Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

5 помилок, через які ви не можете схуднути

5 помилок, через які ви не можете схуднути

Проблема надмірної ваги хвилює багатьох людей. Ожиріння не тільки погіршує загальне самопочуття (задишка, підвищення артеріального тиску, тяжкість в ногах), але і дестабілізує психоемоційний стан. Надлишкова маса тіла негативно впливає на організм, а саме змінює гормональний фон, збільшує навантаження на серцево-судинну, дихальну, опорно-рухову системи, порушує роботу ендокринних органів.

Чому не вдається схуднути?

Причин відсутності бажаної динаміки щодо зниження маси тіла досить багато. Це можуть бути як захворювання, так і дії, спосіб життя самої людини. Більш докладно розглянемо найбільш часті причини, що не дозволяють подолати зайву вагу:

  • Неправильний режим харчування. У цю групу причин, насамперед, входить переїдання. Так, багато хто з нас, приготувавши смачний обід, можуть значно перевищити свій звичний обсяг разового прийому їжі. Часте переїдання «розтягує» стінки шлунка, що згодом проявляється у вигляді постійного вживання великої кількості їжі. Незважаючи на появу відчуття тяжкості в області шлунка, метеоризму, дисфункції кишечника, людина все одно їсть великими порціями, полегшуючи процес травлення лікарськими препаратами, наприклад, Мезимом або Мотиліумом. Крім переїдання, варто акцентувати увагу на наявності частих перекусів. Протягом дня має бути не більше двох перекусів, якими є фрукти, соки, молочні вироби, в той час, як люди з надмірною вагою можуть кожні 1-2 години балувати себе цукерками, печивом та іншими висококалорійними продуктами. У цю групу причин також слід включити кратність прийому їжі. У нормі людина повинна їсти 3 рази на день (це основні прийоми їжі). Шкідливим для організму вважається відсутність сніданку (хоча, саме ранкова їжа вкрай необхідна організму), перекус в обідній час і переїдання в вечорі після роботи. Багатьом з нас знайомий такий раціон харчування. Зауважимо, що для відсутності почуття тяжкості в шлунку, полегшення процесу травлення, останній прийом їжі повинен бути за 2 години до сну.
  • Переваги в їжі. Залежно від того, які страви і продукти складають основну частину харчового раціону людини, в такому стані буде її тіло. Найчастіше люди з ожирінням вживають жирні, смажені страви, висококалорійні вироби, здобу, фаст-фуд, продукти з високим вмістом вуглеводів, кока-колу та інші подібні напої.
  • Малоактивний спосіб життя. Так, «сидяча» робота в поєднанні з поїздками на машині зводить до мінімуму фізичну активність людини. Таким чином, люди протягом дня витрачають недостатню кількість калорій. Набір ваги спостерігається в тому випадку, коли надходження калорій значно перевищує їх добові витрати.
  • Недосипання, часті стреси. Одним з методів боротьби зі стресовими ситуаціями є їх «заїдання». Зазвичай для цього людина вибирає солодкі страви, які, на її думку, приносять задоволення. Погіршення психоемоційного стану відбувається на тлі безсоння, поганого сну. Людина протягом дня сонна і малоактивна.
  • Захворювання, такі як дисфункція щитовидної залози, цукровий діабет, а також прийом деяких препаратів (оральних контрацептивів, антидепресантів).
Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Що потрібно для схуднення?

