Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Комп’ютерна томографія за направленням лікаря є безоплатною: для кого діє

19-01-2023
А чи знали ви, що всі українці мають право безплатно отримати комп’ютерну томографію за направленням лікаря? Та, це можливо у тих закладах, які мають спеціальний контракт з НСЗУ. Як це зробити — розповідаємо далі.
Комп’ютерна томографія за направленням лікаря є безоплатною: для кого діє

Програма медичних гарантій, яка забезпечує лікарням оплату з державного бюджету за надані медичні послуги, а пацієнтам – безоплатне їх надання, продовжує працювати й у воєнний час. Консультації лікарів, діагностика, інструментальні дослідження, медичний супровід, проведення операцій тощо у медзакладах, які мають договір з НСЗУ, є безплатним для пацієнтів.

Як пацієнту зробити безоплатну КТ? МОЗ пояснює:

  1. Пацієнт має звернутись до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. У випадку, якщо лікар бачить таку потребу, то виписує пацієнту е-направлення на обстеження. У направленні, яке можна отримати на телефон, вказується лише код послуги та інформація про заклад та лікаря, який і створив це направлення.
  2. Пацієнт обирає медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ. Лікарня чи поліклініка має надавати послуги за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах”. Знайти необхідну лікарню можна на дашборді НСЗУ або зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 16-77.
  3. Пацієнт має зателефонувати до відповідної поліклініки та уточнити, чи має медичний заклад апарат для проведення КТ (томограф) та лікаря, який його може зробити. У випадку позитивної відповіді, пацієнт записується на обстеження та приходить у визначений час для проведення безоплатного КТ.

Якщо пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі, то усі необхідні обстеження входять до відповідного пакету послуг та проводяться одразу в тій лікарні, куди його госпіталізували. Для надання відповідної допомоги лікарня має все необхідне.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Центр «Медпомощь» специализируется на лечении и уходе за больными, оказании услуг лежачим и тяжелобольным пациентам. Выполнение самых сложных медицинских манипуляций и забор материала для анализов, современные исследования как в условиях клиники, так и на дому у пациента — ежедневная работа штата лицензированных врачей и медсестер.
Записаться на прием
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Вс: 00:00-24:00