Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Чого не можна робити при грипі

08-12-2022
Сезонна епідемія грипу активізується в холодну пору року — з осені по весну. У цей період організм особливо вразливий перед вірусами, оскільки втрачає повноцінне вітамінне харчування, достатній вплив сонячного проміння, що призводить до зниження імунітету. Велика кількість людей щорічно помирає через ускладнення, викликані грипом та іншими респіраторними захворюваннями.
Чого не можна робити при грипі
Тому важливо розуміти, що не можна робити при грипі, аби уникнути неприємних наслідків. Від цього залежить не тільки життя і здоров’я хворого, а і його оточуючих.

Отже, ось 10 основних правил, чого не можна робити при грипі:

  1. Не займайтеся самолікуванням. За даними МОЗ, всі зафіксовані смертельні випадки від грипу стались через несвоєчасне звернення за медичною допомогою. Пацієнти звернулись на 5-6 день з початку хвороби й пневмонія на той час вже призвела до набряку легенів.
  2. Не намагайтеся “переходити” захворювання. Чим більше ви уникаєте постільного режиму – тим важчими потім будуть ускладнення. Не виходьте на роботу, в школу, в дитячий садок, самоізолюйтеся, аби не поширити вірус на інших та не погіршити свій стан.
  3. Не збивайте температуру самостійно. Температура тіла, що не перевищує 38 градусів – це фізіологічний процес захисту організму. Тому, якщо дорослий чи дитина добре переносить високу температуру (немає мігрені, судом), тому таку температуру збивати не варто.
  4. Не зловживайте препаратами, що полегшують симптоми та не приймайте антибіотики без лікаря. Лише лікар може оцінити важкість стану пацієнта і доцільність тих чи інших ліків.
  5. Не використовуйте народні засоби. Наприклад, деякі закапують ніс соком цибулі, щоб впоратися з нежитем, і отримують опік слизової.
  6. Не забувайте провітрювати приміщення. Оновлюйте повітря в приміщенні хоча б пару разів на день, відкривайте вікно на 10 хвилин.
  7. Не ігноруйте правила гігієни. Приймайте теплий душ, ретельно мийте руки.
  8. Не виходьте з дому з "незахищеним" носом. Здебільшого вірус грипу потрапляє в організм через ніс. Тому перед виходом його потрібна змазати оксоліновою маззю чи вазеліном – це блокує клітинні рецептори, які чутливі до вірусів, також обовʼязково одягайте медичну маску.
  9. Не поспішайте виходити в люди та зберігайте дистанцію 1,5-2 метри.
  10. Якщо ви все ж захворіли – не панікуйте та одразу викликайте лікаря.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00