Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Задержка психического развития ребенка

Задержка психического развития ребенка

Задержка психического развития у детей дошкольного возраста - замедление нормальной скорости созревания при сравнении с существующими нормами. Это серьезная проблема, которой занимается психоневрология.

Психология детей с задержкой психического развития: причины

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Таковыми, как правило, являются:

  • соматические заболевания (слабые детки);
  • нарушение конституционального взросления, в следствие чего появляется гармонический инфантилизм;
  • поражение ЦНС, из-за чего ученик быстро утомляется, почти не запоминает новую информацию, становится невнимательным.

Задержка психического развития у детей: симптомы

Первые тревожные мысли рождаются у родителей, когда их дочка или сын идет в детский сад или школу и воспитатели/учителя говорят о неусвоении малышом учебного материала.

Особенности психического развития детей с задержкой психического развития самые разные. Такие малыши неусидчивые, рассеянные, плохо понимают условия заданий, отличаются низкой познавательной активностью, нелюбознательностью. Они не хотят понять происходящее вокруг, познакомиться с окружающим миром, что связано с органической недостаточностью мозговых систем, отвечающих за формирование стиля поведения и обучаемость. Кроха не в силах составлять планы и предвидеть результат какого-либо действия. Он работает без интереса, машинально, что негативно сказывается на уроках.

Диагностика задержки психического развития у детей

Выявить проблемы задержки психического развития детей способен только специалист. При подозрении нужно обследовать карапуза у врача-дефектолога, психотерапевта, логопеда, психолога.

Коррекция задержки психического развития ребенка

Воспитание детей с задержкой психического развития требует обращения к вышеперечисленным врачам. Лечение проводится длительный период. Основная задача заключается в достижении улучшения работы эмоционально-коммуникативной области.

Если такого подхода мало, назначается медикаментозная терапия. Принимать следует ноотропные препараты (пирацетам, Энцефабол, Глицин, Когитум, Магне В6 и др. лекарства), повышающие устойчивость мозга к влиянию токсинов и гипоксии и оказывающие положительное воздействие на умственную деятельность и память.

Сегодня для страдающих ЗПР разработаны специальные образовательные программы, подразумевающие обучение в коррекционно-развивающих классах с малой наполняемость (до 12 человек). Отводится дополнительное время для индивидуальных занятий, что позволяет не упустить важные для учебы детали.

Стоит иметь ввиду, что мальчик/девочка с таким диагнозом не считается отсталым, недоразвитым. В отличие от аутиста, такой малыш очень эмоционален, сознательно выполняет все поставленные перед ним задачи и спокойно воспринимает любую оказываемую помощь. Если диагностика и коррекция задержки психического развития у детей выполнены своевременно, ваше чадо будет постепенно выравниваться и догонит сверстников.

Клініка Viva (Віва) на м. Шулявська з великим досвідом роботи, яка надає медичне багатопрофільне обслуговування українським і іноземним громадянам. Клініка укомплектована сучасним обладнанням для виконання амбулаторних маніпуляцій і методів лікування різних захворювань.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
У клініці Viva (Віва) на Троєщині на Лаврухіна працюють кращі лікарі всіх спеціальностей. Здійснюються консультативні та діагностичні прийоми пацієнтів в усіх напрямках медицини: Діяльність клініки спрямована на лікування амбулаторних пацієнтів під прямим контролем лікарів. Сучасне оснащення клініки і широкопрофільні фахівці відкриваю величезні можливості приймати як дорослих, так і маленьких пацієнтів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
Київ вул. Гната Хоткевича, 12 (вул. Червоногвардійська) м.Чернігівська7 1 м.Лісова19 9 м.Дарниця21 3
8,1
Багатопрофільний медичний центр "Академія вашого здоров'я" з 2012 року займається діагностикою та лікуванням за 18 напрямами. У штаті центру 19 лікарів вищої та першої категорій.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 07:30-20:00 Сб: 08:30-17:00 Нд: 09:00-14:00
Багатопрофільний медичний центр «Mediland» у м.Київі – це оперативне консультування, професійне лікування. Лікарі у «Mediland» проводять хірургічне втручання будь якої складності. У нас працює сучасний та комфортабельний стаціонар для дітей та дорослих. Завдяки сучасному обладнанню «Mediland» лабораторні дослідження та діагностика є на найвищому рівні. У МЦ «Меділенд» ведуть прийом лікарі таких спеціальностей: хірург, гінеколог, уролог, проктолог, мамолог, флеболог, кардіолог, ендокринолог, педіатр, терапевт, трихолог, ортопед, ЛОР, травматолог, онколог, дерматолог, невропатолог, гастроентеролог, косметолог - та інші. Діагностика: МРТ, УЗД, КТ, ЕКГ, власна лабораторія, гастро-, колоноскопія з відео під наркозом, ректороманоскопія, гістреоскопія, цистокопія і кольпоскопія, дерматоскопія та трихоскопія, біопсія, гістологія, спірографія та інше.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Юрія Кондратюка, 8 (будівля КМЛ №8, пов. 1) м.Героїв Дніпра43 9 м.Мінська48 10 м.Сирець24
8,9
Багатопрофільний медичний заклад "Медгарант" проводить діагностичні дослідження різного роду для виявлення патологій серцево-судинної системи, головного мозку, сечостатевих органів, кісткової та м'якої тканини.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00
Центр ударно-хвильової і відновлювальної терапії надає допомогу в лікуванні хвороб опорно-рухового апарату за допомогою інноваційних методик з використанням високоточного обладнання. УХТ, фізіотерапія та УЗД — спеціальний комплекс медичних послуг у клініці.
Записатися на прийом
Пн: 09:00-18:00 Вт: 09:00-18:00 Ср: 09:00-18:00 Чт: 09:00-18:00 Пт: 09:00-17:00
Харків вул. Ярослава Мудрого (Петровского), 30 А м.Пушкінська3 1 м.Архітектора Бекетова13 5 м.Університет12 5
9,1
Медичний центр "ОН Клінік Харків" входить до міжнародної мережі клінік. У Харкові медичний заклад було відкрито в 2007 році. Клініка є багатопрофільною. У ній налічується понад 15 спеціалізацій лікарів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-16:00 Нд: 09:00-13:00
Харків вул. Академіка Павлова 158 м.Героїв праці6 3
9,1
Лікувально-діагностичний центр ЦМЕІ почав роботу в 1997 році, пропонує повний спектр медичних послуг, в його складі поліклініка амбулаторного прийому пацієнтів, лабораторія та сучасний діагностичний центр. Для діагностики та лікування пацієнтів використовуються різноманітні високотехнологічні методи:
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-19:00 Сб: 09:00-17:00