Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Ребенок боится темноты

Ребенок боится темноты

Как отучить ребенка бояться темноты?

Боязнь темноты является одним из самых распространенных страхов у детей разного возраста. Ребенок может бояться темноты в 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 лет. Это естественная ситуация, но не нужно игнорировать или высмеивать любимое чадо. Само по себе ничто не пройдет. Боязнь темной комнаты может доставлять постоянные страдания, плохо влиять на сон, общее самочувствие. Почему ребенок боится темноты?

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Ребенок стал бояться темноты: запрещенные приемы

Представляем вниманию взрослых несколько действий - их необходимо избегать:

  • Не подыгрывайте малышу, повествуя о "вере" в призраков, домового, паранормальные явления. Это поспособствует переплетению фантазии и реальности, чего категорически стоит избежать, когда ребенок панически боится темноты.
  • Не пытайтесь логически объяснить, что страхи обожаемого карапуза беспочвенны. Боязнь иррациональна. Если вы станете переубеждать его в обратном, он подумает, что вы ему не верите.
  • Не высмеивайте ребенка, который боится темноты в 10 лет. Проблема не исчезнет - к ней прибавится пониженная самооценка. Вы добьетесь огромного негативного эффекта.
  • Не ругайте чадо. Вы достигнете видимости успеха. Он не захочет расстраивать родителей и будет смирно идти спать. А проблема останется. Плюс - прибавится чувство несправедливости (дети не виноваты в том, что им страшно).

Что делать если ребенок боится темноты

Ребенок боится темноты - что делать? Детям 2, 4 года, 5, 6, 7, 8, 9 или 10 лет. Такой вопрос задают психологам тысячи матерей. Специалисты советуют:

  • Материализуйте страх! Вы сможете его быстро уничтожить. Нарисуйте чудище и вместе разорвите рисунок. Можете закричать, затоптать ногами. Делать это лучше днем. А вечером, когда уложите карапуза, напомните ему, что чудовища больше нет и, соответственно, нечего бояться.
  • Сделайте из чада настоящего смельчака! При любых удобных ситуациях говорите, что он защитник (котят, маленьких детей, игрушек). Они боятся спать ночью, и только он в силах их уберечь. Рассказывайте знакомым и друзьям, какой у вас отважный мальчик (конечно, в его присутствии).
  • Назначьте чадо главным по свету. Это работает, если ребенку, который боится темноты, больше, чем 4 года. Он уже способен самостоятельно включать/выключать светильник, поэтому пусть решает, когда выключить свет в комнате.
  • Соблюдайте график. Укладывайте детей спать в четко установленное время. Совершайте привычные действия (купание, раскладывание игрушек, чтение книжки и пр.) в знакомой установленной последовательности. Стабильность даст возможность детям почувствовать себя спокойнее.

И еще совет напоследок для родителей, задающихся вопросом, как отучить ребенка бояться темноты: добавляйте в повседневную жизнь побольше позитивных эмоций и исключайте негативные моменты. Это отличная профилактика страхов. Играйте в игры, шутите, смейтесь, дарите детям любовь, внимание и жизнерадостное отношение к миру!

Медична клініка "Viva" на м. Либідська распложена недалеко від метро. Лікарі клініки спеціалізуються на профілактиці та лікуванні найрізноманітніших захворювань і патологій. Вам не варто замислюватися, що взяти з собою на прийом, в клініці вас забезпечать усім необхідним для проведення якісної діагностики при огляді.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
Клініка Viva (Віва) на м. Шулявська з великим досвідом роботи, яка надає медичне багатопрофільне обслуговування українським і іноземним громадянам. Клініка укомплектована сучасним обладнанням для виконання амбулаторних маніпуляцій і методів лікування різних захворювань.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
У клініці Viva (Віва) на Троєщині на Лаврухіна працюють кращі лікарі всіх спеціальностей. Здійснюються консультативні та діагностичні прийоми пацієнтів в усіх напрямках медицини: Діяльність клініки спрямована на лікування амбулаторних пацієнтів під прямим контролем лікарів. Сучасне оснащення клініки і широкопрофільні фахівці відкриваю величезні можливості приймати як дорослих, так і маленьких пацієнтів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
Київ вул. Гната Хоткевича, 12 (вул. Червоногвардійська) м.Чернігівська7 1 м.Лісова19 9 м.Дарниця21 3
8,1
Багатопрофільний медичний центр "Академія вашого здоров'я" з 2012 року займається діагностикою та лікуванням за 18 напрямами. У штаті центру 19 лікарів вищої та першої категорій.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 07:30-20:00 Сб: 08:30-17:00 Нд: 09:00-14:00
Багатопрофільний медичний центр «Mediland» у м.Київі – це оперативне консультування, професійне лікування. Лікарі у «Mediland» проводять хірургічне втручання будь якої складності. У нас працює сучасний та комфортабельний стаціонар для дітей та дорослих. Завдяки сучасному обладнанню «Mediland» лабораторні дослідження та діагностика є на найвищому рівні. У МЦ «Меділенд» ведуть прийом лікарі таких спеціальностей: хірург, гінеколог, уролог, проктолог, мамолог, флеболог, кардіолог, ендокринолог, педіатр, терапевт, трихолог, ортопед, ЛОР, травматолог, онколог, дерматолог, невропатолог, гастроентеролог, косметолог - та інші. Діагностика: МРТ, УЗД, КТ, ЕКГ, власна лабораторія, гастро-, колоноскопія з відео під наркозом, ректороманоскопія, гістреоскопія, цистокопія і кольпоскопія, дерматоскопія та трихоскопія, біопсія, гістологія, спірографія та інше.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Юрія Кондратюка, 8 (будівля КМЛ №8, пов. 1) м.Героїв Дніпра43 9 м.Мінська48 10 м.Сирець24
8,9
Багатопрофільний медичний заклад "Медгарант" проводить діагностичні дослідження різного роду для виявлення патологій серцево-судинної системи, головного мозку, сечостатевих органів, кісткової та м'якої тканини.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00
Центр ударно-хвильової і відновлювальної терапії надає допомогу в лікуванні хвороб опорно-рухового апарату за допомогою інноваційних методик з використанням високоточного обладнання. УХТ, фізіотерапія та УЗД — спеціальний комплекс медичних послуг у клініці.
Записатися на прийом
Пн: 09:00-18:00 Вт: 09:00-18:00 Ср: 09:00-18:00 Чт: 09:00-18:00 Пт: 09:00-17:00
Харків вул. Ярослава Мудрого (Петровского), 30 А м.Пушкінська3 1 м.Архітектора Бекетова13 5 м.Університет12 5
9,1
Медичний центр "ОН Клінік Харків" входить до міжнародної мережі клінік. У Харкові медичний заклад було відкрито в 2007 році. Клініка є багатопрофільною. У ній налічується понад 15 спеціалізацій лікарів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-16:00 Нд: 09:00-13:00