Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Адаптаційний візит до лікаря стоматолога – як уникнути дентофобії?

Киев пр-т В. Івасюка 4, корп. 6 (пр-т Героїв Сталінграда)
5,1
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00Сб: 09:00-21:00Нд: 09:00-18:00

Детский стоматолог

31 рік досвіду

7,55
Дитячий лікар
Адаптаційний візит до лікаря стоматолога – як уникнути дентофобії?

Дентофобія, одна із хвороб, яка виникає внаслідок психологічної травми дитини при першому візиті до стоматолога. Дискомфорт візиту до стоматолога відчувають практично 80% усіх людей. По даним Української асоціації стоматологів - 92% жителів України хворіють на карієс. То ж рано чи пізно, практично усі потрапляють в стоматологічне крісло.

Про те, як максимально вберегти від цього Вашу дитину, ми поспілкувалися із дитячим лікарем-стоматологом мережі клінік сучасної стоматології «Giorno Dentale» Світланою Андріївною Новік. За свої 26 років роботи з дітьми їй вдалося поєднати досвід та сучасні методи адаптації.

Які найбільші страхи в дитини при відвідуванні стоматолога?

Є три види страху в дітей, які ніколи не були у стоматолога або вже щось чули. Перший – це страх безпосередньо лікаря-стоматолога, другий обладнання та третій – страх болю. Усі ці види страхів можливо розвіяти, за умови, що перший візит буде не в період, коли щось болить, а раніше на плановий огляд або, як ми це називаємо «адаптаційний візит».

Коли вперше, на Вашу думку, потрібно відвідати стоматолога?

Саме головне в цьому питанні – це вік. Перший візит потрібно зробити в 2-3 роки, тоді власне коли прорізалися молочні зуби. Цей візит не супроводжується болем, а лише грою та невеликим оглядом. Відповідно на підсвідомості похід до лікаря стоматолога буде в майбутньому простішим та безпечнішим. Але звичайно, якщо цей вік пропустили, то спокійно можна приходити на адаптаційний візит і пізніше, до появи зубного болю.

Як підготувати тоді дитину до першого адаптаційного візиту?

Це цікаве питання, насправді передбачити все не можливо. Але підготовка дитини до першого візиту зможе полегшити адаптацію. Потрібно розповісти про те, що ми прийдемо до лікаря, наприклад порахувати зубки та подивитися наскільки добре зубки очищуємо вдома. При цьому важливо пам’ятати, що стан батьків під час візиту, також впливає на дитину. Тому постарайтеся поспілкуватися з лікарем до візиту та проговорити, можливо нюанси, які вплинуть на сприйняття дитини. Наприклад, дитина може принести улюблену іграшку та з нею проходити візит. Ця іграшка, може «мандрувати» у світ стоматології та робити перший візит більш комфортним. Особливо попередьте лікаря перед візитом, що може лякати чи лякало вже дитину, щоб не викликати негативних спогадів. Що відбувається під час адаптаційного візиту?

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Під час візиту ми через ігри знайомимося із стоматологічним кабінетом, перевіряємо один одному зуби. На прикладі макету лікуємо зуби, в ігровій формі проводимо огляд дитині та улюбленій іграшці. Іноді робимо спільне селфі та разом чистимо зуби, вчимося це робити правильно. Після візиту, спілкуємося з батьками, щоб обговорити деталі стану ротової порожнини. Чи подіє один адаптаційний візит не відомо, іноді їх потрібно кілька, це все залежить від особливостей дитини. Але у будь-якому разі в майбутньому лікування зубів вже буде простіше, особливо якщо дитина вже знайома з лікарем.

А як саме Ви перевіряєте ефективність чищення зубів?

Є спеціальні розчини чи таблетки, які після полоскання дають специфічний рожевий або фіолетовий колір на зубах. Так можна перевірити чи почистили зуби добре. Це ми робимо під час візиту та рекомендуємо кілька разів зробити вдома.

Які Ви порадите інструменти та ігри, що можна додати у візит до лікаря?

Під час візиту та вдома можна проводити такі ігри: ліпити із пластиліну зуб, чистити зуби улюбленій іграшці, дома контролювати чи всі іграшки вже почистили зуби, зробити календар чистки або взяти у нас та заповнювати його, купити щітку, яка світиться протягом часу, який потрібно чистити зуби.

