Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Помощь психолога детям с аутизмом

Помощь психолога детям с аутизмом

Сегодня аутизм воспринимается не как болезнь, а как нарушение развития, требующее помощи психолога и других специалистов. Причины появления расстройства не систематизированы, поскольку их очень много, и они до конца не изучены. Раньше диагноз "аутизм" ставили на всю жизнь. Сейчас подтверждается обратное: вовремя начатая работа позволяет уже к подростковому возрасту минимизировать симптомы или даже снять диагноз.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Что такое аутизм?

Аутизмом называют комплексное нарушение развития, подразумевающее проблемы с освоением языка и социальным взаимодействием, а также характеризующееся рядом когнитивных, эмоциональных, сенсорных и двигательных дисфункций.

Откуда у детей это отклонение? Оно генетическое? Возникло в результате плохой вакцинации? Последствие травмы мозга? Проблема экологии? Специалисты не дают точного ответа на вопрос о причинах появления нарушения. Но все сходятся на мысли, что предвидеть его развитие почти невозможно. К изучению темы подключились психологи.

Удивительные открытия в данном направлении сделала системно-векторная психология. Были отмечены раннее незамеченные факты и тенденции. Многие малыши могут избежать штампа "аутизм", если родители вовремя обратятся за помощью психолога.

Сегодня разработаны особые программы поддержки:

  • Индивидуальная терапия. Психолог занимается с малышом по коррекционной методике.
  • Семейное консультирование. Оказывается информационная, психотерапевтическая и психологическая поддержка взрослых: мам, пап, бабушек/дедушек, теть/дядь и т. д.
  • Терапевтическая поддержка. В безопасной и комфортной обстановке при взаимодействии с терапевтами можно оказать и получить помощь, снизить напряжение, убрать негативные эмоции и чувства.
  • Клуб поддержки. Работает с целью обмена знаниями и опытом между родителями маленьких аутистов.

Психолог лечит аутизм: АВА-терапия

Научно доказанный способ коррекции - АВА-терапия - представляет собой поведенческий метод для малышей с расстройством и основан на принципе, что любое действие человека влечет последствия. Управляя результатом, есть возможность корректировать поведение крохи.

Стоит понимать, что занятия в кабинете психолога - только составляющая часть деятельности. Еще больше работы должны делать взрослые дома. Нельзя точно воссоздать все повседневные ситуации и действия. По этой причине специалист должен уделять внимание не только деткам, но и их родителям: научить последних, что делать, и рассказать, как применить знания на практике. Поэтому помощь психолога детям с аутизмом оказывается только тогда, когда взрослые уверенно настроены заниматься со своим любимым чадом дома все время.

Однако одной психологии для лечения недостаточно. Как показывает практика, коррекция наиболее эффективна, если помощь оказывают сразу нескольких врачей: остеопат, коррекционный педагог, реабилитолог, психолог. Такая команда - плюс родительская любовь, забота и внимание позволяют создать максимально подходящие условия для успешного введения маленького аутиста в реальный социальный мир.

У клініці Viva (Віва) на Троєщині на Лаврухіна працюють кращі лікарі всіх спеціальностей. Здійснюються консультативні та діагностичні прийоми пацієнтів в усіх напрямках медицини: Діяльність клініки спрямована на лікування амбулаторних пацієнтів під прямим контролем лікарів. Сучасне оснащення клініки і широкопрофільні фахівці відкриваю величезні можливості приймати як дорослих, так і маленьких пацієнтів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
Київ вул. Гната Хоткевича, 12 (вул. Червоногвардійська) м.Чернігівська7 1 м.Лісова19 9 м.Дарниця21 3
8,1
Багатопрофільний медичний центр "Академія вашого здоров'я" з 2012 року займається діагностикою та лікуванням за 18 напрямами. У штаті центру 19 лікарів вищої та першої категорій.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 07:30-20:00 Сб: 08:30-17:00 Нд: 09:00-14:00
Багатопрофільний медичний центр «Mediland» у м.Київі – це оперативне консультування, професійне лікування. Лікарі у «Mediland» проводять хірургічне втручання будь якої складності. У нас працює сучасний та комфортабельний стаціонар для дітей та дорослих. Завдяки сучасному обладнанню «Mediland» лабораторні дослідження та діагностика є на найвищому рівні. У МЦ «Меділенд» ведуть прийом лікарі таких спеціальностей: хірург, гінеколог, уролог, проктолог, мамолог, флеболог, кардіолог, ендокринолог, педіатр, терапевт, трихолог, ортопед, ЛОР, травматолог, онколог, дерматолог, невропатолог, гастроентеролог, косметолог - та інші. Діагностика: МРТ, УЗД, КТ, ЕКГ, власна лабораторія, гастро-, колоноскопія з відео під наркозом, ректороманоскопія, гістреоскопія, цистокопія і кольпоскопія, дерматоскопія та трихоскопія, біопсія, гістологія, спірографія та інше.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Юрія Кондратюка, 8 (будівля КМЛ №8, пов. 1) м.Героїв Дніпра43 9 м.Мінська48 10 м.Сирець24
8,9
Багатопрофільний медичний заклад "Медгарант" проводить діагностичні дослідження різного роду для виявлення патологій серцево-судинної системи, головного мозку, сечостатевих органів, кісткової та м'якої тканини.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00
Центр ударно-хвильової і відновлювальної терапії надає допомогу в лікуванні хвороб опорно-рухового апарату за допомогою інноваційних методик з використанням високоточного обладнання. УХТ, фізіотерапія та УЗД — спеціальний комплекс медичних послуг у клініці.
Записатися на прийом
Пн: 09:00-18:00 Вт: 09:00-18:00 Ср: 09:00-18:00 Чт: 09:00-18:00 Пт: 09:00-17:00
Харків вул. Ярослава Мудрого (Петровского), 30 А м.Пушкінська3 1 м.Архітектора Бекетова13 5 м.Університет12 5
9,1
Медичний центр "ОН Клінік Харків" входить до міжнародної мережі клінік. У Харкові медичний заклад було відкрито в 2007 році. Клініка є багатопрофільною. У ній налічується понад 15 спеціалізацій лікарів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-16:00 Нд: 09:00-13:00
Харків вул. Академіка Павлова 158 м.Героїв праці6 3
9,0
Лікувально-діагностичний центр ЦМЕІ почав роботу в 1997 році, пропонує повний спектр медичних послуг, в його складі поліклініка амбулаторного прийому пацієнтів, лабораторія та сучасний діагностичний центр. Для діагностики та лікування пацієнтів використовуються різноманітні високотехнологічні методи:
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-19:00 Сб: 09:00-17:00
Харків пр-т Незалежності, 13 м.Держпром5 4 м.Університет6 4
7,1
«Медичний центр здоров’я» вже майже 20 років надає повний спектр медичних послуг та залишається одним з кращих багатопрофільних медичних центрів в Харківському регіоні. Обладнаний найсучаснішою і високоточної аппаратурою, включає в себе амбулаторно-поліклінічне відділення, потужний лабораторний і діагностичний центри.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-15:00