Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Методи лікування алкогольної залежності

Киев вул. Озерна, 3
10
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-24:00Сб: 00:00-24:00Нд: 00:00-24:00
Методи лікування алкогольної залежності

Алкогольна залежність є патологічним потягом людини до спиртним напоям, без вживання яких погіршується її загальний стан. При алкогольній інтоксикації спостерігається зміна поведінки, порушення психологічного, фізичного характеру, що поступово набуває хронічної форми.

Дисфункція внутрішніх органів розвивається внаслідок надходження алкоголю в організм протягом тривалого періоду, через що відбувається накопичення токсичних речовин у клітинах та тканинах.

Ускладнення алкогольної залежності

Вживання спиртних напоїв протягом тривалого часу підвищує ризик розвитку серйозних ускладнень, як з боку внутрішніх органів, так і в соціальній сфері. Так, у людини підвищується ризик розвитку:

  • гепатиту, цирозу печінки;
  • синдрому Меллорі-Вейса;
  • панкреатиту;
  • гіпертонічної хвороби;
  • аритмії;
  • ішемічної хвороби серця;
  • інфаркту міокарда;
  • депресії;
  • погіршення когнітивних функцій (мислення, пам'яті);
  • енцефалопатії, коли спостерігається ураження нейронів (клітин мозку) токсичними продуктами;
  • розладів руху;
  • зміни ходи, появи тремору кінцівок.

Крім того, людина стає дратівливою, агресивною і не може спілкуватися з оточуючим, через що поступово втрачає взаєморозуміння в соціумі.

Методи лікування

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Тактика лікування залежить від ступеня тяжкості захворювання та наявності хронічних хвороб у пацієнта. Допомога людині з алкогольною залежністю проводиться у кілька етапів:

  • Дезінтоксикаційна терапія, метою якої є прискорення виведення токсичних продуктів розпаду алкоголю з організму, очищення тканин і органів, зниження вираженості симптомів абстинентного синдрому, відновлення метаболізму, нормалізація психоемоційного стану. Для цього фахівці можуть призначати інфузійну терапію, ін'єкції та таблетовані форми препаратів.
  • Психологічна підтримка, яка необхідна, як пацієнту, та і його родичам. Комплексна робота дає можливість відновити порозуміння в сім'ї, покращити стосунки з оточуючими людьми.
  • Підтримка фахівців після повернення пацієнта додому. Одним із головних напрямів лікування алкогольної залежності є попередження повторної появи бажання до розпивання спиртних напоїв. Лікарі працюють над тим, щоб пацієнт на тлі стресових ситуацій, труднощів на роботі, в сім'ї, міг самостійно контролювати свої емоції та бажання. Це дозволяє знизити ризик його «зриву».

Крім основних напрямів терапії, широко використовуються інші методи лікування:

  • Медикаментозне кодування - ін'єкційне введення блокаторів з дисульфірамом, який навіть при невеликому надходженні алкоголю в організм викликає погіршення стану (прискорене серцебиття, задишку, нудоту, відчуття страху). Подібні симптоми також виникають після розпиття спиртних напоїв людиною з імплантованою спеціальною капсулою (Торпедо, Еспераль).
  • Гіпнотичний вплив, коли лікар шляхом нейролінгвістичного програмування підсвідомості формує, так званий, якір. Саме він призводить до появи умовного рефлексу відмови за бажання випити алкоголь.
  • Психотерапевтичні програми, розроблені психологом. Вони допомагають людині впоратися з алкогольною залежністю, повернутися до колишнього життя.

Завдяки комплексному підходу до допомоги, сертифікованим лікарям наркологічної клініки Ренесанс-Київ вдалося врятувати понад 8000 людей. Пацієнтами центру є люди з алкогольною, наркотичною залежністю, ігроманією, тому, при появі подібної проблеми у сім’ї, не слід залишатися осторонь, необхідно вчасно звернутися до спеціалістів.

Бровари вул. Шевченка, 14
7,2
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 08:00-20:00
Запоріжжя вул. Незалежної України, 47 р.Вознесенський
7,2
Медичний центр «NEURO» спеціалізується на діагностиці та лікуванні неврологічних хвороб з доказовим індивідуалізованим підходом. В умовах центру є можливість проходження комплексної електронейроміографії – стимуляційна разом з голчастою.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 10:00-18:00 Сб: 10:00-15:00
7,2
Медичний центр «MEDOK» надає повним перелік послуг для дітей і дорослих. Діагностика, лікування та профілактика хвороб базується виключно на принципах доказової медицини, відповідно до міжнародних протоколами. Всі маніпуляції проводиться за допомогою сучасного, метеорологічно перевіреного і безпечного обладнання.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 09:00-11:00 Нд: 09:00-15:00
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 10:00-17:00
Тернопіль вул. Руська, 17
7,4
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-19:00 Сб: 09:00-15:00
Київ вул. Левка Лук'яненка (Тимошенко), 21 корпус 14 м.Мінська2 1 м.Оболонь20 5 м.Героїв Дніпра15 10
6,9
Записатися на прийом
Вінниця вул. Магістратська, 20
7,2
Унікальний для України медичний центр, що спеціалізується на діагностиці та лікуванні неврологічних захворювань, в тому числі і епілепсії. Центр надає профільну медичну допомогу як дорослим, так і дітям.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-18:00 Сб: 08:00-16:00
Новий медичний центр «Нейромед» відкрив свої двері у 2023 році. У даному центрі наші пацієнти можуть пройти МРТ діагностику, УЗД діагностику,ЕНМГ діагностику, отримати консультацію невролога, дитячого невролога, кардіолога, ревматолога, здати повний спектр аналізів та отримати лікування на базі денного стаціонару.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00