Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Адаптаційний візит до лікаря стоматолога – як уникнути дентофобії?

Киев пр-т В. Івасюка 4, корп. 6 (пр-т Героїв Сталінграда)
8,1
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00Сб: 09:00-21:00Нд: 09:00-18:00

Детский стоматолог

31 рік досвіду

8,05
Дитячий лікар
Адаптаційний візит до лікаря стоматолога – як уникнути дентофобії?

Дентофобія, одна із хвороб, яка виникає внаслідок психологічної травми дитини при першому візиті до стоматолога. Дискомфорт візиту до стоматолога відчувають практично 80% усіх людей. По даним Української асоціації стоматологів - 92% жителів України хворіють на карієс. То ж рано чи пізно, практично усі потрапляють в стоматологічне крісло.

Про те, як максимально вберегти від цього Вашу дитину, ми поспілкувалися із дитячим лікарем-стоматологом мережі клінік сучасної стоматології «Giorno Dentale» Світланою Андріївною Новік. За свої 26 років роботи з дітьми їй вдалося поєднати досвід та сучасні методи адаптації.

Які найбільші страхи в дитини при відвідуванні стоматолога?

Є три види страху в дітей, які ніколи не були у стоматолога або вже щось чули. Перший – це страх безпосередньо лікаря-стоматолога, другий обладнання та третій – страх болю. Усі ці види страхів можливо розвіяти, за умови, що перший візит буде не в період, коли щось болить, а раніше на плановий огляд або, як ми це називаємо «адаптаційний візит».

Коли вперше, на Вашу думку, потрібно відвідати стоматолога?

Саме головне в цьому питанні – це вік. Перший візит потрібно зробити в 2-3 роки, тоді власне коли прорізалися молочні зуби. Цей візит не супроводжується болем, а лише грою та невеликим оглядом. Відповідно на підсвідомості похід до лікаря стоматолога буде в майбутньому простішим та безпечнішим. Але звичайно, якщо цей вік пропустили, то спокійно можна приходити на адаптаційний візит і пізніше, до появи зубного болю.

Як підготувати тоді дитину до першого адаптаційного візиту?

Це цікаве питання, насправді передбачити все не можливо. Але підготовка дитини до першого візиту зможе полегшити адаптацію. Потрібно розповісти про те, що ми прийдемо до лікаря, наприклад порахувати зубки та подивитися наскільки добре зубки очищуємо вдома. При цьому важливо пам’ятати, що стан батьків під час візиту, також впливає на дитину. Тому постарайтеся поспілкуватися з лікарем до візиту та проговорити, можливо нюанси, які вплинуть на сприйняття дитини. Наприклад, дитина може принести улюблену іграшку та з нею проходити візит. Ця іграшка, може «мандрувати» у світ стоматології та робити перший візит більш комфортним. Особливо попередьте лікаря перед візитом, що може лякати чи лякало вже дитину, щоб не викликати негативних спогадів. Що відбувається під час адаптаційного візиту?

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Під час візиту ми через ігри знайомимося із стоматологічним кабінетом, перевіряємо один одному зуби. На прикладі макету лікуємо зуби, в ігровій формі проводимо огляд дитині та улюбленій іграшці. Іноді робимо спільне селфі та разом чистимо зуби, вчимося це робити правильно. Після візиту, спілкуємося з батьками, щоб обговорити деталі стану ротової порожнини. Чи подіє один адаптаційний візит не відомо, іноді їх потрібно кілька, це все залежить від особливостей дитини. Але у будь-якому разі в майбутньому лікування зубів вже буде простіше, особливо якщо дитина вже знайома з лікарем.

А як саме Ви перевіряєте ефективність чищення зубів?

Є спеціальні розчини чи таблетки, які після полоскання дають специфічний рожевий або фіолетовий колір на зубах. Так можна перевірити чи почистили зуби добре. Це ми робимо під час візиту та рекомендуємо кілька разів зробити вдома.

Які Ви порадите інструменти та ігри, що можна додати у візит до лікаря?

Під час візиту та вдома можна проводити такі ігри: ліпити із пластиліну зуб, чистити зуби улюбленій іграшці, дома контролювати чи всі іграшки вже почистили зуби, зробити календар чистки або взяти у нас та заповнювати його, купити щітку, яка світиться протягом часу, який потрібно чистити зуби.

