Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Чи справді гематоген такий корисний

31-01-2020
Сьогодні гематоген можна купити практично в усіх аптеках. Якщо фармацевтичні компанії його продають, то він обов'язково повинен бути корисним. А чи так це? В період Великої Вітчизняної війни гематоген використовували в госпіталях для лікування поранених, він також включався в раціон харчування діючих військ.
Чи справді гематоген такий корисний

Користь гематогену

Безумовно, гематоген корисний для організму, тому що в ньому міститься велика кількість поживних речовин. Основним компонентом гематогену виступає залізо, без якого неможливе формування еритроцитів в крові. Крім цього до складу продукту повинні входити: амінокислоти, глюкоза, мальтоза, декстрин, сахароза, жири та жиророзчинні вітаміни, натрій, калій, кальцій, хлор, вітаміни А та С. Загальнозміцнювальна та профілактична дію гематогена на людський організм підтверджена науковцями. Цю біодобавку застосовують як додатковий засіб при профілактиці та лікуванні деяких захворювань. Лікарі рекомендують вживати гематоген при патологіях, які протікають на тлі кровотечі, — наприклад, при виразковій хворобі шлунка або дванадцятипалої кишки.

Однак, за даними лікаря-гематолога Томаса ДеЛугері, в одному батончику гематогену міститься близько 10 міліграмів заліза, а це дитяча доза. Той факт, що цей мікроелемент створений з натуральної крові, він назвав «бонусом». «Краще засвоюється, ніж залізо в таблетках», — зауважив він.

А чи є шкода?

Якщо уважно вивчити обгортку, можна побачити в складі продукту: згущене молоко, крохмаль, ароматизатори, добавки, ванілін, 40% чистого цукру та 4% чорного харчового альбуміну (з очищеної бичачої крові). Оскільки до складу гематогену входить безліч добавок, то при наявності алергії на одну з них слід утриматися від вживання гематогену.

У зв'язку з тим, що залізовмісний засіб містить багато легкозасвоюваних вуглеводів, гематоген може завдати шкоди здоров'ю людей, які страждають від ожиріння та цукрового діабету.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,2
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00