Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Чого не можна робити при пневмонії

09-11-2022
12 листопада у світі – День боротьби з пневмонією. Про цю хворобу кожен чув хоча б один раз, особливо зараз, внаслідок пандемії Covid-19, слово «пневмонія» звучить постійно і лише наводить жах на людей. Згідно зі статистикою, пневмонія є четвертою в списку інфекційною хворобою дихальних шляхів, що призводить до летального результату.
Чого не можна робити при пневмонії

Проте лікарі все одно наголошують про те, що пневмонія піддається лікуванню, якщо її вчасно виявити.

Через епідемію коронавірусу кількість пневмоній збільшилась. Запалення легень або пневмонія, що вражає легеневу тканину, є сезонним захворюванням. Навіть якби зараз не було пандемії, все одно кількість хворих із пневмоніями була б не набагато нижчою. При виявленні захворювання важливо знати не лише, як правильно його лікувати, а й чого не можна робити при пневмонії.

Самостійне лікування. Через те, що люди бояться захворіти, отримати ускладнення, вони починають вдаватися до самолікування: купують ліки, антибіотики. Самостійне приймання антибіотиків може викликати розвиток грибкової флори, що призведе до дисбактеріозу, коли вбивається не лише патогенна флора, а й здорова. Можуть виникнути такі побічні стани, як нудота, головний біль, пронос. Також неправильне призначення препаратів призводить до резистентності до них і якщо пацієнту, через якийсь час, справді будуть потрібні для лікування певні ліки чи антибіотики, вони просто не діятимуть.

Відсутність лікування. При відсутності лікування порушуються життєво важливі функції, що призводять до дихальної недостатності, а також до різних важких станів, таких як: сепсис, гангрена, рубцювання легеневої тканини, абсцес, плеврит. Усі ці патологічні процеси виникають на тлі зниженого імунітету, тобто без застосування медикаментозного лікування організм просто не може впоратися зі збудником захворювання. Крім того, відсутність лікування або відмова від нього може призвести до смерті пацієнта.

Киев бул. Вацлава Гавела, 4 м.Берестейская22 9 м.Шулявская30 8
8,1
Многопрофильная клиника "Гиппократ" основана в 1999 году. Это частное учреждение, ставшее со временем торговой маркой, одним из первых было аккредитовано украинским Министерством здравоохранения.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-22:00 Сб: 08:00-22:00 Вс: 08:00-22:00
Допомога Плюс на Осокорках — медицинское учреждение, специализирующееся на предоставлении полного спектра услуг в области гинекологии, маммологии, урологии, проктологии, ортопедии и пластической хирургии.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:30-20:30 Сб: 08:30-20:30 Вс: 08:30-20:30
Oxford Medical Ilaya — это современный медицинский центр с крупным отделением репродуктивной медицины, а также поликлиникой для взрослых и дневным стационаром. Здесь установлено новое диагностическое и лечебное оборудование экспертного класса.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Doctor Sam – многопрофильная клиника с международными стандартами качества медицинских услуг и сервисом высокого уровня. Направлениями работы являются амбулаторно-поликлинический консультативный прием врачей, диагностика, сопровождение беременности, дневной стационар, профилактические прививки и т.д.
Записаться на прием
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 09:00-18:00 Вс: 09:00-18:00