Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Що таке холтерівське моніторування і як воно проводиться

14-11-2023
Холтерівський монітор — це переносний пристрій і тип амбулаторної електрокардіограми, який записує ритм і частоту серцевих скорочень. Це дає вашому лікарю повну картину того, який у вас ритм і частота серцевих скорочень під час вашого життя.
Що таке холтерівське моніторування і як воно проводиться

Цей монітор:

  • Маленький, розміром із мобільний телефон.
  • Працює від батарейок.
  • Оснащений дротами та електродами (маленькими накладками), які приклеюються до шкіри.

Холтерівський монітор записує електричну активність вашого серця протягом 24 або 48 годин. Поки ви його носите, ви продовжуєте виконувати свої звичайні щоденні справи.

Кому потрібен холтерівський монітор?

Вам може знадобитися холтерівський монітор, якщо електрокардіограма не дала чітких результатів дослідження. Можливо, ви звернулися до лікаря через ознаки проблем з серцевим ритмом — наприклад, ваше серце прискорюється або тріпотить. Або у вас була незрозуміла непритомність. Ваш лікар вирішив зробити ЕКГ, щоб виявити проблему. Але ЕКГ записує ваше серце лише протягом короткого періоду часу. Серцеві симптоми не завжди виникають під час перебування в кабінеті лікаря. Якщо ЕКГ не повідомляє вашому лікарю те, що йому потрібно знати, монітор Холтера може допомогти. Він збирає більше інформації про діяльність вашого серця. Ви носите його цілий день або два, даючи йому більше шансів помітити незвичайну активність.

Які умови може виявити холтерівський монітор?

Холтерівський монітор може виявити причину:

  • Аритмія (порушення серцевого ритму).
  • Серцебиття.
  • Незрозуміле запаморочення.

Монітор також можна використовувати:

  • Після інфаркту.
  • Для діагностики проблем серцевого ритму, які можуть спричиняти такі симптоми, як підвищене серцебиття або синкопе (знепритомнення/ непритомність).
  • Під час початку нового лікування серця.

Серцеві ритми, які можуть бути записані, включають:

  • Фібриляція або тріпотіння передсердь.
  • Мультифокальна передсердна тахікардія.
  • Пароксизмальна суправентрикулярна тахікардія.
  • Уповільнений пульс (брадикардія).
  • Шлуночкова тахікардія.

Ваш лікар також може використовувати кардіомонітор, щоб визначити, наскільки добре:

  • Серце отримує кисень.
  • Ліки для серця діють.
  • Кардіостимулятор працює.

Коли холтерівський монітор не підходить?

Якщо вам необхідно терміново лікувати серцеві симптоми, холтерівський монітор не підійде. Лікарі не рекомендують кардіомонітор, якщо це затримує термінову допомогу. Лікарі також не використовують холтерівський монітор для звичайного скринінгу, якщо у вас немає незвичайних симптомів.

Яка різниця між ЕКГ та холтерівським монітором?

ЕКГ вимірює діяльність вашого серця в той момент часу, коли ви проходите тест. Але серцевий ритм і симптоми можуть змінюватися протягом дня. Ваш лікар може захотіти побачити, як змінюється ваше серцебиття протягом дня під час виконання звичайних справ. Кардіомонітор дає більш повну картину вашого серцевого ритму.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00