Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Гиперактивность ребенка

Гиперактивность ребенка

Как показывают исследования, гиперактивность у детей дошкольного и младшего школьного возраста возникает в 4-9% случаев. В каждом среднестатистическом классе учится по 2 ребенка с такой проблемой.

Причины гиперактивности у детей

Синдром дефицита внимания и гиперактивности у детей появляется не просто так. Его предшественниками являются:

  • проблемы при родах или беременности - угроза выкидыша, внутриутробная гипоксия, курение и распитие спиртных напитков, длительные или стремительные роды, интоксикация, инфекция в организме;
  • генетическая предрасположенность.
Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Гиперактивность у детей: симптомы

Многих родителей интересуют, какие есть признаки гиперактивности у детей до года, до 3 лет и старше. Основные проявления: импульсивность, регулярное требование мамы, значительная подвижность.

Такой карапуз не переставая кричит, плохо спит и есть. Он возбужден, чрезмерно подвижен, чувствителен к звукам и свету. В 4-5 лет он не способен сосредоточиться и спокойно играть, нетерпелив, рассеян, шумит, не в силах усидеть на одном месте.

Как выявляется проблема гиперактивности детей

Диагноз "гиперактивность у детей" может поставить только врач-невролог, поэтому при малейших подозрениях отправляйтесь на обследование. Вместе с консультацией в специализированном центре оно длится до трех часов.

Диагностика включает несколько этапов:

  • Предоставление личной оценки действий малыша по установленных критериям, а также после опроса взрослых.
  • Выполнение психологических тестов. Определяется количество правильных ответов, которые дал кроха, и время, что он затратил. Подходит для деток не младше 5 лет.
  • Электро-энцефалографическое исследование - на голову накладывают электроды, регистрирующие функции мозга. Другая популярная методика - МРТ.
  • Исходя из показателей, определяется синдром дефицита внимания и гиперактивности у детей и назначается соответствующее лечение.

Лечение синдрома гиперактивности у детей

Если выявлена гиперактивность у детей дошкольного и школьного возраста, лечение должно быть комбинированным - состоять из психокоррекции и приема медикаментов. Ребенок обязан посещать невропатолога и психолога.

Малыши с СНВГ не воспринимают адекватно наказания и выговоры, однако, реагируют на похвалу. Им нужно четко формулировать задачу. Нельзя давать сразу два или три вида работы. Требуется строгое соблюдение режима, а физическую энергию нужно направлять на физкультуру и прогулки на природе. Поощряйте хорошее поведение вашего чада. Следует не переутомлять его заданиями, поскольку это может привести к еще большей активности. Выбор партнеров для игр крайне важен - друзей лучше выбирать тихих и уравновешенных.

Не ругайте карапуза за его избыточную энергию, не сравнивайте с другими малышами. Высокие требования и значительные умственные нагрузки дадут только негативный результат. Поэтому специалисты советуют легкий режим обучения. Помните: гиперактивность и дефицит внимания у детей должны лечиться комплексно и иметь долгий реабилитационный период.

Багатопрофільний медичний центр «Mediland» у м.Київі – це оперативне консультування, професійне лікування. Лікарі у «Mediland» проводять хірургічне втручання будь якої складності. У нас працює сучасний та комфортабельний стаціонар для дітей та дорослих. Завдяки сучасному обладнанню «Mediland» лабораторні дослідження та діагностика є на найвищому рівні. У МЦ «Меділенд» ведуть прийом лікарі таких спеціальностей: хірург, гінеколог, уролог, проктолог, мамолог, флеболог, кардіолог, ендокринолог, педіатр, терапевт, трихолог, ортопед, ЛОР, травматолог, онколог, дерматолог, невропатолог, гастроентеролог, косметолог - та інші. Діагностика: МРТ, УЗД, КТ, ЕКГ, власна лабораторія, гастро-, колоноскопія з відео під наркозом, ректороманоскопія, гістреоскопія, цистокопія і кольпоскопія, дерматоскопія та трихоскопія, біопсія, гістологія, спірографія та інше.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Юрія Кондратюка, 8 (будівля КМЛ №8, пов. 1) м.Героїв Дніпра43 9 м.Мінська48 10 м.Сирець24
8,9
Багатопрофільний медичний заклад "Медгарант" проводить діагностичні дослідження різного роду для виявлення патологій серцево-судинної системи, головного мозку, сечостатевих органів, кісткової та м'якої тканини.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00
Центр ударно-хвильової і відновлювальної терапії надає допомогу в лікуванні хвороб опорно-рухового апарату за допомогою інноваційних методик з використанням високоточного обладнання. УХТ, фізіотерапія та УЗД — спеціальний комплекс медичних послуг у клініці.
Записатися на прийом
Пн: 09:00-18:00 Вт: 09:00-18:00 Ср: 09:00-18:00 Чт: 09:00-18:00 Пт: 09:00-17:00
7,1
Діагностичний центр на Виноградарі дає можливість пройти мамографію з метою дослідження стану молочних залоз і ультразвукове дослідження організму.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-16:00 Сб: 09:00-16:00
Харків вул. Ярослава Мудрого (Петровского), 30 А м.Пушкінська3 1 м.Архітектора Бекетова13 5 м.Університет12 5
9,1
Медичний центр "ОН Клінік Харків" входить до міжнародної мережі клінік. У Харкові медичний заклад було відкрито в 2007 році. Клініка є багатопрофільною. У ній налічується понад 15 спеціалізацій лікарів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-16:00 Нд: 09:00-13:00
Харків вул. Академіка Павлова 158 м.Героїв праці6 3
9,0
Лікувально-діагностичний центр ЦМЕІ почав роботу в 1997 році, пропонує повний спектр медичних послуг, в його складі поліклініка амбулаторного прийому пацієнтів, лабораторія та сучасний діагностичний центр. Для діагностики та лікування пацієнтів використовуються різноманітні високотехнологічні методи:
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-19:00 Сб: 09:00-17:00
Харків пр-т Незалежності, 13 м.Держпром5 4 м.Університет6 4
7,1
«Медичний центр здоров’я» вже майже 20 років надає повний спектр медичних послуг та залишається одним з кращих багатопрофільних медичних центрів в Харківському регіоні. Обладнаний найсучаснішою і високоточної аппаратурою, включає в себе амбулаторно-поліклінічне відділення, потужний лабораторний і діагностичний центри.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-15:00
Харків вул. Пушкінська, 82 м.Пушкінська
8,9
Діагностичний центр МДЦ Експерт-Харків входить у велику мережу центрів і займається дослідженнями в області УЗД і КТ. Для цього застосовується сучасне високоточне обладнання. Фахівці співпрацюють з Європейською школою радіології.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-19:00