Досягти бажаної ваги, а найголовніше — утримати її на оптимальному рівні, допоможуть наступні рекомендації:

  • Фізичне навантаження, а саме тренування до 3-4 разів на тиждень. Вони повинні включати як кардіо-навантаження, так і силові вправи. Важливо пам'ятати, що тільки правильно складена програма вправ допоможе знизити вагу. Крім того, перед початком занять необхідно проконсультуватися з лікарем, пройти обстеження для виявлення супутніх захворювань, органної дисфункції, яка може бути посилена на тлі важкого фізичного навантаження. Так, кардіо-навантаження повинно тривати по 40 хвилин 4 рази на тиждень, а силові вправи — 2 рази на тиждень, що прискорить втрату калорій. Їсти рекомендується з маленьких тарілок, при цьому смакуючи кожен шматочок страви.
  • Нормалізація харчування. Перевагу варто віддати кашам, салатам, овочам, фруктам, супам, нежирної молочної продукції, рибі, м'ясу. Протягом дня має бути три основних прийому їжі невеликими порціями і 1-2 перекусу. Крім того, необхідно пити достатню кількість рідини (1,5-2 літра / добу).
  • Збільшення рухової активності. Людям рекомендується частково відмовитися від автомобіля, іноді пішки ходити на роботу, прогулюватися по вихідним. Це корисно для серцево-судинної, опорно-рухової, дихальної системи, а також покращує настрій і нормалізує емоційний стан.
  • Повноцінний сон, більш спокійне ставлення до стресових ситуацій. Таким чином, знижується кількість періодів коливань гормонів, стабілізується нервова система, людина починає більш строго контролювати свій раціон і спосіб життя.
  • Відмова від алкогольних напоїв.
  • Строгий контроль вживання солі, так як вона затримує воду в організмі, сприяє підвищенню артеріального тиску, появі набряків. Також бажано стежити за кількістю гострих спецій, адже вони «розпалюють» апетит.

Що стосується різних таблеток, чаїв для схуднення, їх використання не рекомендується. По-перше, вони дають тимчасовий результат, а по-друге, вони можуть істотно порушити роботу внутрішніх органів. Щоб знизити масу тіла, необхідно звернутися до фахівця для проходження повного обстеження, в ході якого вдасться виявити захворювання. Саме вони можуть перешкоджати схудненню. Крім того, лікар може провести корекцію дози медикаментів, які також сприяють збереженню надмірної ваги.

Фастів с. Гатне, вул. Оптимістична, 1
6,7
Записатися на прийом
Пн — Пт: 07:30-18:00 Сб: 08:00-14:00
Черкаси Бульвар Шевченка 264
9,0
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 09:00-17:00
MedLife Стаціонар на Оболоні — перший медцентр тільки для жінок! Комплексне обстеження в 20 напрямках медицини, все, що стосуються жіночого здоров’я. Кваліфіковані спеціалісти — кандидати наук, з багаторічним стажем, власна діагностика, лабораторія, УЗД, хірургія та стаціонар. Дбайливе ставлення до кожного пацієнта. Найсучасніші знання, яких досягла наукова та практична медицина.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 08:00-15:00
Записатися на прийом
Пн — Пт: 10:00-19:00
Лікуванням займаються кваліфіковані спеціалісти, з використанням інноваційних технологій. Клініка RIKOTA працює з пацієнтами будь-якого віку.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-20:00 Сб: 09:00-20:00
Київ вул. Композитора Мейтуса, 5 р.Голосіївський
8,3
Нова маштабна клініка з повним спектром медичних послуг. Унікальна концепція All in Onе. Ви можете отримати всі медичні послуги за один візит на одній локації : Консультації лікарів всіх спеціальностей, МРТ,КТ, Рентген, УЗД, Гастроскопія, Колоноскопія, будь-які аналізи. Аналіз крові менш ніж за годину. 4 операційних блоки, 10 палат реанімації, 60 одномісних палат стаціонара хірургічного та терапевтичного профілю. Дитячий стаціонар, невідкладна допомога.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-16:00 Сб: 08:00-16:00
Київ вул. Юлії Зданавської, 58 м.Іподром16 6 м.Виставковий центр22 4
5,7
Медичний центр існує з 2009 року. В центрі прийом ведуть провідні гінекологи вищої категорії. Клініка займається плануванням та веденням вагітності. У клініці приймають також мамолог, дерматолога, косметолог, масажист, гастроентеролог, остеопат.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-18:00 Сб: 09:00-14:00
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 09:00-20:00 Нд: 09:00-20:00