Довідка про лікаря:

Новік Світлана Андріївна, дитячий лікар стоматолог вищої категорії. Веде прийом в мережі клінік сучасної стоматології «Giorno Dentale» на пр. Г. Сталінграду, 4 та на Автозаводській, 99/4. Досвід роботи 26 років з дітьми. Закінчила Харківський медичний інститут.

Львів м. Дрогобич, вул. Шептицького, 9
8,4
Діагностичний центр СДС у Дрогобичі спеціалізується в області ультразвукової діагностики та магнітно-резонансної томографії. У медичному закладі можна також виконати дуплексне сканування судин голови та шиї, нирок, артерій і вен кінцівок. Співробітники центру систематично підвищують кваліфікацію на курсах за спеціальністю.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 08:00-18:00
Фастів вул. Льва Толстого, 17
9,8
Діагностичний центр СДС в Фастові спеціалізується на діагностиці різних хвороб за допомогою комп'ютерної томографії. Центр оснащений сучасним томографом Philips Brilliance 64. Для повної безпеки пацієнтів під час проведення дослідження завжди присутній лікар.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00 Сб: 09:00-18:00
Київ м. Ірпінь, вул. Садова, 38
6,7
Діагностичний центр СДС в Ірпені надає пацієнтам широкий перелік послуг в області комп'ютерної томографії. Обстеження виконується на сучасному обладнанні Philips Brilliance 64. Центр приділяє пильну увагу якості проведених досліджень, залучаючи найкваліфікованіших спеціалістів. Лікарі систематично підвищують свою кваліфікацію на курсах по радіології.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00 Сб: 09:00-18:00
Київ м. Березань, вул. Михайлівська, 50
6,7
Діагностичний центр СДС в Березані — медичний заклад, який надає весь спектр діагностичних послуг в області комп'ютерної томографії. Для виявлення патологій використовується тільки нове та сучасне обладнання, що дозволяє діагностувати захворювання навіть на самих ранніх етапах розвитку.
Записатися на прийом
Київ вул. Сергія Данченка, 1 м.Сирець44 16
8,1
Пульс — це медичний центр на Данченка. Сучасна клініка розміщується в житлових кварталах міста. Такий формат отримав назву «поруч з будинком». Вдале розташування полегшує транспортування і зберігає час. На території медичного центру обладнано сучасний діагностичний кабінет. Він наповнений оновленої апаратурою, що є гарантом швидкого і якісного проходження інструментальної, і лабораторної діагностики.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 08:00-20:00
РІКОТА (RIKOTA) — це стоматологічна клініка оновленого зразка. Медичний заклад надає комплексні послуги з лікування захворювань ротової порожнини і зубного ряду. На території центру проводять консультативний прийом і діагностичні заходи. Клініка самостійно займається виготовленням протезів і імплантатів. Пацієнти отримують розширений спектр послуг.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-20:00 Сб: 09:00-20:00
Полімед — це сучасний діагностичний центр, який надає послуги високого рівня. Професіоналізм лікарів в поєднанні з сучасним технічним оснащенням — це надання допомоги, незалежно від складності проблеми. Експерти діагностичного центру регулярно проходять курси підвищення кваліфікації, беруть участь в наукових конференціях, симпозіумах та семінарах. Відповідальний підхід до виконання поставлених завдань розширює можливості центру та дозволяє впроваджувати на практиці інноваційні методики впливу. Кожен пацієнт обслуговується в індивідуальному порядку, що дозволяє налагодити максимальний контакт, мінімізувати дискомфорт та страх.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-16:00
Київ Конча-Заспа, смт.Козин, вул Київська, 169
6,7
Сучасний медична клініка Viva для дітей і дорослих спеціалізується на діагностиці та лікуванні захворювань в усіх напрямках. У медичній клініці в Конча-Заспі проводяться консультативні прийоми досвідчених фахівців, інструментальна діагностика і амбулаторні хірургічні операції. Здійснюються виїзні послуги на дому і надається швидка і невідкладна допомоги. Центр оснащений новою сучасною операційною, інноваційним обладнанням і комфортабельним денним стаціонаром. Всі необхідні лабораторно-інструментальні дослідження проводяться на базі клініки.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-00:00 Сб: 00:00-00:00 Нд: 00:00-00:00