Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Рак легких: классификация, особенности

Рак легких: классификация, особенности

Статистика рака легких

Давно известно, что это заболевание губит наибольшее число людей, по всему миру. При проверке усредненных данных можно увидеть, что из ста человек, получивших диагноз, выжила четверть. Важно отметить, что гибель больных произошла в течение первого года, прошедшего с того момента, как проблема была выявлена. Согласно статистическим данным, примерно 1 человек из 14 уже имеет онкологическое заболевание или столкнется с ним в будущем. Важно отметить, что в группу риска, прежде всего, попадают люди, находящиеся в пожилом возрасте.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Аналитики говорят о том, что 70% людей, у которых была обнаружена проблема, были старше 65. Следовательно, расслабиться могут те, чей возраст не превышает 45. Они в категорию повышенного риска не попадают.

Классификация заболевания

Существующие формы онкологического заболевания традиционно разделяют на 2 базовых вида:

  • мелкоклеточный (МРЛ);
  • крупноклеточный рак легких (НМРЛ).

Представленные формы различаются по перечисленным признакам:

  • степени распространения;
  • скорости роста;
  • методам, которые будут использоваться для лечения.

По этой причине важно грамотно определить тип, к которому относится конкретный случай.

Итак, образование, относящееся к первому типу, случается в 20 случаях из 100 зарегистрированных и считается наиболее опасным, потому что очень быстро распространяется на соседние органы и ткани. Как привило, причиной его возникновения является курение. Только 1 человек из 100, у которых был обнаружен МРЛ, не страдают от этой вредной привычки. Он развивается с невероятной скоростью, поэтому в тот момент, когда его обнаруживают, часто оказывается, что пострадали другие части тела.

Онкология, относящаяся ко второму типу встречается 50-ти случаях из 100. Эта неприятность случается даже с теми некурящими людьми. Преимущественно, опухоль располагается внешней или периферийной части легких.

Плоскоклеточная опухоль – это оставшиеся 20%. Как правило, он образуется в центральной области груди или в бронхах. Важно отметить, что раньше он диагностировался намного чаще, чем МРЛ, но буквально за последнее десятилетие ситуация изменилась в обратную сторону.

Недифференцированная онкология считается наиболее редким. Образуется из эпителиальных клеток.

Важно отметить, что симптомы болезни могут варьироваться в зависимости от следующих факторов:

  • расположения опухоли;
  • степени распространения.

Стадии рака легких

На первой стадии поражается один сегмент органа. Величина проблемного участка не превышает 3 см в диаметре. На второй стадии рак распространяется по области грудной клетки, но не выходит за пределы. При этом пораженный участок не превышает 6 см. На третьем этапе развития болезни величина опухоль увеличивается, но все же она не выходит за пределы одного органа. При этом бывают заражены лимфатические узлы. На четвертом этапе вторичные очаги выходят за границы грудной клетки и поражают другие органы.

Здесь нужно отметить, что МКР состоит только из 2-х стадий:

  • локализованный опухолевый процесс, при котором распространение опухоли происходит в пределах грудной клетки;
  • распространенный опухолевый процесс, когда вторичные очаги распространяются на другие органы.
Київ вул. Теодора Драйзера, 19 (2-а поліклініка Деснянського району, 7 поверх, відділення рентгенології) р.Деснянський
8,1
Діагностичний центр "Глоба Медик Груп" спеціально призначений для проведення комп'ютерної томографії. У штат входять 11 висококваліфікованих співробітників, включаючи лікарів з Ізраїльської і Американських клінік.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-19:00
Багатопрофільна медична клініка "Viva" на Виноградарі надає повний комплекс лікувально-діагностичних послуг пацієнтам будь-якого віку. У клініці працюють фахівці більше 30-ти напрямків медицини, серед них лікарі вищої та першої категорії, багато хто отримали наукові ступені.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00 Сб: 00:00-24:00 Нд: 00:00-24:00
Медична клініка "Viva" на м. Либідська распложена недалеко від метро. Лікарі клініки спеціалізуються на профілактиці та лікуванні найрізноманітніших захворювань і патологій. Вам не варто замислюватися, що взяти з собою на прийом, в клініці вас забезпечать усім необхідним для проведення якісної діагностики при огляді.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
Клініка Viva (Віва) на м. Шулявська з великим досвідом роботи, яка надає медичне багатопрофільне обслуговування українським і іноземним громадянам. Клініка укомплектована сучасним обладнанням для виконання амбулаторних маніпуляцій і методів лікування різних захворювань.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
У клініці Viva (Віва) на Троєщині на Лаврухіна працюють кращі лікарі всіх спеціальностей. Здійснюються консультативні та діагностичні прийоми пацієнтів в усіх напрямках медицини: Діяльність клініки спрямована на лікування амбулаторних пацієнтів під прямим контролем лікарів. Сучасне оснащення клініки і широкопрофільні фахівці відкриваю величезні можливості приймати як дорослих, так і маленьких пацієнтів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
Київ вул. Гната Хоткевича, 12 (вул. Червоногвардійська) м.Чернігівська7 1 м.Лісова19 9 м.Дарниця21 3
8,1
Багатопрофільний медичний центр "Академія вашого здоров'я" з 2012 року займається діагностикою та лікуванням за 18 напрямами. У штаті центру 19 лікарів вищої та першої категорій.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 07:30-20:00 Сб: 08:30-17:00 Нд: 09:00-14:00
Багатопрофільний медичний центр «Mediland» у м.Київі – це оперативне консультування, професійне лікування. Лікарі у «Mediland» проводять хірургічне втручання будь якої складності. У нас працює сучасний та комфортабельний стаціонар для дітей та дорослих. Завдяки сучасному обладнанню «Mediland» лабораторні дослідження та діагностика є на найвищому рівні. У МЦ «Меділенд» ведуть прийом лікарі таких спеціальностей: хірург, гінеколог, уролог, проктолог, мамолог, флеболог, кардіолог, ендокринолог, педіатр, терапевт, трихолог, ортопед, ЛОР, травматолог, онколог, дерматолог, невропатолог, гастроентеролог, косметолог - та інші. Діагностика: МРТ, УЗД, КТ, ЕКГ, власна лабораторія, гастро-, колоноскопія з відео під наркозом, ректороманоскопія, гістреоскопія, цистокопія і кольпоскопія, дерматоскопія та трихоскопія, біопсія, гістологія, спірографія та інше.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-18:00 Сб: 09:00-14:00
Київ вул. Юрія Кондратюка, 8 (будівля КМЛ №8, пов. 1) м.Героїв Дніпра43 9 м.Мінська48 10 м.Сирець24
8,9
Багатопрофільний медичний заклад "Медгарант" проводить діагностичні дослідження різного роду для виявлення патологій серцево-судинної системи, головного мозку, сечостатевих органів, кісткової та м'якої тканини.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00