Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Сучасні методи імплантології та перспективи розвитку галузі

Львов вул. Єфремова, 75
4,4
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-20:00

Стоматолог-терапевт, хірург, імплантолог

19 років досвіду

8,10
Сучасні методи імплантології та перспективи розвитку галузі

Клініка естетичної стоматології надає увесь спектр стоматологічних послуг. Найчастіше до клініки звертаються пацієнти з проблемами втрати зубів, тому в медичному закладі пропонуються пацієнтам різні методи відновлення дефектів зубних рядів: знімне та незнімне протезування, мікропротезування, імплантація, протезування на імплантатах.

Говоримо з головним лікарем "Клініки естетичної стоматології", Гімоном Романом Івановичем, про сучасні методи імплантології та перспективи розвитку галузі.

— Як відбувається підбір методів лікування для пацієнта?

Вибір метода лікування — індивідуальний, але при наявності своїх зубів краще використовувати свої зуби та використовувати мікропротезування чи незнімні конструкції: металокераміку, керамічні безметалеві на основі цирконію. Коли вже є втрата зубів, нема опірних зубів, потрібна імплантація.

Матеріал для виконання протезних конструкцій пацієнт обирає спільно з лікарем в залежності від його вартості, клінічної ситуації. Інколи так буває, що особливі умови не дозволяють використовувати певні матеріали, наприклад, при неправильному прикусі або інших індивідуальних особливостях.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Коли пацієнти скаржаться, що «щось не приживається», проблема частіше виникає на етапі після протезування, тобто в процесі користування. Лікарська помилка може бути у неправильному виборі конструкції, неправильному плануванні розташування імплантатів, неправильному виборі самих імплантатів. Але це, мабуть, 20 % від усіх проблем. Решта 80 % лягає на плечі самого пацієнта. Найчастіше причиною виступає неправильний, а скоріше, відсутній догляд.

Особливого не потрібно нічого робити. Треба лише виконувати рекомендації лікаря, які є дуже простими — підтримання хорошої гігієни ротової порожнини. На жаль, наше покоління не вчили в школі цього.

— Які бувають види імплантатів?

Як правило, використовують титанові гвинтові або на основі діоксиду цирконію) імплантати. Організм швидко пристосовується до титану, перестає його «бачити» як чужорідне тіло. Існують методики миттєвого навантаження. Але ми маємо зробити добрий «фундамент» — імплантат повинен інтегруватися, а на це потрібен час. Процес триває приблизно до півроку. На тривалість процесу впливають такі чинники: стан імунної системи, стать, вік, загальний стан здоров’я.

Якщо пацієнт довгий час не може обходитися без зубів, ми пропонуємо тимчасові імплантати, на які ставиться тимчасова конструкція. Через півроку вона забирається та викидається, а пацієнт отримує постійну конструкцію. Але ці півроку пацієнт почуває себе досить комфортно.

Абсолютних протипоказів до імплантації не буває. За статистикою відторгнення імплантату становить 3-7 %. Найчастіше це пацієнти із загальними соматичними хворобами, які за собою ведуть різке падіння імунної системи. Це, наприклад, гепатити, діабет, СНІД, сифіліс, онкологія після хіміотерапії тощо. Пацієнт повинен попередити лікаря про свій діагноз, тоді проводиться додаткова підготовка до імплантації.

— Чи роблять імплантацію зубів дітям?

Дітям імплантацію зубів проводять дуже рідко. У дитячому віці частіше використовуються знімні конструкції для протезування. Стосовно віку обмежень не має. Все згідно з показаннями. Використовуються місцеві або загальні види знечулення.

Київ бул. Вацлава Гавела, 4 м. Берестейська22 9 м.Шулявська30 8
8,2
Багатопрофільна клініка «Гіппократ» заснована в 1999 році. Ця приватна установа, стала згодом торговою маркою, однією з перших була акредитована українським Міністерством охорони здоров'я.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00
Допомога Плюс на Осокорках — медичний заклад, що спеціалізується на наданні повного спектру послуг в області гінекології, мамології, урології, проктології, ортопедії та пластичної хірургії.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Нд: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — це сучасний медичний центр з великим відділенням репродуктивної медицини, а також поліклінікою для дорослих та денним стаціонаром. Тут встановлено нове діагностичне та лікувальне обладнання експертного класу.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Меддопомога» спеціалізується на лікуванні та догляді за хворими, наданні послуг лежачим і тяжкохворим пацієнтам. Виконання найскладніших медичних маніпуляцій і забір матеріалу для аналізів, сучасні дослідження як в умовах клініки, так і вдома у пацієнта — щоденна робота штату ліцензованих лікарів і медсестер.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Нд: 00:00-24:00
Приватний хірургічний кабінет Олексія Орлова надає лікувально-діагностичні послуги в області проктології, хірургії та ендоскопії амбулаторно та вдома у пацієнта.
Записатися на прийом
Київ пр-т Валерія Лобановського, 17 (пр-т Червонозоряний) м.Вокзальна39 14 м.Деміївська56 18 м.Олімпійська59 21
7,3
Багатофункціональний медичний комплекс "Медбуд" починає свою історію в 1979 році. Установа була побудована для надання медичної допомоги співробітникам "Київміськбуду". Постійне вдосконалення матеріально-технічної та лікувально-діагностичної бази і приплив кваліфікованих кадрів допоміг стати центру одним з лідерів по наданню своєчасної медичної допомоги.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Солом'янська, 17 (Київська КБ №4 Корпус №1, в рентгенвідділення) м.Вокзальна38 8 м.Олімпійська45 13
8,1
На базі Київської міської КЛ №4 працює центр комп'ютерної томографії «Вітаком Діагностика». Діагностика проводиться із застосуванням обладнання преміум класу, що дозволяє гарантувати низьку ступінь опромінення, високу якість отриманих зображень. Саме сканування і друк знімка займає 15 хвилин.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00
Київська неврологічна клініка «АКСІМЕД» не перший рік займається наданням спеціалізованих лікувальних, діагностичних та реабілітаційних послуг. Спеціалізація медзакладу — центральна і периферична нервові системи та патології, пов'язані з ними.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-18:00 Нд: 09:00-15:00