Довідка про лікаря:

Новік Світлана Андріївна, дитячий лікар стоматолог вищої категорії. Веде прийом в мережі клінік сучасної стоматології «Giorno Dentale» на пр. Г. Сталінграду, 4 та на Автозаводській, 99/4. Досвід роботи 26 років з дітьми. Закінчила Харківський медичний інститут.

СЕНСАВІ (SENSAVI) — це медичний центр на Осокорках, що спеціалізується на індивідуальному та комплексному вирішенні в лікуванні основних захворювань. Робота клініки спрямована на визначення першопричини хвороби. На території медичного центру знаходиться обладнаний діагностичний центр. Він має у своєму розпорядженні сучасне технічне обладнання. Інструментальна та лабораторна діагностика проводиться на території клініки, що є економією часу і фінансів. Пацієнту не потрібно шукати інші центри, все проводиться в одному комплексі.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 10:00-21:00 Сб: 10:00-21:00 Нд: 10:00-17:00
Астра Дент (Astra Dent) — це сучасна стоматологія на Вишгородській. Ключова перевага центру - надання комплексних послуг у сфері естетичного відновлення зубного ряду. На території стоматології приймають профільні фахівці з багаторічним досвідом роботи. Звернутися можна більш ніж до 60 лікарів різного напрямку. Це найбільший центр, який надає стоматологічні послуги. Бездоганний сервіс дозволяє пацієнтам будь-якого віку отримувати комплексну допомогу в зручному для себе форматі.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00 Сб: 09:00-21:00 Нд: 09:00-21:00
Офтальмологічна клініка «Медичний центр «Інститут зору», надає консультативні, діагностичні, лікувально-профілактичні послуги, а також хірургічну реабілітацію пацієнтів з офтальмологічною патологією як переднього відрізка ока (аномалії рефракції, катаракта, глаукома), так і заднього (судинні захворювання сітківки, відшарування сітківки, вікова макулодистрофії), а також пацієнтів з офтальмологічними ускладненнями хвороб ендокринної системи (цукрового діабету, захворювань щитовидної залози).
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-17:00
Сучасний медичний центр, що спеціалізується на захворюваннях неврології, ортопедії, реабілітації після травм, перенесених операцій, інсульту, ефективно лікуємо біль в спині, суглобах, головні болі, неврози, ін. У центрі працюють висококваліфіковані лікарі та фізичні терапевти, що за допомогою сучасного обладнання та європейських методів світової практики лікують захворювання на етапі виникнення причин, а не тільки симптомів.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-21:00 Сб: 08:00-19:00
Медлюкс+ — це сучасний медцентр, що надає комплексні послуги з лікування залежності будь-якого характеру. На території клініки приймають профільні фахівці, які знають особливості лікування залежностей будь-якого типу. На практиці використовуються інноваційні технології, що дозволяє відновити загальний стан людини без явного впливу медикаментів. Лікарі знають підхід до пацієнтів будь-якого типу, включаючи осіб, які страждають психічними розладами.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 00:00-23:59 Сб: 00:00-23:59 Нд: 00:00-23:59
Нейромед — це центр СКТ діагностики на Пірогова 46. Ключова перевага сучасної клініки — оновлене обладнання, що дозволяє проводити основні діагностичні заходи з максимально точним результатом. У центрі встановлена апаратура сучасного зразка, включаючи унікальну діагностичну систему Philips Achieva 1.5T. Наявність апарату зазначеного типу дозволяє проводити МРТ головного мозку, внутрішніх органів, хребта і суглобів з максимальною результативністю. У процесі дослідження, людина не відчуває дискомфорт.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-17:00
Діагностичний центр СДС на Голосіївській — медичний заклад, що спеціалізується на проведенні магнітно-резонансної та комп'ютерної томографії. Обстеження проводять лікарі високої кваліфікації.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00
Діагностичний центр СДС на Солом'янській — сучасний медичний центр, в якому виконуються всі види МРТ-досліджень: головного мозку, хребта, суглобів, органів черевної порожнини, м'яких тканин.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 10:00-18:00