Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Лікування аденоми простати в DIEVO ЦЕНТР ХІРУРГІЧНИХ РІШЕНЬ

Киев вул. Володимира Брожки (колиш. Кіровоградська), 112/40
8,1
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-19:00Сб: 08:00-19:00
Лікування аденоми простати в DIEVO ЦЕНТР ХІРУРГІЧНИХ РІШЕНЬ

Аденома (а відповідно до Міжнародної класифікації хвороб коректніше використовувати термін «доброякісна гіперплазія») простати — це захворювання, при якому через розростання тканин збільшуються розміри передміхурової залози. Така патологія нерідко зустрічається у чоловіків похилого віку. Після 50 років її діагностують майже у кожного другого, а після 80 років — у 9 з 10 пацієнтів.

При підозрах на аденому простати, звертайтеся в центр «Дієво» в Києві. Наші урологи проведуть необхідні обстеження і підберуть вам оптимальне лікування. Для запису до лікаря, телефонуйте нам або заповніть онлайн форму на сайті.

Причини і симптоми доброякісної гіперплазії передміхурової залози

Основною причиною аденоми вважається вік і пов'язані з ним гормональні зміни в організмі чоловіка. Збільшуватися в розмірах простата, як правило, починає з падінням рівня статевих гормонів — після 40-45 років. До факторів ризику відносять також простатит при його недостатньому або несвоєчасному лікуванні. А ось вірогідний взаємозв'язок між доброякісною гіперплазією і шкідливими звичками, низькою фізичною або статевою активністю науково не підтверджена.

Незначне збільшення простати в розмірах зазвичай не дає про себе знати. Симптоми з'являються тоді, коли новоутворення починає впливати на роботу сечостатевих органів, а саме здавлює сечовивідний канал. У зв'язку з цим основними проявами аденоми стають:

  • часті позиви до сечовипускання;
  • слабкий струм сечі;
  • відчуття неповного випорожнення сечового міхура;
  • дискомфорт і біль в промежині;
  • часті походи в туалет по ночах.

Без лікування хвороба повільно, але стійко прогресує. Спочатку погіршується якість життя чоловіка, а потім в організмі виникають незворотні порушення, аж до ниркової недостатності.

Діагностика аденоми простати в Києві

Урологи хірургічного центру «Дієво» починають первинний прийом з опитування та огляду пацієнта. Для оцінки стану його здоров'я, виявлення стадії захворювання і визначення тактики лікування призначаються наступні інструментальні та лабораторні тести:

  • УЗД передміхурової залози та органів малого таза;
  • аналіз крові на онкомаркер ПСА;
  • урофлоуметрия (клінічний метод оцінки швидкості сечовипускання) і т.д.

Тільки на підставі результатів цих обстежень уролог розробляє індивідуальний план лікування доброякісної гіперплазії.

Методи лікування аденоми простати в «Дієво»

При зверненні пацієнта на ранніх стадіях показано медикаментозне лікування доброякісної гіперплазії передміхурової залози. Використовуються дві групи препаратів: одні підвищують якість сечовипускання, впливаю на мускулатуру сечового міхура, другі запобігають подальше зростання новоутворення або навіть дозволяють зменшити розміри простати.

Якщо медикаментозне лікування не дає бажаних результатів, то рекомендується вдатися до оперативного втручання. У своїй практиці ми віддаємо перевагу малоінвазивним методам, в тому числі таких процедур як лазерна вапоризації і трансуретральна резекція (скорочено ТУР). У першому випадку видалення гіперплазії невеликих розмірів здійснюється безкровно з використанням високотехнологічного діодного лазера.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

ТУР теж не передбачає проколів і розрізів шкіри: аденома видаляється через сечовипускальний канал за допомогою спеціального ендоскопічного обладнання та під контролем відеоспостереження.

У порівнянні з відкритими порожнинними операціями малоінвазивна хірургія при аденомі в «Дієво» забезпечує пацієнту наступні переваги:

  • мінімальну травматичність і крововтрати;
  • короткий термін перебування в стаціонарі;
  • невеликий реабілітаційний період .

Після ТУР перебування в стаціонарі не перевищує 2-3 діб, а повне відновлення займе до двох тижнів. Щоб дізнатися більше деталей, записуйтеся на прийом до нашим урологам.

Київ с. Чайки, вул. Печерська, 4
6,7
У медичній клініці проводяться консультативні прийоми фахівців, інструментальна діагностика, амбулаторні маніпуляції, хірургічні втручання. Здійснюються виїзні послуги на дому і надається швидка допомога. Оснащено хірургічна зала та кімната денного стаціонару; чергує карета швидкої допомогі, розташований травмопункт.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00 Сб: 09:00-21:00 Нд: 09:00-21:00
Київ вул. Огіркова, 69 (заїзд з вул. Івана Виговского, 3) р.Подільський
6,7
Клініка ВІІВА на НИВКАХ - ще одна клініка в мережі ВІВА. Зручне розташування, повний робочий графік, широкий спектр фахівців - ми впевнені, нова філія стане улюбленим медичним закладом у Подільському спальному мікрорайоні.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00 Сб: 09:00-21:00 Нд: 09:00-21:00
Полтава вул. Степового Фронту, 7
7,2
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-18:00 Сб: 10:00-16:00
Харків вул. Алчевських 17 р.Київський
6,7
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-17:00 Сб: 10:00-15:00
Дніпро вул. Олеся Гончара, буд.2, 2-й поверх р.Соборний
6,7
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:30-19:00 Сб: 09:00-15:00
Центр сучасної діагностики “Нейромед» - це унікальна мережа медичних центрів, що надає доступ до найновітніших методик діагностики організму людини. Ключовими напрямками є проведення МРТ та УЗД діагностики, реабілітації хребта та суглобів, консультації вузьких спеціалістів різного профілю.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-16:00
Вінниця проспект Юності 16 Б
8,7
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00
8,6
Записатися на прийом