Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Основні методи лікування бородавок

 Основні методи лікування бородавок

Бородавки на шкірі – це досить поширене явище, саме тому існує багато методів його лікування. Якщо домашні методи проти бородавок не допомагають, можна спробувати безрецептурні засоби для видалення бородавок. Звісно ж найкращим та правильнішим методом є звернення до лікаря, який може заморозити або зрізати бородавку.

Ось кілька домашніх засобів і методів лікування звичайних бородавок, наприклад підошовних бородавок на ногах або долонних бородавок на руках. Здебільшого ці засоби не дуже ефективні, проте деякі люди все одно їх використовують.

Домашні засоби проти бородавок

Люди випробовують незліченну кількість домашніх засобів проти бородавок, але більшість не допомагає. Натирають бородавки часником або наносять кашку з розпушувача і касторової олії. Вони подрібнюють таблетки вітаміну С у пасту, щоб покрити бородавку. Навіть  мочать бородавки ананасовим соком. Тривале застосування клейкої стрічки також має своїх шанувальників, хоча докази не підтверджують ефективність цього  методу. 

Безрецептурні засоби для видалення бородавок

Більшість дерматологів стверджують, що аптечні засоби для видалення бородавок є безпечними, якщо ви маєте підтвердження того, що це справді бородавка. Іноді мозолі або натоптиші також приймають за бородавки. Якщо ви сумніваєтеся, запитайте свого лікаря.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Багато безрецептурних засобів для лікування бородавок містять саліцилову кислоту. Рівень успіху становить близько 50% протягом приблизно 6 тижнів. Інші методи лікування діють шляхом «заморожування» бородавки. Після двох-трьох процедур, кожна з яких триває близько 10 днів, рівень успіху становить приблизно 40%-50%.

Існує також варіант безрецептурних заморожувальних спреїв, які можуть убити бородавку, заморозивши тканину. Спрей слід наносити безпосередньо на область бородавки, намагаючись достатньо глибоко заморозити уражену тканину. З цієї причини ці спреї справді ефективні лише для невеликих бородавок. У разі успіху бородавка повинна зникнути через кілька днів.

Безрецептурні засоби не рекомендуються для звичайних бородавок на обличчі чи губах і не повинні використовуватися для генітальних бородавок. Обовʼязково зверніться до свого лікаря щодо лікування цих бородавок.

Лікування бородавок з лікарем-дерматологом

З усіх перелічених методів, ми звісно ж рекомендуємо звернутися до лікаря, який підбере найбільш відповідний метод лікування бородавки. Деякі з них зосереджені на знищенні бородавки, а інші на зміцненні імунної системи, щоб організм самостійно позбувся бородавки. Серед варіантів:

  • Рідкий азот для заморожування бородавки
  • Саліцилова кислота, яка відпускається за рецептом та використовується в домашніх умовах, щоб позбутися від бородавки
  • Трихлороцтова кислота, що застосовується лише в кабінеті лікаря
  • Лазер або хірургічне втручання для видалення бородавки
  • Місцеві стимулятори імунної системи, такі як квадратна кислота, яку наносять на шкіру протягом кількох тижнів, щоб допомогти боротися з вірусом, який викликає бородавку

Щоб імунна терапія бородавок почала працювати, може знадобитися від 6 до 12 тижнів. Видалення бородавок за допомогою лазера або хірургічного втручання є найшвидшим лікуванням, але також є найдорожчим і інвазивним.