Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Хелікобактер пілори: як визначити наявність

20-06-2023
Хелікобактер пілори (H. pylori) — це тип бактерій, які вражають травну систему. Ця бактерія є головним винуватцем різноманітних розладів травлення, зокрема гастриту (запалення шлунка), пептичної виразки (виразки в шлунку, тонкій кишці або стравоході) та деяких типів раку шлунка.
Хелікобактер пілори: як визначити наявність

Існують різні способи перевірки на інфекцію H. pylori. Вони включають аналізи крові, калу та дихання. Інші назви: каловий антиген H. pylori, дихальні тести на H. pylori, дихальний тест на сечовину, швидкий уреазний тест на H. pylori, посів на H. pylori. Якщо у вас є симптоми цієї бактерії, обстеження та лікування можуть допомогти запобігти серйозним ускладненням.

Коли проходити обстеження на наявність Хелікобактер пілори?

Вам може знадобитися обстеження, якщо у вас є симптоми розладу травлення. Оскільки гастрит і виразка запалюють слизову оболонку шлунка, у них багато схожих симптомів. Вони включають:

  • біль у животі;
  • здуття живота;
  • нудота і блювання;
  • діарея;
  • втрата апетиту;
  • втрата ваги.

Виразка є більш серйозним захворюванням, ніж гастрит, і симптоми часто більш серйозні. Лікування гастриту на ранніх стадіях може допомогти запобігти розвитку виразки та інших ускладнень.

Як визначити наявність хелікобактерної інфекції

Існують різні способи тестування на H. pylori. Ваш лікар може призначити один або декілька з наведених нижче типів тестів.

  • Аналіз крові - перевірка на наявність антитіл (клітин, що борються з інфекцією) до H. pylori.
  • Дихальний тест, також відомий як дихальний тест на сечовину - перевіряє наявність інфекції шляхом вимірювання певних речовин у вашому диханні.
  • Аналізи калу - шукає антигени H. pylori у вашому калі. Антигени - це речовини, які викликають імунну відповідь. Тест на посів калу шукає бактерії H. pylori в калі.
  • Ендоскопія. Якщо інші тести не дали достатньо інформації для діагностики, ваш лікар може призначити процедуру під назвою ендоскопія. Ендоскопія дозволяє лікареві оглянути ваш стравохід (трубку, яка з’єднує ваш рот і шлунок), слизову оболонку шлунка та частину тонкої кишки.
Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00