Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Дитячі хвороби зору у дітей

Дитячі хвороби зору у дітей

Зір дитини все ще розвивається і може бути вразливим до захворювань очей. Нелікована інфекція, порушення рефракції та неправильне розташування очей можуть погіршити зір. Раннє виявлення та лікування проблем допоможе розвинути здоровий зір. Дізнайтеся про дитячі захворювання очей та регулярно перевіряйте свою дитину, щоб захистити її зір.

Нижче наведено деякі з найпоширеніших очних розладів і захворювань очей, а також способи їх лікування.

  • Астигматизм - рогівка неправильної форми, що може спричинити розмитість зору. Лікування: Окуляри, якщо це спричиняє розмитість зору.
  • Заблокований слізний канал. У немовлят із цим захворюванням, яке також називають обструкцією носослізної протоки, очі переливаються сльозами та збирають слиз. М’який масаж слізного каналу може допомогти зняти закупорку. Якщо це не допомагає, може знадобитися процедура зондування слізних шляхів або операція.
  • Катаракта - помутніння кришталика ока. Приблизно 3 з 10 000 дітей мають катаракту. Більшість катаракт необхідно видаляти хірургічним шляхом. Катаракта у немовлят і дітей зустрічається рідко та зазвичай не пов’язана з катарактою у дорослих.
  • Халазіон - тверда, безболісна шишка на повіці внаслідок запалення мейбомієвої залози. Може пройти самостійно або лікуватися за допомогою очних крапель або теплих компресів. У деяких випадках може знадобитися незначне хірургічне втручання.
Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

  • Опущені повіки (птоз) - опущення верхньої повіки, викликано слабкістю м’яза, що відкриває повіку. У важкій формі це може спричинити поганий розвиток зору (амбліопію) і потребу в операції на повіках.
  • Далекозорість (гіпертопія) - важко бачити близькі предмети. Невеликий ступінь далекозорості є нормальним явищем для немовлят і дітей. Якщо воно стає серйозним або спричиняє схрещування очей, потрібні окуляри.
  • Короткозорість (міопія) - важко бачити віддалені предмети. Короткозорість дуже рідко зустрічається у немовлят, але стає більш поширеною у дітей шкільного віку. Для корекції розмитого зору використовуються окуляри.
  • Ледаче око (амбліопія) - зниження гостроти зору на одне чи обидва ока. Це часто спричинено поганим фокусуванням або неправильним розташуванням очей. Методи лікування зазвичай включають окуляри або хірургію очних м’язів для неправильного розташування очей.
  • Зміщені очі (косоокість) - стан, коли одне око повертається всередину, вгору, вниз або назовні внаслідок неправильної роботи очних м’язів. Лікування: Окуляри, пластирі або операція залежно від причини зміщення.
  • Глаукома - стан, при якому тиск всередині ока занадто високий. Тривожними ознаками є надзвичайна чутливість до світла, сльозотеча, постійний біль, збільшення очей, помутніння рогівки та спазм повік. Глаукома в дитячому віці зазвичай вимагає хірургічного втручання. Якщо глаукому не лікувати, вона може спричинити сліпоту.