Cервіс пацієнтів "Лікарні" є БЕЗКОШТОВНИМ для пацієнтів та не містить ніяких прихованих комісій.

Забруднення повітря і вплив на здоров'я

Забруднення повітря і вплив на здоров'я

Рівень забруднення повітря швидко зростає в різних країнах світу. Останні дослідження ВООЗ показують, що 9 чоловік з 10 дихають брудним повітрям.

Забруднення повітря відбувається з різних причин. Вони можуть бути антропогенного та природного характеру. Причини відрізняються у міській та сільській місцевості. У містах головними джерелами забруднення є транспорт, спалювання сміття та спалювання викопного палива для отримання енергії. Забруднене повітря по різному впливає на різні системи людського організму.

Дихальна система

Забруднене повітря заважає повноцінному диханню. У людей із захворюваннями легенів та бронхів на імунну систему і так виявляється навантаження. Як підсумок, відбувається загострення проблем з диханням. Всесвітня організація охорони здоров'я передбачає, що вже до 2030 року астма стане 3-тьою з основних причин передчасної смерті у світі.

Серцево-судинна система

Вчені з Німеччини довели, що існує зв'язок між різким підвищенням концентрації оксидів азоту в атмосфері та ймовірністю появи інфарктів та інших серцево-судинних відхилень. Вдихання брудного повітря також підсилює коливання артеріального тиску протягом дня.

Кровоносна система

Частинки, які містяться в забрудненому повітрі, з легкістю потрапляють в організм людини. Вони можуть викликати підвищене утворення тромбоцитів. Ці елементи, у свою чергу, відповідають за згортання крові. При їх збільшенні в крові в судинах виникають бляшки. Це порушує нормальний приплив крові до серцевого м'язу. Підсумок — кисневе голодування та порушення кровообігу.

Репродуктивна система

Гіпертонія, що виникає в період вагітності, може бути наслідком забрудненого повітря. Шкідливі частки в складі повітря часто є причиною важких захворювань у малюка. Особливо шкідливий вплив ці частки здійснюють на плід в перші два триместри вагітності, коли відбуваються основні процеси його розвитку.

Виникли питання — проконсультуйтеся з лікарем
Для запису на консультацію телефонуйте або заповніть форму зворотнього зв'язку:
(050) 301-99-26 (067) 446-11-79
Введіть ім'я
Введіть телефон
Заповніть поле телефона
Коментар
Відправляючи запит, Ви приймаиєте правила роботи сервісу
Дякуємо,

Ваш запит успішно відправлено!

У найближчий час з Вами зв'яжеться специаліст
call-центра і уточнить всі питання.

Станом на 9:51 30 жовтня 2020 року Київ знаходився на 6 місці у світовому антирейтингу за рівнем забруднення повітря. Індекс забруднення повітря становив 153, при нормі 50. Хоча станом на ранок 28 жовтня Київ знаходився на 15 місці у світовому рейтингу міст за рівнем забруднення повітря.

Відповідно до рейтингу, найбрудніше повітря зараз в містах Делі (Індія), Лахор (Пакистан), Бішкек (Киргизстан), Кувейт (Кувейт), Мумбаї (Індія).

Вирішення питань забруднення атмосферного повітря — одна з першочергових задач для урядів та багатопрофільних агентств усього світу. Існує маса надійних способів зниження викиду небезпечних забруднюючих речовин, серед яких використання більш чистого транспорту, способів приготування їжі, технологій та палива для опалення, спорудження енергетично ефективних будинків та спеціальне міське планування, виробництво енергії з низьким рівнем викидів або без викидів, більш безпечні та чисті промислові технології і вдосконалення методів переробки міських відходів.

Київ с. Чайки, вул. Лобановського, 2 Б м.Житомирська15
4,7
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-19:00 Сб: 09:00-15:00
Багатопрофільний медичний центр «ЛЕЛЕКА» - це сучасний лікувальний заклад, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу за напрямками: гінекологія, ведення вагітності, пологи, неонатологія та педіатрія.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-20:00 Нд: 08:00-20:00
6,1
MIRUM clinic —це сучасна клініка доказової медицини, розташована у м.Києві по вул.Північно-Сирецькій, 1-3. Основні напрямки роботи: поліклініка для дорослих, діагностичний центр (КТ, МРТ, УЗД, рентген), репродуктологія (лікування безпліддя у жінок та чоловіків, проведення програм ЕКЗ, ембріологія), лабораторна діагностика (в тому числі генетичні дослідження), педіатрія (дитяча поліклініка), хірургічний центр (3 сучасні операційні зали, стаціонар), жіноча консультація.
Записатися на прийом
Пн — Пт: 08:00-20:00 Сб: 08:00-15:00
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-20:00 Сб: 09:00-20:00 Нд: 09:00-20:00
Львів вул. Липинського В. 28/107, ЖК «Парус» р.Франківський
6,0
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-20:00 Сб: 09:00-18:00
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-21:00
Записатися на прийом
Пн — Пт: 09:00-19:00