Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Підготовка до різних видів УЗД

21-11-2023
Ультразвукове сканування створює картину внутрішньої частини тіла в реальному часі за допомогою звукових хвиль. Це дослідження, як правило, безболісне і неінвазивне. Ультразвук працює інакше, ніж рентген, тим, що не використовує випромінювання.
Підготовка до різних видів УЗД

Сканування виконується шляхом надсилання високочастотних звукових хвиль, спрямованих на досліджувану частину тіла. Відбиті звукові хвилі (луна) створюють картинку, яку можна записати на монітор.

Які бувають види ультразвукового сканування?

Поширені типи ультразвукового сканування:

  • УЗД черевної порожнини, яке досліджує внутрішні органи черевної порожнини, такі як печінка, жовчний міхур, підшлункова залоза та селезінка;
  • акушерське УЗД, яке є звичайним скануванням для оцінки росту та здоров’я дитини;
  • ультразвукове дослідження органів малого таза, яке може використовувати трансвагінальне ультразвукове дослідження (з датчиком у піхві) або зовнішнє ультразвукове дослідження органів малого таза для огляду
  • жіночого таза, матки, шийки матки, маткових труб і яєчників;
  • УЗД грудей, яке використовується для оцінки змін грудей, таких як грудки, а також для скринінгу раку молочної залози у жінок із щільною тканиною грудей;
  • УЗД нирок, яке використовується для сканування сечовивідних шляхів, включаючи нирки та сечовий міхур;
  • трансректальне УЗД, яке дає зображення передміхурової залози;
  • ультразвукова доплерографія, яка контролює кровотік у великих артеріях і венах
  • ехокардіограма, яка досліджує серце;
  • 3D УЗД, яке показує тривимірне зображення внутрішньої частини тіла;
  • 4D ультразвук, який створює тривимірну картинку в русі.

Підготовка до УЗД

Зазвичай спеціальної підготовки не потрібно. Ви повинні нормально їсти та пити до та після діагностики, якщо інше не вказано. Наприклад:

  1. Якщо обстежуються певні частини живота (черевної порожнини), вас можуть попросити протягом дня або близько того перед тестом дотримуватися дієти з низьким вмістом клітковини (щоб мінімізувати «гази» у вашому кишківнику).
  2. Вас можуть попросити не їсти протягом кількох годин перед скануванням черевної порожнини.
  3. Іноді для деяких сканувань вам можуть поставити клізму, щоб очистити кишківник.
  4. Щоб сканувати сечовий міхур або таз, вас можуть попросити випити велику кількість рідини перед тестом, щоб у вас був повний сечовий міхур. Це особливо ймовірно, якщо ви проходите сканування під час вагітності або сканування яєчників або матки.
  5. Якщо скануються ваші ниркові шляхи (нирки та сечовий міхур), вас можуть попросити прийти з наповненим сечовим міхуром, зробити перше сканування, спорожнити сечовий міхур, а потім сканувати ще раз. Це необхідно для того, щоб перевірити, чи повністю спорожняється ваш сечовий міхур, коли ви йдете в туалет.

На обстеження вам потрібно буде одягнути вільний одяг, а прикраси варто залишити вдома, оскільки їх все одно доведеться зняти. Ультразвукове дослідження зазвичай займає від 30 до 60 хвилин. Під час обстеження на досліджувану ділянку вашої шкіри буд нанесено гель на водній основі. Фахівець з ультразвукової діагностики, відомий як сонографіст, притисне невеликий портативний пристрій, який називається датчиком, до області, переміщуючи його, щоб отримати необхідні зображення

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00