Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Краплі від далекозорості

18-01-2022
Протягом багатьох років проводилися дослідження одного лікарського засобу, який може використовуватися при далекозорості, що розвивається внаслідок вікових змін. Очні краплі Vuity отримали офіційний дозвіл від американського управління, що контролює якість лікарських препаратів.
Краплі від далекозорості

Даний засіб позитивно впливає на структури ока, що дозволяє тимчасово зменшити вираженість основних симптомів хвороби. У той же час, краплі не здатні вплинути на провідну причину розвитку захворювання. Незважаючи на це, експерти вважають лікарський препарат проривом у галузі офтальмології, адже завдяки йому люди похилого віку зможуть обходитися без окулярів і при цьому добре бачити.

Безопераційне лікування

З віком орган зору зазнає деяких змін, що відбуваються внаслідок ураження кровоносних судин, дегенеративних процесів у тканинах. У похилому віці людям доводиться жмуритися, щоб розглянути певні предмети, читати книги. Пресбіопія, так звана далекозорість, діагностується у кожної другої особи.

На тлі вікових змін в органах зору у людей погіршується зір, як на близько розташовані предмети, так і на далеку відстань. На сьогодні точно невідома основна причина розвитку пресбіопії. Вчені мають кілька версій і виділяють різні провокуючі фактори, які призводять до погіршення зорової функції, починаючи з 40-45 років.

З часом кришталик стає менш еластичним, порушується локальний кровообіг, що супроводжується уповільненням процесів регенерації, зниженням якості зору. Захворювання ускладнює роботу з комп'ютером, документами, через що людині доводиться звертатися до фахівців для підбору окулярів, лінз або проведення лазерної корекції зору, хірургічного втручання на кришталику. Згідно зі статистичними даними, у світі близько 2-х мільярдів людей страждають на пресбіопію, з яких 130 мільйонів припадає на жителів Америки.

Завдяки американському дослідженню, тепер проблема людей з далекозорістю практично вирішена, оскільки знайден медикаментозний засіб для покращення зорової функції. Дія очних крапель полягає в звуженні зіниці, що штучно імітує прижмурення ока. Це супроводжується поліпшенням різкості навколишніх предметів, завдяки чому людина може бачити поблизу. Що стосується здатності ока бачити на далекі відстані, препарат не має жодного впливу на цю функцію.

Згідно з інструкцією, після використання крапель ефект можна спостерігати через 15 хвилин з максимальним результатом через годину. Тривалість ефекту становить від 6 до 7 годин, у деяких випадках людина може добре бачити 10 і більше годин. Після закінчення дії очних крапель необхідне повторне введення.

Виробник препарату стверджує, що максимально хороший ефект спостерігається у людей 40-55 років при пресбіопії легкого ступеня, коли кровоносні судини, структури ока ще не сильно уражені віковими процесами. Що стосується побічних ефектів від використання очних крапель, до них відносяться цефалгія (головний біль), гіперемія кон'юнктиви (почервоніння очей), що відзначається у 5% пацієнтів. Крім цього, деякі люди пред'являли скарги на відсутність різкості зображення, виражене сльозовиділення, що ускладнювало самообслуговування, роботу, а також водіння автомобіля. Зауважимо, що в інструкції зазначено, що не рекомендується керувати автотранспортом після використання очних крапель.

Виробник ліків встановив ціну у розмірі $79 за флакон 2,5 мл, якого вистачить на 3-4 тижні використання. Основною діючою речовиною медикаменту є пілокарпін, який вже понад 100 років використовується в офтальмології для лікування глаукоми. Раніше пілокарпін використовувався в концентрації 1-2%, а новий лікарський препарат має концентрацію 1,25%.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00