайте алкоголю, ліків, саун і гарячих ванн за тиждень до цього. Утриматися від статевого життя протягом 3-4 днів. Проведіть гігієну статевих органів в день дослідження. Уникайте сечовипускання протягом 2 годин перед збором.
Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00