Рентген товстої кишки в Києві

Рентгенографія кишечника — це інструментальна діагностична методика, яка здійснюється за допомогою рентгенівських променів. Інша назва методики — іригоскопія. Для отримання більш чіткого зображення використовується контрастна речовина. Із метою дослідження травного тракту застосовується сульфат барію. Завдяки тому, що розчин обволікає стінки органів, на екрані вдається розглянути патологію, а також оцінити функціональну здатність органу. Наприклад, рентгеноскопія кишечника з барієм дозволяє не тільки оглянути слизову, просвіт кишки, а й перевірити перистальтику.

Дослідження проводиться із застосуванням ретроградного заповнення органу рентгеноконтрастной суспензією. Така діагностика не супроводжується сильними больовими відчуттями, але для неї характерна поява дискомфорту через накопичення контрасту в кишці. Рентген застосовують в диференційно-діагностичних цілях. Виконуючи рентген кишечника з барієм, спочатку потрібно повне заповнення кишки, потім аналіз рельєфу слизової після виходу контрасту. Подвійне контрастування має на увазі застосування розчину барію і газу. Таким чином, вдається отримати інформацію про локалізацію, форму органу, довжину всієї кишки, її сегментів, ступеня еластичності.

Рентген кишечника з барієм: показання

Іригоскопія відноситься до найбільш інформативним методик виявлення патологічних змін. Рельєф слизової дозволяє уточнити форму коліту. Проводять рентген товстого кишечника, щоб уточнити діагноз:

• аномалії в розвитку;
  • доброякісні, злоякісні новоутворення первинного походження, коли пухлина спочатку проростає з слизової кишки, або вторинного - внаслідок метастазування;
  • дивертикулез;
  • синдром подразненого кишечнику;
  • свищі;
  • порушення кровообігу;
  • рубцеві звуження;
  • інвагінація;
  • кровоточать поліпи;
  • запальний процес в клубовій, сліпому відділах кишечника;
  • хронічний, гострий коліт (виразковий, гранулематозний).
  • Рентгеноскопія кишечника показана при підозрі на непрохідність.

Також рентгенографія кишечника з барієм необхідна у випадках, коли потрібно візуалізувати «сліпі» для колоноскопії ділянки кишки (вигини і складки), оцінити загальну роботу кишки. Іригоскопія здійснюється при наявності крові, слизу в калових масах, дискомфорті в анальному отворі, тривалих порушеннях стільця, нез'ясовного больового синдрому в животі, неможливості виконання колоноскопії.

Щоб іригоскопія вийшла якісною і інформативною, за кілька днів перед процедурою потрібно очистити товсту кишку, приймаючи Фортранс. У разі тривалих запорів напередодні рекомендується постановка очисної клізми. Також призначаються ентеросорбенти і препарати, що зменшують метеоризм. За 3 дня до діагностики рекомендується виключити з раціону продукти, що підвищують газоутворення, наприклад, капусту, бобові, борошняні, солодкі вироби, газовані напої. Маніпуляція проводиться натщесерце. Останній прийом їжі необхідно провести не пізніше, ніж за 8 годин до процедури. Рентген кишечника протипоказаний при вагітності, важкому стані хворого, перфорації стінки органу, гострій фазі виразкового коліту, токсичному типі мегаколон (дилатації відділу або всього товстого кишечника). З обережністю рентген кишечника виконується при підозрі на непрохідність кишки механічного походження і великих порушеннях місцевого кровообігу.

Рентген товстої кишки 380 грн
Рентген товстої кишки 400 грн
Знайдено 3 клініки

Сб Нед
Герман
Це найкращий лікар, за весь час мого спілкування з гінекологами. Цього лікарю, та людині з великої літери, я можу довірити і тіло, і душу. Побільше б таких високопрофесійних лікарів. Консультуюся та лікуюся лише у неї. Щиро вдячна!
Ринат
Прийом тривав цілу годину, лікар ретельно вивчила всі мої аналізи, УЗД, після чого дуже докладно описала ситуацію. Такого докладного пояснення мені ще ніхто не робив. Лікар викликає прихильність до себе і підносить інформацію з позитивної сторони, що для мене дуже важливо.
София Н.
Я була вперше у неї. Мені дуже сподобався лікар, вона дуже уважна, професіонал, надала дуже гарну консультацію. Розробила детальну схему лікування, в розмові вона використовувала доступну для розуміння лексику. Величезне спасибі.
inna
Дуже уважний, дуже добрий лікар! Консультує в повному обсязі. Дуже хороший фахівець, якого ще варто пошукати. Спеціалізується не лише в свої галузі, а й може проконсультувати по суміжних спеціальностях! По справжньому компетентний лікар.
Ярина
Дуже задоволена роботою фахівця! Я такого лікаря ще не зустрічала. Професіонал своєї справи, ввічливий, чуйний та уважний. Призначене лікування майже одразу допомогло моїй дитині! Будемо спостерігатися лише в нього. Дякую!
Сайко О.П.
Абсолютно всім залишилися задоволені. Нам лікар і лікування призначив, і рекомендації надав. Записалися на операцію, але дитині стало набагато краще після лікування, тому лікар прийняв рішення про спостереження, та відмінив втручання.
Сеть клиник "Медиком"
5,4
Київ пр-т Героїв Сталінграда, 6д
м.Оболонь25 4 м.Почайна32 11 м.Мінська33 8
Поліклініка для дітей і дорослих - представництво мережі "Медіком", пропонує широкий вибір амбулаторних послуг, у тому числі і завдяки відкриттю нових відділень: консультації профільних фахівців, променева діагностика (комп'ютерна томографія та цифровий рентген), клінічна лабораторія, вакцинація, спеціальні програми зі спостереження за розвитком дітей,...
5,2
Київ, вул. Василя Тютюнника, 37/1
м.Палац Україна 6 2 м.Печерська 16 6 м.Звіринецька 21 10
7,9
Київ вул. Кудряшова, 20 А
м.Вокзальна21 7 м.Університет39 13
Багатопрофільний медичний центр "Кіндермед" пропонує широкий вибір лікувально-діагностичних процедур з багатьох напрямків медицини. Лікування проводиться амбулаторно, при необхідності стаціонарної терапії медцентр співпрацює з Дорожньої клінічної лікарнею.