Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Вакцина проти раку молочних залоз

06-01-2022
Злоякісні утворення — однією з провідних причин смертності у всьому світі. У структурі злоякісних пухлин у жінок, рак молочної залози займає близько 20-25%, проте в останні роки кількість зареєстрованих випадків значно збільшилася.
Вакцина проти раку молочних залоз

Високий відсоток інвалідизації, втрати працездатності серед жіночого населення пов'язаний з пізньою діагностикою злоякісного захворювання, дорогим лікуванням та реабілітаційними заходами.

У 2020 році рак грудей був діагностований у 2,26 мільйона жінок. Захворювання спричинило смерть у 685 тисяч випадків. Найбільш благополучний прогноз при раку молочної залози у пацієнток з 1-2 стадією онкологічного процесу. Завдяки сучасним технологіям, світовим стандартам лікування, вдається досягти повного одужання або тривалої ремісії злоякісної хвороби. На сьогоднішній день на території Америки проводиться випробування нової вакцини, яка може запобігти розвитку злоякісних пухлин молочних залоз. У клініці Клівленда досліди на гризунах виявилися успішними, що дає надію на досягнення позитивного результату у боротьбі з раком.

Вакцина була розроблена проти однієї з найважчих форм злоякісної патології - тричі негативного раку залози. Ця форма захворювання займає близько 15% з усіх зареєстрованих випадків раку молочних залоз. Вона має агресивну дію і призводить до смерті протягом 5 років. Саме цей фактор став однією з провідних причин розробки вакцини саме проти тричі негативного раку залози. У перспективі планується проведення клінічних випробувань за участю жінок. Так, було проведено відбір 20-25 пацієнток з діагнозом злоякісного новоутворення молочних залоз, які пройшли лікування та мають високий ризик повторного розвитку раку.

У ході випробувань планується триразове введення вакцини кожні 14 днів. Закінчення досліджень припадає на вересень 2022 року. На наступному етапі клінічних випробувань вчені планують набрати групу здорових жінок, які мають високий ризик розвитку раку грудей через обтяжену спадковість.

Дослідники сподіваються, що винайдена вакцина буде використовуватися не тільки з профілактичною метою, але і для лікування злоякісної пухлини молочної залози. Тобто, вакцинуватися зможуть не лише жінки для попередження раку грудей, а й пацієнтки, які вже мають цей діагноз.

Вченим ще доведеться оцінити клінічний ефект вакцини, її побічні реакції, після чого препарат зможуть використовувати в медичній практиці. На жаль, поки невідома точна дата, коли вакцина буде сертифікована, але надія на одужання онкологічних пацієнток все ж таки є.

Щоб вчасно виявити захворювання, кожній жінці необхідно проходити планові профогляди, які включають проведення мамографії, ультразвукового дослідження молочних залоз, огляду у гінеколога. Не варто забувати про самообстеження, яке проводиться шляхом пальпації (прощупування) тканини грудей, пахвових лімфовузлів. Симптомами раку можуть бути ділянки ущільнення залози, болючість у грудях, виділення з сосків, збільшення лімфатичних вузлів, змінення кольору шкірних покривів над певною зоною грудей.

З появою одного з перерахованих симптомів слід негайно звернутися до фахівців та пройти повне обстеження.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00