Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Рак желудка: стадии, симптомы

Рак желудка: стадии, симптомы

Заболевание носит злокачественный характер, чаще всего поражает желудок. Необходимо отметить, что в некоторых странах мира (в Мексике, государствах, входящих в состав Экваториальной Африки, в Новой Зеландии) число зарегистрированных случаев онкологии уменьшилось. Тем не менее, оно до сих пор является одной из наиболее важных проблем в общемировом масштабе. Опухоль ежегодно уносит жизни людей, так как трудно поддается лечению.

Важно отметить: наиболее часто с болезнью сталкиваются люди, возраст которых превышает 50 лет. После 70 лет вероятность возникновения новообразования резко падает. Наиболее часто это случается с женщинами. Статистика показывает, что у представительниц прекрасного пола онкология встречается в 2 раза чаще. В группу риска входят люди, живущие в крупных городах.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Причины, из-за которых возникает рак желудка

В список наиболее серьезных факторов, приводящих к развитию этого заболевания, входят:

  • наследственность: если у человека были кровные родственники, имеющие аналогичную проблему, то для человека также существует риск столкнуться с нею в будущем;
  • группа крови. Было установлено, что большая часть лиц, у которых был диагностирован рак, имела группу крови А (II);
  • географические особенности местности. Установлено, что чаще всего с этой проблемой сталкиваются люди, обитающие в северных странах;
  • образ жизни;
  • рацион: в группу риска входят люди, употребляющие горячую пищу, рыбу в копченом или соленом виде, жиры, прошедшие вторичную тепловую обработку. Очень вредчт здоровью нерегулярные приемы пищи;
  • чрезмерное употребление спиртных напитков;
  • табакокурение.
  • Важно отметить, что часть перечисленных факторов действуют опосредовано. То есть, приводят к возникновению хронического гастрита, являющегося предраковым заболеванием. Как раз на его фоне клетки эпителия начинают замещаться на пораженные клетки, из-за которых образуется рак.

Рак желудка симптомы

Признаки, свидетельствующие о проблеме, могут быть разными. Они находятся в зависимости от размеров новообразования, от формы распространения, от месторасположения, от стадии, на которой находится заболевание, от причин, повлекших за собой плачевные последствия. В список наиболее распространенных явлений входят:

  • болезненные ощущения в верхнем сегменте живота;
  • тошнота и рвота;
  • отрыжка;
  • утрата нормального аппетита;
  • отвращение к некоторым продуктам питания, например, тем, что приготовлены из мяса;
  • дискомфорт в области желудка;
  • слабость и быстрая утомляемость;
  • необоснованное снижение веса;
  • ухудшение работоспособности;
  • раздражительность.

4 стадии рака желудка

На первой стадии новообразование имеет небольшие размеры, ее границы не очерчены достаточно четко. Она находится в слое клеток, образующих слизистую оболочку и подслизистую основу органа. Вторичных очагов не наблюдается. На второй стадии опухоль поражает мышцы, образующие стенки желудка, при этом он сохраняет свою подвижность. При обследовании в лимфатических узлах, расположенных поблизости, можно найти отдельные метастазы. На третьем этапе размеры пораженного участка увеличиваются, и пресекает границы больного органа, может распространяться на ткани, расположенные поблизости. При этом желудок уже утрачивает свою активность. Метастазов в регионарных лимфатических узлах нет. На четвертой стадии размеры образования увеличиваются, при исследовании обнаруживаются крупные вторичные очаги.

Харків вул. Пушкінська, 82 м.Пушкінська
8,9
Діагностичний центр МДЦ Експерт-Харків входить у велику мережу центрів і займається дослідженнями в області УЗД і КТ. Для цього застосовується сучасне високоточне обладнання. Фахівці співпрацюють з Європейською школою радіології.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-19:00
Київ вул. Казимира Малевича, 86г (вул. Боженка) м.Палац Україна15 4 м.Либідська25 6
7,1
Спеціалізоване медустанову "Доктор Філін" займається проведенням діагностичних заходів різного спрямування з метою виявлення патології на будь-яких стадіях розвитку.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 09:00-18:00
Львів вул. Пилипа Орлика, 4 р.Шевченківський
9,6
Медичний центр NOVO є одним з найновіших та найсучасніших діагностично-консультативних медичних установ у нашій державі. Центр медичних інновацій NOVO забезпечує найвищу якість діагностичних обстежень усім віковим категоріям пацієнтів завдяки інноваційним технологіям, компетентності наших фахівців.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:30-21:00
Львів вул. Івана Огієнка, 3 (у приміщенні клінічної з/д лікарні) р.Галицький (Центр)
8,9
Відкриття Клініки “UROSVIT” (Уросвіт) відбулося в 2010 році. За минулий період напрацьований величезний досвід в області дроблення каменів з використанням ультрасучасного апарату для дистанційної літотрипсії (фірма Дорньє). Спеціалізований центр надає такі послуги: проведення дистанційної ударно-хвильової літотрипсії, ультразвукові дослідження, лабораторна діагностика
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00 Сб: 09:00-18:00 Нд: 11:00-17:00
Широкопрофільна клініка Viva (Віва) на Подолі розташована у центрі Києва. Зі своїм багаторічним досвідом роботи і з командою професійних лікарів, клініка відкриває свої двері всім пацієнтам, які потребують сучасного підходу до лікування та профілактики гострих і хронічних захворювань за всіма медичними напрямками.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-21:00 Нд: 08:00-21:00
Київ с. Лютіж, вул. Вітряного, 69 А
7,1
Клініка "Інновація" спеціалізується на проведенні діагностики та лікування онкологічних захворювань. Установа працює з 2009 року, тісно співпрацюючи з європейськими колегами. Фахівці клініки надають такі медичні послуги: комплексна діагностика онкологічних захворювань; пластична та реконструктивна хірургія; реконструкція грудей; онкогінекологія; лікування раку; психологічна допомога пацієнтам.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-17:30
Відділення клініки "Гармонія здоров'я" на правому березі має широку спеціалізацію, займається діагностикою та лікуванням патологій у всіх сферах медицини. Філія працює з 2014 року. Фахівці клініки надають такі послуги: масаж різних видів; лабораторні аналізи: сечі; крові; спермограма; копрограма; ультразвукова діагностика; післяопераційна реабілітація; виявлення онкологічних захворювань.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:30 Сб: 08:00-20:30 Нд: 09:00-18:00
Київ с. Софіївська Борщагівка, вул. Лісова, 97
8,1
Спеціалізований медичний центр в області дитячої та дорослої ортопедії і травматології ЛАДІСТЕН КЛІНІК (Ladisten clinic) надає медичні послуги пацієнтам з проблемами опорно-рухового апарату. Установа працює з 1992 року.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-16:00