Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Лікування безпліддя зараз

14-08-2023
Згідно з опублікованою новою доповіддю ВООЗ, велика кількість людей протягом життя страждає від безпліддя. Приблизно 17,5% дорослого населення – 1 із 6 у всьому світі – страждають на безпліддя, що свідчить про нагальну потребу в розширенні доступу до високоякісної допомоги для тих, хто її потребує.
Лікування безпліддя зараз

Безпліддя - це захворювання чоловічої або жіночої репродуктивної системи, яке визначається невдачею вагітності після 12 або більше місяців регулярного незахищеного статевого акту. Це може спричинити значні страждання, стигматизацію та фінансові труднощі, впливаючи на психічний та психосоціальний добробут людей.

Попри масштаби проблеми, рішення для профілактики, діагностики та лікування безпліддя, включаючи допоміжні репродуктивні технології, такі як екстракорпоральне запліднення (ЕКЗ), залишаються недофінансованими та недоступними для багатьох через високу вартість, соціальну стигму та обмежену доступність.Зараз у більшості країн лікування безпліддя в основному фінансується з власної кишені, що часто призводить до руйнівних фінансових витрат.

Натомість, за повідомленням МОЗ, в Україні діє державна програма лікування безпліддя методами ДРТ за бюджетні кошти. І щорічно з держбюджету України виділяються кошти для лікування жінок, які мають абсолютні показання. Відповідно до програми, жінки віком від 19 до 40 років мають можливість безоплатно отримати першу спробу запліднення, яку медзакладу оплатить держава.

Цьогоріч, навіть попри повномасштабну війну, заплановано проведення державним коштом лікування безпліддя методами допоміжних репродуктивних технологій для 573 жінок. У порівнянні з минулим роком, коли на таке

лікування було направлено 467 осіб, скористатися можливістю зможуть на понад 100 пацієнток більше.

Безоплатне проведення першого курсу лікування безплідності методами ДРТ за бюджетні кошти наразі здійснюють три медичні заклади в Україні:

  • Клініка репродуктивних технологій НУОЗ ім. П. Л. Шупика (м. Київ).
  • Прикарпатський центр репродукції людини (м. Івано-Франківськ).
  • Український медичний центр акушерства, гінекології та репродуктології (м. Харків).

Для організації такого лікування:

  • медична документація жінок із повним переліком обстежень за місцем проживання направляється закладами охорони здоров’я до комісії місцевого департаменту/управління охорони здоров’я. Комісія ДОЗ/УОЗ після розгляду направляє документи з висновками до комісії Міністерства охорони здоров’я;
  • комісія МОЗ розглядає медичну документацію і приймає рішення про направлення до одного з медзакладів для лікування за державний кошт;
  • ДОЗ/УОЗ надає жінкам необхідну інформацію і скеровує на лікування.
Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00